Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
GajdicsNemErti ma, 00:29

Hogy témahoz kapcsolódót is írjak, tovább nőnek a hozamok:
" a befektetők attól tartanak, hogy a közel-keleti válság tartósan magasan fogja tartani az inflációt.Az áremelkedés és az állami kiadások miatt az állampapírok hozama jelentősen nőtt: Franciaország 30 éves kötvénye 4,85 százalékra emelkedett. Ez 2008 szeptembere óta a legmagasabb szint, összesen egy bázispontos emelkedést jelent. A német 10 éves kötvény hozama 3,21 százalékra, az amerikai 30 éves kincstárjegy 5,29 százalékra, a japán pedig a 30 éves legmagasabb szintre, 2,93 százalékra."
https://telex.hu/gazdasag/2026/08/17/inflacio-jegybank-allampapir-hitel-finanszirozas-allamadossag
N0MAD hétfő, 23:09
Előzmény: #45607  Nacky
"a lapátok mögötti vákuumban a felrobbant tüdőjű denevérek" ezen a ponton pedig ha túljutottatok a folytatáshoz nézzétek meg monthy python munkásságát.
N0MAD hétfő, 23:07
Előzmény: #45608  N0MAD
piros pontért lehet értelmezni hogy a "minden egyes évben a Velenceitó víz készletének több mint a HUSZON ÖTSZÖRÖSE tűnne el a légkörben," résznél mife gondolt a költő hova tűnik el a légkörben, ahova már fel se megy mert elfárad a turbinánál.
N0MAD hétfő, 22:55
Előzmény: #45607  Nacky
házi feladat:
számoljátok ki 10.000 szélturbina százméteres lapátjainak felületét és szorozzátok be európa partvidékének hosszát a felhők maximális magasságával és osszátok el az utóbbit at előzővel és mélázzatok el mekkora hatással lehet a tört szám sebességcsökkentő hatása a teljes mennyiségre.
fakultatív lehetőség: röhögjétek könnyesre magatokat ha belegondoltok a felvetésbe.
Nacky hétfő, 22:32
Azért nem nagyon érdemes ezen vitatkozni, mert a termodinamika meg a mikro meteorológia alapjai mint amiket Penman, Monteith vagy Odum lefektetett, meghatározzák az egész egyensujt, csak épp ezekről nem akar senki beszélni . Világos hogy a szélenergia nem a semmiből van, . Egy turbina a szél mozgási energiájának a 40 százalékát kiveszi hogy áramot csináljon, aminek a következménye hogy a lapátok mögött drasztikusan lelassul a légáramlás . A szélnek van egy rohadt fontos dolga  ö szállítja be a nedves, párás levegőt és a csapadékot a tengerek felől a szárazföld belsejébe.  Ha tele pakolják Európa szélét meg a hegygerinceket több tízezer turbinával, amik kiveszik a mozgási energiát, a szélnek nem marad ereje arra, hogy a nedves levegöt beljebb tolja. A felhők és a pára egyszerűen elakadnak vagy lelassulnak, a szélpark mögötti belső területek pl a Kárpát-medence pedig kevesebb esőt kap. Plusz a 150 méteres lapátok éjszaka mint egy óriási turmixgép lekeverik a magasból a meleg levegőt a talajra. Műholdas hőtérképek bizonyitják hogy a turbinák alatt akár 1 fokkal is melegebb a föld.  A statisztika meg a matek nem hazudik. A felmelegedett talaj meg a lelassult szél felpörgeti a párolgást, teljesen felborítva a természetes egyensujt. Ha azt veszük van 400000 turbina a világon és egy 25 ha terület klímájára van hatással , ha 1 fok melegedéssel számolunk akkor az 0,1 liter viz négyzetméterenként ez 25000 liter viz kb 1 éjszaka egy turbina , kb 100 ilyen éjszaka van egy évbe az 2500 köbméter egy évben és akkor van 400000 turbinánk az kb  1 milliárd köbméter 1 év alatt . Ez pont annyi, mint a balaton víz készletének a fele ami kb. 1.9 milliárd köbméter. Vagy minden egyes évben a Velenceitó víz készletének több mint a HUSZON ÖTSZÖRÖSE tűnne el a légkörben, kizárólag azért mert a turbinák belenyúlnak a párolgási egyenletbe. Szóval amikor a zöld átmenetről meg a tiszta energiáról dumálnak a brüszeli idioták ,nagyokosok , érdemes lenne kalkulálni ezeket a rejtett , el titkolt adatokat ahelyett hogy a következményeket leszarva építjük tovább a szélparkokat? És akkor arrol még nem is beszéltünk az álatok sem ússzák meg a  hatásokat. a lapátok mögötti vákuumban a felrobbant tüdőjű denevérek meg a forgó lapátok villódzó árnyékától folyamatos stresszbe kerülő őzeknek sem egy vidám buli . Generációk sora kellene ahhoz, hogy ezt egyáltalán tolerálni tudják. ha például egy adott ragadozófaj kiszorul a területéről a vibráció meg a zaj miatt, az dominoeffektust indít el. A ragadozók hilyánya miatt elszaporodnak a növényevők például a nyulak vagy kártevők , azok túllegelik a növényzetet, ami hamarosan a tápláléklánc felborulásával jár, így az egyik szereplő eltűnése az egészet magával rántja. 
Potiphar hétfő, 21:23
Előzmény: #45605  kkv14
És mi a jelző, hová sorolnád a 2000 milliárdunkkal yachtozgató Lölőre? 
kkv14 hétfő, 21:10
Előzmény: #45595  GajdicsNemErti
Nagyon igaz , hiába gazdagodik meg akkor is proli marad, pl Majka.
N0MAD hétfő, 21:06
Előzmény: #45603  Boby
Hát, ez még nem tűnik se más lehetőségnek, se a köpködés megtörténésének cáfolatának.
Vagy pedig nem értem hogy ezek meg se történtek.
Boby
Boby hétfő, 21:01
Előzmény: #45602  N0MAD
Dehogy figyelsz. Vagy ha figyelsz nem érted. Már az állításaid sem igazak. Mi az,hogy köpködtem a forintgyengülésre? Az,hogy azt mondtam,hogy úgy zusammen az orbáni politika eredője forintgyengülést okoz? Majd köpködtem az euró bevezetésre,mert nem 2030-ra és nem 350 körüli árfolyamon tartom reálisnak?Hallgasd meg Pogit vagy olvasd el a GKI régebbi tanulmányait! Linkeltem ezerszer. Ezeket csak a személyes tapasztalataimmal egészítettem ki. 
N0MAD hétfő, 20:26
Előzmény: #45600  Boby
nem, azóta hogy a forintgyengülésre köpködtél egy laza évtizedet, majd ugyanazzal a lendülettel egy kis visszaerősödésre, majd pedig az eurobevezetés szándékára, ami ugye fixált árfolyamot jelentene.
Na ha elmondod milyen más opció van még árfolyamban a gyengyülés/erősödés/szinttartáson kívül amit nem köpködtél meg visszavonom a mindenszarizmust.
Figyelek.
Boby
Boby hétfő, 20:25
Előzmény: #45597  slash
"Itt Pesten is nagyon kemény az élet. Mi tartjuk el az ország flakongyűjtő és hajléktalan mocskát" 
Csak kérdezem,ha ez zavar benneteket, miért nem váltjátok vissza a flakonokat, ha már egyszer arra nincs terve az ország vezetőinek, hogy hogyan lehetne felszámolni a hajléktalanságot? Amúgy érdekes,orbán alatt csak a gazdagságot láttad,most az új kormány alatt egyből előkerültek a hajléktalan hordák is?
Boby
Boby hétfő, 20:20
Előzmény: #45598  N0MAD
Mindenszarizmus,proli. Nem is tudom hol hallottam ezt sokáig? Ááh megvan, a fidesz influenszerek tolták ezt éveken át. Azokra az emberekre szokták ezt mondani,akik nem értettek egyet a rendszerrel. De nyilván,ez ma már nem így van,mert ma már minden a legnagyobb rendben van. A viták, a bírálatok csak addig voltak fontosak amíg orbán volt hatalmon. Most már érvek helyett elég annyit mondani,hogy proli,meg mindenszarista.
N0MAD hétfő, 19:20
Előzmény: #45596  Boby
a mindenszarizmusban és hogy mindenki másnak mit kellene tennie meg úgy egyáltalán gondolnia a te kedvedért.
slash
slash hétfő, 19:07
Előzmény: #45594  Boby
Ez nem igaz. Itt Pesten is nagyon kemény az élet. Mi tartjuk el az ország flakongyűjtő és hajléktalan mocskát mert első dolga hogy feljön Pestre mert itt lehet lejmolással pénzt keresni. Itt élnél pár évett a tömegben a dugóban te is kikészülnél. Vidéki rokonok feljönnek egy hét után húznak haza a csendbe. Csak ott nincs pénz.   Az hogy az állatvédők bepörögnek valamire kb leszarjuk. Vidékkel semmi bajunk én is sajnálom a Velencei tavat de súlyozni kell a dolgokat. Energia ,víz kell mert végünk van.  
Boby
Boby hétfő, 17:24
Előzmény: #45595  GajdicsNemErti
És ez nálam miben nyilvánul meg?
GajdicsNemErti hétfő, 16:26
Előzmény: #45593  Boby
A proliság nem iskolai végzettséghez, szakmához vagy vagyoni helyzethez kötött. Az egy attitűd :)
Boby
Boby hétfő, 15:52
Előzmény: #45592  GajdicsNemErti
Furcsa egy ízlésetek van nektek ott Pesten. Ha egy kutyát autóban hagynak vagy éppen kiraknak wgy autóból az út mellé,vért szomjaztok. Ha Budapesten kívül,elenyésző összegből megmenthető lenne az ország egy másik tájegysége,ahol tízezrek élnek,azok rohadjanak meg.
Boby
Boby hétfő, 15:46
Előzmény: #45589  GajdicsNemErti
"Hiába sipákolsz, a globális felmelegedést nem lehet visszafordítani. És pont azok a prolik, akik a leghangosabban sipákolnak"
Gondolom,ez a prolizás csak neked megengedett,ha megválaszolom az már személyeskedésnek számít!? Egyem azt az érzékeny pesti lelketeket!
GajdicsNemErti hétfő, 15:28
Előzmény: #45581  Boby
Ugye ez közvetlenül érint 2-2,5 millió embert. Akik az ország gdp-jének kétharmadát megtermelik. A velencei-tó hány ember életét befolyásolja közvetlenül? Az elmúlt 16 évben a fidesz kiszúrta BP szemét, 2019 óta pedig aktívan próbálta csődbe vinni. Ez volt a zsírdisznó bosszúja 
N0MAD hétfő, 15:26
Előzmény: #45589  GajdicsNemErti
Az külön jó ha meleg a velencei tó vsak sok víz legyen benne! :D
GajdicsNemErti hétfő, 15:22
Előzmény: #45584  Boby
Amúgy nézhetnék a jó oldalát. Ez még mindig BP agglo, így nem fog teljesen elértéktelenedni. Ha Békés-megyében vagy vmi dél-/kelet-alföldi országrészen lenne a velencei-tó, akkor kb nullázódna ott minden. Renegeteg sokk ér minket. 10 éve még az volt a tuti, ha a fiatalok IT-s szakra mennek tanulni. Amcsik el is mentek, végigszívtak 5 éver, aztán hirtelen jött a chatgpt, és most nem tudnak elhelyezkedni a 10 éve még tutinak hitt diplomájukkal. Értük is vérzik a szíved? Tiltsuk be a chatgpt-t? 
GajdicsNemErti hétfő, 14:28
Előzmény: #45578  Boby

Hiába sipákolsz, a globális felmelegedést nem lehet visszafordítani. És pont azok a prolik, akik a leghangosabban sipákolnak, hajlandóak a legkevesebbet tenni azért, h csökkentsék a co2 kibocsátásukat. Meg ott a legmagasabb a felmelegedést tagadók aránya is :)
slash
slash hétfő, 13:10
Előzmény: #45586  ktamask
Blahán ma reggel pár csepp esett és semmi.  Katasztrófa. Jól mutatja a címlap 5cm a teljes leállás Pakson? építsék már azt a valamit duzzasztani kellene a hűtővizet.  nagyon drága az import áram. Nézzétek meg Handrás videót. 
ktamask hétfő, 12:49

Épül a fenék küszöb Paksnál.
Bajoroknál esett az eső, további emelkedést okozhat, csütörtökön.
Csupa jó hírek.
Talán északon most is esik, itt Kecskemét környékén 3-4 hónapja esőt sem láttunk kb.
ktamask hétfő, 12:26
Előzmény: #45585  slash

Már legalább 8x ígérik, most sem fog jönni.
üdv Innen Kecskemétről!
slash
slash hétfő, 11:38
Előzmény: #45584  Boby
Hagyjuk. Várjuk együtt az esőt. 
Boby
Boby hétfő, 11:24
Előzmény: #45582  slash
"Itt nem kutyákat sétáltatunk a tó körül hanem dolgozunk"
Az amúgy honnét jön, hogy a tó körül nem dolgoznak?
Boby
Boby hétfő, 11:21
Előzmény: #45582  slash
Ez valójában Gajdics kolléga ajánlata,nem az enyém. Csak ő nem Budapestre értette,hanem a Velencei tóra. Én gondoltam,hogy akkor ebenguba.
slash
slash hétfő, 11:09
Előzmény: #45581  Boby
Én azonnal indulok. csak dobjál be a postaládámba havi 7-8 kilót amit itt a forró Budapesten adnak nekem meg rajtam kivül 2-3 millió dolgozó embernek aki ide bejár és pakolunk! Itt nem kutyákat sétáltatunk a tó körül hanem dolgozunk. 
Boby
Boby hétfő, 10:13
Előzmény: #45578  Boby
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260817/2035-re-40-ezer-budapesti-fa-fog-veszelyesse-valni-es-nincs-penz-lecserelni-oket-855548
Szerintem erre sem kell pénzt adni. Ha a Velencei tavat hagyhatjuk veszni,akkor Budapestet is. El lehet költözni!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek