Ha esetleg valaki meglátja a hírt, hogy csökkennek az állampapírok kamatai, jelezné egyből?:D Azért annyira nem vagyok szerelmes, hogy napi szinten ezt keresgéljem.
Azt mondják alig voltak a birkameneten. Mi lesz így jövőre? Megy orbán is meg a kamatok is a süllyesztőbe vagy épp ellenkezőleg,varga járai nyomdokaiba lép és azon dolgozik majd, hogy ő legyen a bot a küllők között és srófol még a rátán, ahogy anno járai csinálta a Megyóêknak? Mondjuk, ha Magyar csak közel olyan rendet tudna csinálni mint amilyen Franciaországban van, akkor ezek mind mennének Sárközy után a Bastilleba.
a nyitólapon, ahol a következő kamatfizetéseket látod, az "összes- re kattintva láthatod, hogy mekkora kamatot kapsz a névértékedre. a kamatot oszd le a névértékkel, így megkapod, hogy 1,83, vagy 1,85, vagy 1,90, vagy akármennyi. pl. 18300 / 1.000.000 = 1,83%
nem néggyel kell szorozni, számít az adott negyedévben a napok száma, és 360 napos évvel számolnak: 1,83*360/92=7,16 a kerekítések miatt nem jön ki a 7,17, igazából 1,833 lenne a negyedéves kamat
Kb 1 hete írtam,h zsákoltam egy kis 2030Q4-et két részletben is (hitelkártyából megelőlegeztem a mostani kamatok szummáját és felszoroztam több, mint 2-vel) Az volt A terv, hogy a kamatokat is visszarakom 2030Q4-be, de nekünk is kell valamire a pénz (ami nem volt betervezve), így a pénzszámláról jön ki bankszámlára, és eltapsoljuk, abból fedezzük.
Magyar Állampapír tulajok