Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Lehet hogy hülyék. Soros egyébként arra építette a hivatalos karrierjét, hogy a jegybankoknál nem értenek semmihez. De itt nem az a baj, hogy hülyék. Hanem olyan adósságbombán ül rajta világ, amit most megpóbálnak elleplezni (lásd: Lagarde asszony: az infláció hirtelen az égből jött kijelentése, ami egy ordas hazugság), mert ez a nagytőkések egzisztenciáját, és ahogy a 30-as években, az életüket veszélyezteti. Mert hamar arra az útra áll rá a világ, hogy ismét lágerek épülnek -ha elégedetlenség van, és ezt valakik nem nagyon akarják. Egyesek helyében én is félnék...
Itt mindenki azt hiszi, a fed hülye, nem tudja mit csinál. Nagy hiba, az erő odaát van, eddig mesterien csinálják. Eddig kivéreztették a longosokat, most jöhetnek a shortosok. Hadd tisztuljon a piac!
Tegnap egy pillanatra nekem is átfutott az agyamon, de úgy döntöttem, hogy ülök inkább a seggemen. Nem akarom tömni se a KBC, sem az államkincstár zsebét (adó).
Mindig szelsosegek vannak a piacon, amig nem hiszed el hogy bikapiac van menni fog. Mikor jo hirek jonnek csostul( most 1 honapja rossz volt minden es volt egy jo(infla),) akkor fogd magad, es menekulj!! :)
Na de ha ez igy van, akkor a tozsde nominalisan fel fog menni. Szerintem egyebkent nem igy lesz, hanem fed beall erre a 4/5 % kamatra vonja ki a penzt a rendszerbol a tobbit elvegzi a matek. Nyilvan 4/5 % kamatnal 3200/2800 az spx realis erteke, de oriasi a tehetetlenseg es a likviditas meg mindig. Ez az amit nem lattok jol szerintem, mert a Fed kenyszerpalyan mozog, egesz egyszeruen az amcsi allamadossag olyan szinten van, ahol nem huzhatjak feljebb, de a likviditas kivonasaval es 4/6 % inflaval 2 celt ernek el, leereszt a lufi, tudnak inflalni es a gazdasag is mukodokepes marad egy ilyen magasabb, de stabil infla kornyezetben. Ja bocs ez 3 cel volt. Lenyeg hogy a kamatemeles mellett sokkal finomabb eszkozokkel is lehet szabalyozni a likviditast es a penz arat, eddig nekialltak kalapaccsal falat vakolni, most elokerulnek a vakolokanal is. Egyebkent adaptalodas a legfontosabb, ahogy csinalod is. Ha long, akkor long. Evvan.
Talán azért volt ekkora emelkedés tegnap, mert a hozzátok hasonló megmondóemberek szétshortolták a piacot. Az ilyeneket ki kell szórni a piacról. Nagyon helyesen!
Abszolút nem így volt. Totális jegybanki kontroll van. Semmi, de semmi más nem számít, csakis és kizárólag az, hogy a fed mit csinál. Látható a mozgásokon, hogy egy az egyben machinálják a fedes jegybankárok a piacot. Húzd-meg-ereszd meg játékkal a penge élén. Néz meg: múlt hét: Powell eljátssza a hawkis bohózatot, beomlik minden. E héten kijön egy 0,3%ponttal kedvezőbb inflációs adat (ami mondjuk még mindig -3,5%-os reálkamatot jelent) és a történelem 10. legnagyobb %-os emelkedése zajlik le az NDX-ben. (Ha nem CPI alapon számolunk, hanem az inflációt nézzük, nos akkor az infláció olyan 13-14% lehet amerikában, csak el van statisztikai módszerekkel torzítva. . A jelentéseknek, profitnak abszolút semmi jelentősége. . De ezt a játékot nemcsak a jegybankárok, hanem a nagytőkések irányítják. Egy az egyben markukban tartják a politikát, a fed-et meg mindig is ők mozgatták. Eldöntött tény amerikában, hogy bármi áron megakadályozzák azt, hogy komoly esés, vagy recesszió legyen. Ha ennek 20%-os infláció az ára, hát az az ára.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen