Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Egyetértek, a coaching a világ legnagyobb átverése. Akik coaching-ra szorulnak, azoknak két dologra van szüksége, jobb esetben az egyikre: mentor, klinikai pszichológus. A coaching a pszichológia és a mentoring lebutított változata, világcsalás (pszichológiát 5 évig tanulnak az emberek, a mentorok meg legalább 10 év alatt építenek karriert, a coach-ok pedig néhány hónap alatt max), mert lehet, hogy be tudod trénelni az emberkédet egy trükkre, de a következő sarkon meg fog bukni, ha a személyisége nem áll össze. Azt sajnálom, hogy a fitneszgurukkal és hasonlókkal együtt olyan embereket vágnak át, akiknek tényleg segítségre lenne szüksége.
Én nagyon szerettem programozni már gyerekkoromban is. SQL az alap, mivel én Microsoft platformon fejlesztek, ezért nálam T-SQL. Adatbázist korábban megtanultam tervezni, az is kell hozzá. Aztán jön hozzá az SSIS, az az adattranszformálás platformja. Riportolni én SSRS-ben és Power BI-ban riportolok. Kellenek hozzá DAX formulák és a Power Query. Aztán nálam -bár ez nem feltétlen kell a munkához járul hozzá C# programozási ismeret, mert a komplikáltabb dolgokhoz kell kódolni benne. De ha kell megy a másik .NET nyelven is, Visual Basicben is. Ez pl. akkor jó, amikor Excelre kell scriptelni, ami gyakran van, amikor deszkamodell kell valamelyik vezetzőnek, vagy ad-hoc riportolás van... Én úgy tanultam, hogy Amazonon rákerestem milyen könyvek vannak egy-egy témában (a pontozásokból néztem, hogy mi jó), netről letöltöttem, kinyomtattam, elolvastam, kipróbáltam, gondolkodtam rajta. Aztán használtam. Én pl. nyelvekben nem vagyok jó, de erre magától rááll az agyam, és még szórakoztat is.
Van egy rossz hírem: Ez a háború sehogyan sem fog végződni, még ha a rövidesen tűzszünetet is kötnek, - legalábbis a közeljövőben nem.Ha az összeesküvés elmélet hívőkre hallgatnék - és miért ne tenném, amikor az események őket igazolják - akkor azt mondanám, hogy az ukrán háború már az elejétől fogva nem Putyin, hanem a globalisták (szabad fordításban: szabadkőművesek) forgatókönyve alapján zajlik, amiről Putyin és környezete már a kezdetektől fogva tudhat és alájátszik, de aminek a herszoni orosz kivonulás csak az csak egyik, bár nem elhanyagolható epizódja.A magyarázathoz azt az ugyancsak nem elhanyagolható kérdést, miszerint Putyin miért nem keresett ürügyet - ha úgy tetszik casus bellit - Ukrajna megtámadásához már fel sem teszem, hisz azt annak előtte minden magára valamit adó demokrácia és nem demokrácia megtette, az USA százhúsz év alatt legalább ötször, de még Hitler is megtámadta a saját rádiótornyát 1939-ben.Ezzel szemben Putyin széttépte a mellén az ingét és azt üvöltötte: Ide lőjetek, én vagyok az agresszor! Na hagyjuk már a mesketét, nyilván oka volt annak, mégpedig az, hogy Európát maga ellen fordítsa, különben ezek a puha pöcsűek még elkezdenek moralizálni, különösen, hogy a minszki megállapodás be nem tartásában súlyos felelősség terheli a franciákat és németeket. Ez így durván hangzik, de a végrehajtók bizonyosan nem tudtak róla, sőt a hasznos idióták sem, mint ahogy 1917 két orosz forradalmában se tudták, hogy a történet már rég le van játszva, és ők csak epizódszereplők, - brit részről abban, hogy szétverjék az Orosz Birodalmat, német részről pedig hogy kiléptessék az oroszokat a háborúból. Most a projekt ugyanarra irányul mint 1939-ben: Az oroszokat a németek ellen kell fordítani, ami ha nem megy, megy majd fordítva: A németeket fordítják az oroszok ellen, és teszik tönkre őket, ami sikerrel zajlik, de amiben az oroszok szintén partnerek, energiaügyben mindenképp.De tényleg hagyjuk, ami elmúlt, ezért ne foglalkozzunk azzal sem, hogy az elején miért nem mentek el az oroszok Kijev központjáig, és miért nem dobtak le ezer vagy tízezer ejtőernyős desszantost Zelenszkij irodájára, de arra se keressük a választ, hogy miért állnak még mindig a Dnyeper hídjai, és miért csak az elektromos hálózatot támadják az oroszok Ukrajna mélységében, a vasutat nem, hogy szabadon áramolhasson a nyugati fegyver a frontra. Meg mi ez a büdös gabonabiznisz, és az egyéb blődségek, mert fel lehetne sorolni még ötven olyat, amiért egy normális agresszornál már kivégezték volna a fél vezérkart. Mert az ukránok - bocsánat: a britek - képesek voltak a krími hidat felrobbantani, de a hős szovjet partizánok történetein edződött orosz hazafiak eddig egyetlen egy (!) vasúti sínpárt se tettek tönkre Ukrajnában, ami a maga nemében világcsúcs, hogy vonatszerelvényről vagy hídról már ne is beszéljünk.Ezzel szemben Putyin még meg is dicséri a tábornokait, és az alig egy hónapja kinevezett, mészárostól armageddonig terjedő becenévre hallgató főparancsnok élő adásban jelenti a védelmi miniszterének 11/9 -én hogy ő bizony háromszázezer harcos mozgósítása után visszavonja csapatait fél év elteltével, mert gyengének érzi magát. Az elődje is egy hónapig bírta, csak valószínűleg ő nem vállalta be a dolgot, belé még szorulhatott némi tiszti becsület.Na mindegy, ne firtassuk, amiről mélyen hallgatni kell, mindenesetre, van olyan érzésem, hogy a donyecki medence elfoglalása után Putyin (hallgatólagos) tűzszünetet köt az ukránokkal, amiről szerintem már megszületett a megegyezés, hogy egy befagyott konfliktus miatt hónapokig, de akár évekig lehetetlenné váljon az oroszok európai kapcsolatainak rendezése, és bármikor kiújulhassanak a harcok, ha arra a globális erőknek szüksége van.Az orosz Duma októberben béke költségvetést tárgyalt, és első olvasatban el is fogadott 2023-ra, semmi hadigazdaság meg efféle allűrök nincsenek benne, de a meghatározó pénzügyi és gazdasági posztokat harminc éve birtokló, a FED-hez szorosan bekötött balliberális ötödik hadoszlopot se abajgatják, a gőzt nem a motorba, hanem a dudába küldik Oroszországban, legalábbis egyelőre.Rengeteg olyan példát lehetne hozni, ami Moszkva nyugattal való összejátszását bizonyítja, mondhatni kiszúrja a szemünket, de ami fölött a mainstream szintén behunyja a szemét, így nekünk is kényelmesebb tudomást nem venni róla, az elemzők pedig kínosan ügyelnek arra, nehogy összeesküvés hívők hírébe keveredjenek, különben oda a reputációjuk, és azonnal kicsinálják őket. Pedig a főtáblán nem az ukrán hadszíntéren zajlik a játszma, és nem katonai eszközökkel.Az orosz elit egyelőre a nyugati globális erők markában van, és amíg ez így marad, addig se kompromisszumos, se semmilyen békekötés nem lesz, legfeljebb befagyott konfliktus, vagy még az sem. Számukra az lenne az ideális, ha egy olyan alacsony intenzitású lövöldözés folyna, mint amit műveltek a Donbaszban nyolc évig, de amihez úgy tűnik, hogy az oroszok továbbra is alájátszanak. Nem az ukrán hadszínteret kell figyelni, de még csak nem is az amerikai kongresszust, hanem az orosz belpolitikát ahhoz, hogy a háború kimeneteléről fogalmunk legyen, mert a bolsevikok Sztálin révén már egyszer kiugrottak a nyugati globális erők szorításából, 1929-től kezdődően saját diktatúrát vezetve be. Ezért gyűlölik őt a nyugati "liberálisok" annyira, és ezért tesznek meg mindent most is, nehogy Putyin is kövesse a példáját.
Mit erdemes ezekhez elolvasni/megtanulni? Imadom az onfejlesztest es regen ahany nyelven beszeltel az volt a mondas, most meg minek tobb mindent tudsz ami nelkulozhetetlen, annyi ember vagy. :) nyelvet eleg egyet tudni
Ha holnap Putyin bejelentene titkos csatornakon, vallalassal, hogy ezeket a dolgokat, pontokat feladja, usa nemhogy elmenne ukrajnabol minden penzevel, fegyverevel, kikepzokkel. De meg Z-t is magaval vinne az usaba:)
BI, adattárház-építés, riportolás, üzleti programfejlesztés. Erős affinitásom volt mindig is az informatikához, és vagy 10 éve ilyen projekteken dolgoztam főként. de teljesen autodidakta módon tanultam, leginkább szórakozásból. Nincs diplomám, sem semmilyen papírom róla.
Billent, en ennek a cikknek a nagy reszet, kb 80% at mar marcius elejen leirtam, lehet te is emleszel ezekre. Sok igazsag van benne kb 75-80% a. De... De azert Putyint, ne allitsuk be szuzlanynak, mert sokat olvastam rola is. Elmondom, hogy ő is tett, olyan dolgot, amit USA nem turt el. Megpedig 1. Elkezde reszelni az usa gazdasaganak hegemoniajat, es azokat a tampillereket, amik usa gazdasagat tartjak. 2.Tamadast inditott a dollar alapu penzrendszer ellen. 3.Aranyban, es aranytartalekot halmozott fel jegybanki tartaleknak a dollar karara. 4. Letrehozta a BRICS, es vezeto szerepet vallalt benne, ez amolyan anti usa fele gazdasagi szovetseg volt. 6. Mar boven a haboru elott elkezdte olajat es gazt rubelert juanert, mozgalmat, es masokat is a BRICS en belul bíztatott erre. Sot a tobbi nyersanyagnal is elkezdte ezt. Ezen pontok mindegyike fobun amerika szemeben, es ha tovabbra is ragaszkodik ezekhez, akkor nem usszuk meg egy ukran orosz haboruval, mert usa a gazdasagi letéért fog kuzdeni , mindhalalig. Es Putyin se fog hatralni. Szerintem most altatja a helyzetet. De telen ujra belendul. Putyin nem egy naiva. Az ot hatalomra jutatokat is bepalizta, ( es ez nagy szo ám)es egyeduralmat epitett fel az elnoksege röpke elso 2 eve alatt. Itt putyin most 2 dologra var. 1 Kina faroljon be moge Kina jobban. 2. EU faroljon ki az usa mogul jobban ebben a storyban, amire van is esely. Szoval Putyin, Xi, es usa gazdasagi nagyon nagyon nagyon szuk elitje , nem buta gyerekek,es naivák gyulekezete. Az biztos, hogy putyinnak nincs globalis media birodalma, es ez meg is latszik nagyon, ez nagyon igaz:))
Na ezert kell itt vmi tisztitotuz. Tul sok hulye kap tul sok penzt 0 munkara. Meg a scram master akiket nagyon birok, mondjuk az informatikusokhoz tenyleg pszihologusokat kell felvenni, kb 😂😂
Nálam a mediátor, a soft skill tréner, a motivációs térner, a piáros, a marketinges, a politológus, a biztonságpolitikai szakértő, meg a menedzsment tanácsadó áll a dobogón. A moslékkeverő kanállal verném el őket.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen