Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
duraczell 2022. 05. 01. 20:56
Előzmény: #458  Peterbond
#460
Először is, köszönöm értelmes válaszod. Félreértések elkerülése érdekében. Nem védem és nem tekintem legitimnek semmilyen civilek elleni erőszakot. Nem is próbalom mentegetni. Szerintem jórészt màsik lapra tartozik, amiket felsoroltál. Ugyanakkor nem mennék el amellett sem szó nélkül, amikor pl. Itt a fórum is örvendeztek annak, amikor civilek:
- elhajtva a katonai konvoj mellett próbáltak molotov koktélt dobtak az oroszokra (végül magukat sikerült majdnem felgyújtani)
- orosz katonákat mérgeztek meg süteménnyel/étellel/itallal
- orosz poziciókat fedtek fel az ukrán katonáknak.
Ezeket hős vezetőik az ukrànoknak még bátorították is. Szerintem ez nem civil magatartás, ilyen közegben pedig a katona sem az illemkönyv szerinti modorát fogja használni.Volt azért olyan beszámoló is (talán index video), ahol a civilek nem számoltak be atrocitásokról, max jót mosolyogtak rajta, hogy a katonák megkérték őket, had zuhanyozzanak le, amit megengedtek és azok idővel tovább álltak. Uh van ilyenre is példa (meg olyanra is amikor az usa gond nélkül lebombáz egy esküvőt afganisztánban talán). Előbbiek nem kizárt, hogy tyúk v tojás problemája, és a szűrt informàcióáramlás miatt nem is akarok igazságot tenni. 
A kiragadott mondatom viszont sokkal jobban magyarázható példákkal:
- civil létesítmenyekhez helyezett hadieszközök (ovoda mellett légvédelmi ágyu, bevásárló központ alatt grad rakétavető és lőszerraktár)
- lakóépületben mesterlövész és tankelhárító csapat)
Előbbiek igenis mind azt jelentik, hogy az ukrán haderő tudatosan készült városi harcra és vitte civilek közé az ellenállást. Többször leírták már, hogy tudatosan halmoztak fel Mariopulban is olyan mennyiségű hadianyagot amivel védhetik a várost. Vagyis bebújnak a civilek mögé lövöldözni, hogy lehessen mutogatni a gonosz ellenfelet amint a civileket (is) lövi. Ugyanez megy az Azovstalban, ezt meg az én gyenge gyomrom nem veszi be, hogy ezeket hősnek nevezzem, és igenis itt az ukránokon, a katonákon es vezetőiken múlott, hogy civilekkel teli harctéren folyik a harc, nem csak város,de városrész, utca és háztömb szintjén is.
Az orosz katonafoglyokról keszült felvételt sem tudom igaz-e, amikor mutogatták az ukránokat amint lábonlövöldözik őket, de a hangulatkeltést jól mutatja, hogy ennek is örvendeztek itt a fórumon. Én ezt észreveteleztem elsősorban.
vigkrisz 2022. 05. 01. 18:07
Előzmény: #458  Peterbond
#459
lásd tegnapi Kirby reakció, ezekért a szörnyű tettekért minden lehetséges, nem közvetlen katonai eszközzel oda fognak csapni az oroszoknak, ahol csak tudnak, hogy minél jobban fájjon nekik:
Világ: Elcsuklott a Pentagon-szóvivő hangja, amikor az oroszok által elkövetett kegyetlenségekről beszélt | hvg.hu
Peterbond 2022. 05. 01. 17:35
Előzmény: #453  duraczell
#458
"Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. "
.
mivel ezt már nagyon sokdjára olvasom gondolom kicsit hozzászólok. Sose fogom megérteni hogy pl 56 esetén eddig soha senkiben se merült fel hogy a lázadókat felelőséggre vonja a szovjet csapatok pusztításáért mert ház a civilek közé vitték a harcot. Most ugyanezt hogy az istenbe várjuk el az ukránoktól miközben nem ők kezdték a harcokat és nem is ők akarják folytatni.
.
Melesleg a Bucsai mészárlás és az azóta kiderülő dolgok alapján nem igen értem ezt a Civilek közé vitt harcot. A legtöbb civil nem valammi kereszttűzben halt meg hanem a katonák civil autókra kerékpáros öregasszonyokra lőttek, nőket erőszakoltak meg pincékből kirángattak felnőt korú férfiakat és vitték táborokba ( nemrég volt cikk egy az összes lábúját elvesztő emberről cikk, őt is pl egy pincéből rángatták el nem harc közben fogták el ). Értem én hogy háború van és minden katona mellé nem lehet tiusztett állítani. De nehogy már ezért a megtámadott legyen a felelős. És nem mellesleg a normálisabb seregeknél az ilyesmit büntetik nem támogatják és főleg nem rendszeresítenek átnevelő táborokat.
.
Szóval esetleg az értelmesebb embereknek be lehetne fejezni az oroszok kegyetlenkedéseit is az ukránokra kenni mintha ők ragaszkodnának hozzá hogy az oroszok céltalanul lőjjenek városokat ( a szír civilek meg a Grúzok is biztos unták már a városképet azért lövették porrá a városaikat ), vagy gyillkolnának civileket csak azért hogy lehessen mutogatni őket a TV-ben. Mert még ha tényleg úgy halnának meg civilek hogy molotov kokélokat dobálnának tankokra és azok lelőnék őket még érvelhetnének is ezzel. De eddig csak olyan videóket látni amikor az orosz tank csak úgy tüzet nyit egy öreg házaspárra a kocsijában vagy egy bicikliző nőre, vagy  összekötözött civileket lőttek fejbe kivégzés szerűen, vagy a saját házában öltek meg embereket miközben az asszonyt megerőszakolták és kifosztották a házakat.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 17:20
#457
Ennyi:
"Oroszország már a második egymást követő napon veszített több területet, mint amennyit nyert az "offenzívában"."
totoro
totoro 2022. 05. 01. 17:18
Előzmény: #455  badsector1
#456
Csak addig amíg úgy nem járnak mint a törökökkel. Az erőből ott is értettek.
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 16:03
#455
"Orosz katonai repülőgép sértette meg a dán légteret
Vélhetően Svédországban is járt az elkószált repülő."
   
érhetetlen, hogy a ruszkik mit akarnak, Ukrajnában már pofára estek, ennek ellenére még több országot provokálnak
Shortelek 2022. 05. 01. 15:43
Előzmény: #453  duraczell
#454
"Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. "
Ezt beszéld meg az oroszokkal.
duraczell 2022. 05. 01. 10:17
Előzmény: #452  totoro
#453
Nem mondom, hogy ennek a félelemnek ne lehetne alapja. Az orosz katonákban is biztos dolgozik az érzelem és indulat. A háború szabàlyait mikromenedzselni és betartani közvetlen konfliktushelyzetben kb lehetetlen. Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. Eddig is ezért és ezt a kritikát szajkóztam.
A 2 év atnevelőtábor a tundrán mondjuk kb. szívderítő alternatíva lenne ha a másik a biztos éh-/szomjhalál. 
totoro
totoro 2022. 05. 01. 10:02
Előzmény: #451  duraczell
#452
Azért is bonyolultabb a helyzet, mert az ott lévő civilek zöme a katonák hozzátartozója. Rájuk nem biztos, hogy úgy fognak tekinteni az oroszok, mint a szimpla civilekre, de ha úgy is tekintenek akkor sem túl szép jövőkép az átnevelő tábor, meg utána 2 év valahol az orosz tundrán.
duraczell 2022. 05. 01. 09:59
Előzmény: #443  totoro
#451
1. A minusz nem tőlem van, sőt ha foglalkoznék ilyennel most +t adnék
2. Elvileg többször volt már lehetőségük elhagyni az objektumot. Vmi visszatartja őket, ami valóban lehet pl. az oroszoktól valo felelem is. Nekem a legfurcsább még mindig, hogyan kerülnek nemhogy civilek, de öregek/gyerekek és babák abba az objektumba a katonák közé.
Heisenberg
Heisenberg 2022. 05. 01. 09:43
Előzmény: #448  totoro
#450
Erről mindig az jut az eszembe, amikor ezek a " nagymagyarok" az egyik Fradi meccs után a metrón le " zsidóbérenceztek" mivel nem tetszett nekik a sálam színe. A vicces az, hogy mindig is, és többgeneráción át az őseim is mindig fradisták voltak....
Sajnos sokan voltak, különben rossz vége lett volna.....:-). Mondjuk csak csordában ilyen "kemények"....
Ezek a zombiagyúak futnának először, ha valami történne....
kukker 2022. 05. 01. 09:28
Törölt hozzászólás
#449
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:27
Előzmény: #444  kukker
#448
Senki nem tagadta, hogy az Azovban vannak szélsőjobboldaliak, de a militarista felfogásúak között mindenhol felülreprezentáltak az ilyen elemek. A jobbik, meg mi hazánk, meg a fidesz támogatói között is vannak bőven, és az orosz seregben is. A mai Azov már nem az az Azov, még ha tagadhatatlanul is vannak/voltak közöttük szélsőjobbosok. Ez nem bűntetendő, max erkölcsileg elítélendő, de egy háborúban teljesen irreleváns, én legalábbis nem haragudnék a nagymagyarország pólós kopasz köcsögökre, ha a vérüket adnák a hazáért, sőt elismerném a hősiességüket, ha látnám (na ettől viszont nem félek, sőt...)
kukker 2022. 05. 01. 09:25
Törölt hozzászólás
#447
kukker 2022. 05. 01. 09:23
Előzmény: #444  kukker
#446
És ehhez a cikkhez adaléknak egy 10 perces videó, hogy tisztában voltak vele az USA-ban, hogy az Azov neonácik - nem egy igazán kicsi -  csoportja:
https://www.youtube.com/watch?v=skd9hWsFdAg
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:22
#445
A műtétje alatt a helyettese szintén egy egykori KGB tiszt Nyikolaj Patrusev lesz, szintén egy 70 éves hazug szarházi gyilkos, az orosz biztonsági tanács vezetője. Január végén még ezt hazudta, pedig ha valakinek, neki akkor már tudnia kellett a valóságot:
Jelenleg azt mondani, hogy Oroszország fenyegeti Ukrajnát, teljes képtelenség, nem létezik ilyen fenyegetés – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára vasárnap Szentpéterváron újságíróknak.  – Nem akarunk háborút, egyáltalán nincs rá szükségünk
kukker 2022. 05. 01. 09:21
#444

2018-as cikk:
Congress bans arms to Ukraine militia linked to neo-Nazis
A little-noticed provision in the 2,232-page government spending bill passed last week bans U.S. arms from going to a controversial ultranationalist militia in Ukraine that has openly accepted neo-Nazis into its ranks. House-passed spending bills for the past three years have included a ban on U.S. aid to Ukraine from going to the Azov Battalion, but the provision was stripped out before final passage each year. {mosads}This year, though, the $1.3 trillion omnibus spending bill signed into law last week stipulates that “none of the funds made available by this act may be used to provide arms, training or other assistance to the Azov Battalion.” “White supremacy and neo-Nazism are unacceptable and have no place in our world,” Rep. Ro Khanna (D-Calif.), an outspoken critic of providing lethal aid to Ukraine, said in a statement to The Hill on Tuesday. “I am very pleased that the recently passed omnibus prevents the U.S. from providing arms and training assistance to the neo-Nazi Azov Battalion fighting in Ukraine.” The United States has been aiding and training Ukrainian forces in their fight against Russian-backed separatists since 2014, and recently expanded that aid to include arms. The omnibus includes about $620.7 million in aid for Ukraine, including $420.7 million in State Department and foreign operations funds and $200 million in Pentagon funds. The Azov Battalion was founded in 2014, and its first commander was Andriy Biletsky, who previously headed the neo-Nazi group Patriot of Ukraine. Several members of the militia, which has been integrated into the Ukrainian National Guard, are self-avowed neo-Nazis.
https://thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis/
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:16
Előzmény: #440  duraczell
#443
Az Azovban rekedt civileket senki nem tartja vissza, nincs is értelme, mert az Oroszok nem tesznek különbséget, ugyanúgy porrá lövik a helyet. Egyszerűen nem mernek kimenni, és biztosan nem véletlenül. Nem tudjuk mik történtek ott, lehet, hogy már voltak akik meg akarták tenni és rosszul végződött. Reméljük a többségük túléli, és megtudja a világ mi zajlott le ott.
Putyin esetleges műtétje érdekes fejlemény, ez a teljesen kézivezérelt orosz hadseregben további bizonytalanságot szülhet. Egy puccsra is ez lenne a tökéletes alkalom. És ha már tőzsdei topik, szerintem eljött az ideje annak, hogy a rövid pozik helyett hosszabbakban gondolkodjunk, heteken belül véget fog érni a konfliktus, és az komolyabb emelkedést hozhat nálunk.
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 09:07
#442
"Már jó ideje találgatások tárgya Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapota. Egyes hírek szerint a 69 éves politikus gyomorrákkal és Parkinson-kórral küzd, de keze is megállás nélkül remeg.Egy Alekszandr Lukasenka belorusz elnökkel történt találkozójáról például olyan felvételek jelentek meg, amelyen úgy tűnik, mintha reszketne az orosz elnök jobb karja. Kezét ráadásul ökölbe szorítva tartja, így próbálván csillapítani a remegést.A General SVR nevű Telegram-csatorna egy Kreml-közeli bennfentes alapján arról számolt be, hogy Putyin állítólag már megnevezte helyettesét arra az esetre, amíg ő lábadozna egy esetleges műtét után."
  
Itt a lehetőség putylert a helyére rakni, a műtét sikerült, putyler meghót.

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek