Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask hétfő, 09:02
Előzmény: #40498  kkv14

Annyit fogsz érzékelni, mint az áfa csökkentéseknél, semmit.
MP programjából egyet hiányolok, eltöröl sok juttatást, akár a családbarát baromságokat, ok, és mit ad?
Milyen formában? 2-3 év nadrágszíj, az 5000MRD-os hiányt lecsökkenti 2000MRD-ra, és? Előrébb lesz vele? Végülis előrébb. Az államadósság kamatkiadásait is lehúzná (a bizalommal), de hogyan fogok ebből én profitálni?
Mi a program?
Te írtad amúgy, kamat-hozam csökkentést vársz, miért várod, ha nem ezért?
kkv14 hétfő, 08:54
Előzmény: #40497  ktamask
Konkrétat kérdezel, csicska vagy és agymenésed van...
kkv14 hétfő, 08:52
Előzmény: #40494  Angelo
 Az ütőkártya az eu -s pénzek!  
Te írtad haza hozza mind a 10000 Eur -t erre kérdezem ,hogyan tovább , mit fogsz ebből tapasztalni?
Ebben mi az agymenés?    Egyszerű kérdés válaszolj!
ktamask hétfő, 08:51
Előzmény: #40494  Angelo

Donald Tusk is többet hozott, többet is tapsolt el.
Tény OV semmit nem hoz el, inkább veszni hagyják.
Az EU pénzeket nem arra adják, hogy a szegény paraszt fizetését finanszírozzák, hanem x-y fejlesztésekre, utakra, és még sorolhatnám. Tehát az EU pénzek által nem lesz magasabb a fizetésem, az összes valamilyen cégnél csapódik le, akik ebből profitálnak, a szalmaszál végén lévő dolgozó, akkor sem fog többet látni, ha MP nyer.
És mivel MP "minden támogatást" kb. azonnal elvenne, a szalmaszál végéről inkább leesés-lebukás következne.
Mondd el pár szóban, szerinted, MP hogyan tudja megcsinálni azt, hogy a sok-sok támogatás elvétele ellenére, én több bért kapjak a cégemtől, vagy egy 2-3 gyermekes anyuka bolti eladóként ne 350k-t keressen hanem 450k-t, csak mert MP nyer?
ktamask hétfő, 08:46

EUR HUF 377-378
Bődületes erő. a tavalyi Min 375 körül van.
ktamask hétfő, 08:44
Előzmény: #40493  Angelo

MP 1 milliós minimálbért ígérget (értem...idővel, nem azonnal), kérdem én miből?
MP megszorításokat tervez, még egyet is értek a többségével, akár hiszed-hiszitek akár nem.
Viszont amit az állam (MP) majd elvesz, az hogy realizálódna a fizetésben?
Nem MP fizeti a béremet, hanem a munkáltatóm fizeti. A munkáltatómnál milyen fordulat következik be, amivel 1.5-2x annyi fizetésem lenne rövidtávon?
Elmondom én neked, úgy, mint amikor az éttermek kaja utáni áfá-ját lecsökkentették 5%-ra, olcsóbb lett az étterem? Lecsökkentették x-y termék ÁFA-ját 10-25%-ról 5%-ra, olcsóbb lett bármi? SOHA nem lett olcsóbb.
Nézőpont kérdése, hogy a fizetésekkel van gond, vagy az árakkal?
Nemzetközi szinten drágábbak nálunk a termékek? 
Az én meglátásom szerint ezek az árak még soha nem lesznek a régiek, soha nem lesz a cukor 200, soha nem lesz az olaj 400ft, soha nem lesz az üzemanyag 400ft, mert a világ szintet lépett, amely szintet ki kell fizetnie mindenkinek (a világ inflációja).
Olyan cég, ami nem működőképes a jelenlegi bérekkel, árakat kell emeljen, vagy kár működtetni, mert becsődől. Miért nem emel árakat? Nem tud árakat emelni? Akkor nem piacképes, miért nem piacképes?
Ha már eleve gatyául áll, minek vesz fel 500 millió hitelt? Én inkább hagynám az egészet.
Ő miért nem fogja a pereputtyát és költözik ki külföldre? Van itt még 1-2 kolléga, aki nagyon így vélekedik még.
Angelo hétfő, 08:37
Előzmény: #40492  kkv14

Milyen választ várnál az agymenéseidre? 
Piaci bizalom visszaállítása, jóval többet hoz az országnak mint bármilyen támogatás. 
De ez mellett a támogatások is fontosak és szükségesek, viszont a jelenlegi kormánnyal  már egyik sem fog menni.
Angelo hétfő, 08:29
Előzmény: #40481  kkv14

Egy kicsit képben legyél azzal is, hogy jelenleg milyen állapotok uralkodnak a magyar csoda-gazdaságban, elmondok erről egy kis részletet. 
Állami cég beszállítója volt a vállalkozásom. Kezdetekkor nagyon jól ment és rengeteg profitot termelt egészen addig, ameddig fel nem számoltam. Szerencsére ezt a lehető legjobb időben tudtam megtenni.
Az ebből maradt tőke dolgozik jelenleg állampapírokban és ETF-ekben. 
Konkurens társam, aki amúgy a legjobb barátom is, annak ellenére, hogy konkurenciát jelentettünk egymásnak és politikai nézeteink nem egyeznek meg, de az ő kapcsolatai által kerültem bele ebbe a körbe és neki köszönhetően jutottam előre.
2014-ben két céget alakítottak a társával. A társa cégét, szinte csak papíron működtették, hogy némi bevétele legyen. A másik cég ami valóban működött, addig ameddig pályázni lehetett, tavaly csődöt jelentett és azóta is felszámolás alatt áll milliárdos tartozásokkal. Ami mozdítható volt az minden át lett íratva a másik cégre, ami a társa nevén fut jelenleg. A több mint 60-alkalmazott is a működő cég alkalmazottja lett. 
Pár napja beszélgettem vele. 
Annyira megemelkedtek a bérek, működési költségek, hogy sok milliós tartozásuk lett és ebből már nem lát kiutat. A megyében sehol nem tudott hitelt felvenni, Pesten viszont egy banknál a jó kapcsolatai miatt, 500-millió hitelhez jutott (ezt két héttel ezelőtt tudta felvenni) 
Kérdeztem mi lesz akkor, amikor ez a pénz is elfogy a rengeteg tartozás miatt? 
Válasz: Tudom, hogy nem fogunk tudni tovább működni, de ezzel nyertünk néhány hónapot, mielőtt újra csődöt jelentünk. 
Röviden ilyen állapotok uralkodnak ma a magyar gazdaságban.
kkv14 hétfő, 08:22
Előzmény: #40490  Angelo
 Az összes hazahozott  10000 milliárd EUR  egyenlő minden magyar felnőtt lakosra  kb fél millió forint!
Nem válaszoltál , ha igaz hogy valamennyi megérkezik , mit fog érezni a lakosság, és közvetlenül te?
Csiszarg hétfő, 08:05
Előzmény: #40490  Angelo
Persze Józsibácsi, aki szenilis és biztos kormánypárti szavazó, valójában akkor sem élne jobban, ha a GDP 3,6%-kal nőtt volna.
Ettől függetlenül példátlan, lassan a pestiséhez hasonlítható pusztítást végez a kormány idehaza.
Angelo hétfő, 07:40
Előzmény: #40480  kkv14

"Az árstop is valahol a kiskeresetűek támogatása. Mennyi szidalom van miatta."
Az árstop a piac torzítása és manipulálása.
Ugye te sem gondolod komolyan azt, hogy amikor egy kormány beavatkozik a piacon kialakult árakba úgy, hogy veszteségbe kényszerít vállalkozásokat az hatásos lehet. 
Magyarországon földbe állt a GDP. és ez teljes egészében a jelenlegi kormánynak köszönhető azzal, hogy már nagy mértékben avatkozik bele a piaci árakba.
Ábrándozni lehet az idei növekedésről, tavalyiról is ábrándoztak a vége viszont az lett, hogy csak az ábrándozás maradt. 
Ez fog történni az idei GDP-vel is, ha ez a kormány hatalmon marad.
Goldstein17 hétfő, 07:29
Előzmény: #40487  N0MAD
Az a jó,  hogy jó gazdaként, nem kapkodva kezelték a pénzünket, nagyszerűen be is fektették. Hosszútávon gondolkodtak a reszvenypiacon, így az eddigi 63 % mínusz (180 mrd), nem ad okot az aggodalomra. 
FR73 vasárnap, 22:35
Előzmény: #40487  N0MAD
Igen.
N0MAD vasárnap, 22:33
Előzmény: #40486  FR73
Hát a kanyarban előzés inkább csak terv volt mint valóság, ellenben egyszerre nyomtuk a padlógázt és a féket ami ritkán nyerő stratégia hosszútávon.
De az mnb lelkes támogatója volt a forintgyengülésnek, ami tekintve az árfolyamnyereség ellopódását nem túl meglepő. 
FR73 vasárnap, 22:17
Előzmény: #40485  N0MAD
Kanyarban előztünk. Nem kellett volna, mert szétbarmoltuk vele a motort és a futóművet is.
Drogot adtunk  cégeknek, úgy rászoktak, hogy normál módon már nem hajlandók beruházni. 
Rossz tétet raktunk fel a rulettasztalon is, itt pech is van, mert az autóipar és a németek bérmunkása most nem jön jól.
8% reálbér emelésből lesz 2% kisker forgalom emelés. Nem túl jó arány, nem pörgeti a gazdaságot ez a béremelés.
A GDP ezért nem nőtt.
De legalább a forint es a hivatalos infla nem szállt el.
Ezt azért összességében nem mondanám sikernek.
N0MAD vasárnap, 20:30
Előzmény: #40481  kkv14
csak arról feledkezett meg a bácsi hogy a gazdaságba helyesen pumpált pénz még több pénzt mozdít meg, és minden megmozdulás adót generál.
Ugye a találós kérdés hogy hova tűnik a válságban a pénz hogy mindenkinek hiánya lesz belőle?
A válasz az hogy nem tűnik az sehova. csak nem pörög. Mint amikor nincs túl nagy bizalom a törvényhozás és a közállapotok felé és a beruházások megcsappannak.
Amúgy ki hitte volna hogy olyan országban ahol kb minden beruházás eus forrásból megy az eus források elvesztése után beszakadnak a beruházások? Oké mindenki, de rajtuk kívül ki? Naugye!
Angelo vasárnap, 19:02
Előzmény: #40483  210-es
Az a ti bajotok, nem az enyém.
210-es vasárnap, 18:54
Előzmény: #40474  Angelo
MP nem nyer.
N0MAD vasárnap, 13:11
Előzmény: #40451  ktamask
"Németország visszaesett, eddig az húzott mindenkit (EU-t), most Németország fog vissza mindenkit."
Én úgy látom hogy az elmúlt években nemhogy növelték de csökkentették az államadósságukat, ez persze visszafogta a gazdaságukat is.
Ellenben most van miből élénkíteni, ha kinyitják a péncsapokat lesz fellendülés is.
Szeretnék én így beteg ember lenni. Aztán akinek halálhírét keltik ugye....
kkv14 vasárnap, 10:15
Előzmény: #40474  Angelo
2000 milliárd , = Forintban , családonként max 180 000 .   Ebből lesz rendbetéve minden Eü, oktatás stb . 
A szegényebb rétegeknek persze számít.  
Tehát  érezhető  jobb életszínvonal érdekében, a nemzeti jövedelmet, a gazdaságot kellene nővelni. Persze összefüggnek a dolgok , a hiányzó pénzek is segítenenének ebben. 
Csak a realitás kedvéért, - és nem azért mert bérenc vagyok.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek