Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Talán most már megértitek, hogy miért nevezem a jegybankárokat bűnözőknek. És hogy miért hívtam zs. boszorkának a nőt. Abszolút neolibsi módszer. A neolibsik polipként szövik be a világot. Rosszabb mint az orbán-maffiaháló.
Teljes gőzzel dolgoznak azon, hogy az átlag ember ne értse meg az összefüggéseket. Ha kellően sokszor hallasz valamit, akkor végül elhiszed, elvégre "mindenki" nem tévedhet, ugye? 😀
Rendben, én inkább az alkoholra, mint értéktartó commodityre gondoltam. Igazából mindegy, ha 40% legalább az alkoholtartalma. Az tuti inflációkövető. A gasztronómiai nüánszok most kisebb jelentőséggel bírnak nálam. Azért vettem ebből a két fajta piából, mert ezeket fogyasztom alkalom adtán és nem akarok 1-2 év múlva 30-50%-al többet fizetni értük. Ilyen értelemben a befektetett tőke is elenyésző. Borból többet vettem, mert itt nincs jó magyar bor és inkább azt iszom, mint az itten kaphatókat. Kivéve a Rioja-t, mert az a fajta a kedvencem.
Valamennyire. Konyakot úgy is szeretem, hogy igazából guminő, tehát nem veszem. El kell olvasni mi engedélyezett hozzá, sajnos pancs. Grappa semmi extra, kajszi meg 3 nagyon max 5 év és kár tovább. Efelett inkább szilvát, törkölyt, stb érdemes érlelni-tárolni. Régebben csak olvastam, milyen ártatlan amatőr hozzáállás volt itt gasztro, bor témában, pont mint nekem a tőzsde. Én adnám a nemzetközi és hazai étel-ital kurzust, akik nyerőt tudnak ők/ti meg a kereskedési pozikat. Garanciával, win-win. Én vállalom:))
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen