Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az meg az én tapasztalatom, mikor a hathengeres motornál 1 henger nem működik az majdnem 30%-os teljesítménykiesést eredményez. Az nemcsak kiesik, hanem terheli a motort.
Nem tudom, ő mondta, de hasonló véleménnyel vannak, akik a "hajósoktól" veszik a lopott dízelt. Mutatta egy gazda ismerősöm, hogy az egyik ekéjét (a rozsdásodás ellen) azzal kente le, a másikat meg az itthonival. Az egyik csillogott, mintha lelakkozták volna, a másik meg csupa rozsda volt. Egyszerűen lemosta az eső.
azért nem kellene nyilvánvaló marhaságokat terjeszteni, 10% a bio részarány, ha semmi energiatartalma se lenne, csak valami közömbös anyag, akkor is csak 10% fogyasztásnövelést adna... a "2 literrel fogyasztott kevesebbet a kocsija százon" ordas nagy kamu, minek ilyennel hülyíteni másokat? (gondolom nem Ural-lal közlekedik...100/100-as fogyasztással)
Ja, így már értem, de ez nem tervezhető. Miért is csináltatnám meg a jó fogaimat? Ha meg elromlik, az úgyse nagyon halogatható. Nekem nagyobb gondom a házfelújítás. Az egyik ingatlanomat azért csak tárolónak használjuk (tele van kacatokkal) mert annyi pénzt nem vagyok hajlandó fizetni, amennyit kérnek. Ráadásul tanácstalan vagyok, hogy milyen célt szolgálhatna, mert valamilyen vállalkozást is el tudnák képzelni benne. Ha lakóépület lenne, a tetőcserénél már a tetőteret is be szeretném építeni, megnövelve a kihasználható négyzetmétereket.
Nálunk is így van, csak nem tudom, fél éves tartalék mennyire tud kisegíteni. Arról ne is beszéljek, hogy a két kutya is fogyaszt az öttagú családban. Én is lesem az akciókat, nagyon sokat meg lehet vele takarítani, de ehhez idő kell. Nem mindenki engedheti meg magának, végigbarangolni az összes üzletet, összecsipegetve a jó áras termékeket. Legutóbb 75%-kal olcsóbban vettem mosogatógép tablettát, sokszor nem értem, miért akarnak megszabadulni az ilyen, nem romlandó árutól.
A hűtési és tárolási kapacitás nálam is véges(lakásban élek), de bizonyos tartós termékekből fél - egy éves távra be vagyok tárazva(A vőlegényem először furcsán nézett rám, náluk ez nem szokás, de most már érti miért csináltam). Én is úgy csinálom, ahogy a Kriszti is írta. Amint azok a termékek "akcióasak", amiket amúgy is használunk, utántöltöm a dolgokat. Sőt nyáron elég sokat főztünk be zöldséget gyümölcsöt is. (Szüleim vidéken élnek és kertészkednek és közös program volt a befőzés xD)
Az egyik ismerősöm nemrég volt kirándulni Montenegróban. Ott állítólag nincs bioadalék az üzemanyagban, majdnem 2 literrel fogyasztott kevesebbet a kocsija százon. Nem egy F1-es versenyző, de érezhetően jobban ment a kocsi.
Fagyasztó kapacitás nálam véges, de gondolj más dolgokra: tisztítószerek, fogkrém, testápolás, konzervek, bármi ami akciós ruha, elektronikai eszköz, orvosi időpontok, most lehet, hogy veszek egy taratalék laptopot, mert a mostani haldoklik, illetve telefonban is gondolkozom, mert az is elég régi szegény.
Én késésben vagyok, de folyamatosan vásárolok még most is, mindent, ami akciós, mert lesz még drágább is, ha Goldman Sachs 22%-nál várja az infláció tetőzését, igyekszem másoknak is mondani, de tényleg nem veszik komolyan.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen