2019. június 1. után kibocsátott papírok adómentesek. Tehát a 2030/I is. Ha kincstárban veszed, akkor semmilyen díj nincs, kivéve a visszaváltáskor az az 1%. Ha bankban veszed, akkor van ép számla díj és a visszaváltás díja eltérhet.
Különböző lejáratú és hozamú papírok vannak. Te most a 2030-as papírra gondolsz. Infláció+1.5% a hozam. Mindig az előző évi inflát veszi alapul. Minden évben fizeti az inflációnak megfelelő százalékot. Bármikor kiveheted, jelen pillanatban összesen 1%-ot buksz, ha idő előtt kiveszed.
Ez a prémium állampapír hogy működik? (Pmáp vagy mi a szösz) Olvastam 3-5 év meg 16% meg hogy előbb eladhatom stb. Ha pl betennék 30 milliót de 1 év után ki akarom szedni az egészet akkor az ugy mennyi lenne? 1 év után is adómentes lenne akkor is 16% lenne vagy hogy van?
Mindenkinek javaslom most írja fel a leggyakrabban vásárolt termékek árát, mert 10 hónap múlva senki sem emlékszik rá.... Én annak örülök, hogy mindent kártyával fizetek így ha vita van vissza tudom keresni. Vicces nézni, hogy a wellness szálloda árak előre vásárolva 2018 óta szinte nem változtak. Az igaz, hogy a szolgáltatás szintje sokat csökkent, de arra csak az emlékszik aki 2018-ban is járt ott. A wellness részleg nyitvatartás mindenhol 2-3 órát csökkent, hét közben a szauna csak délután van, van ahol a liftek fele leállítva, stb.
A csökkenő EU infla is besegít, szinte biztos, hogy egy számjegyű lesz decemberre mindenféle fideszes varázslat nélkül. De majd el lehet adni a népnek, hogy az erőskezű vezető meg jövőbe lát és megmondta, úgy lett. Boldogság.
Mondjuk azt is mondta tobb evig eltarthat a haboru, ami vilaghaboruva fajulhat, amibol Magyarorszagnak ki kell maradnia. Csak azt nem tudom a reszvenyeket mire veszik meg Buxot Bux hati meg +6200pontot tart, ami nullaba all ev vegere. Fura
Meg jo hogy csak 2 elleneseg van csuto szerint. Az epitoiparban van 3: függoleges, vizszintes, derekszög. A mezogazdasgabn meg 4 ellenseg van: tavasz, nyar, ösz, tel.
Magyar Állampapír tulajok