Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash
slash ma, 06:31
Tegnap esti focimeccs után gondolom mindenkit elöntött a szeretet ukrán barátaink iránt. :-)
Tele volt tegnap du BP ukránokkal. Menekültem a városból. 
keeper péntek, 20:39
Előzmény: #85382  Wings
A limani nagy ellentámadás párhuzam Battle of the bulge....
Wings
Wings péntek, 17:05
Súlyos a helyzet: Kijev kötelező evakuációt rendelt el
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 14:55
Előzmény: #85379  Eisenburgprofesszor
Egy biztos: zelenszkij izraeli ügynöknek semmit sem kell fizetnie, mindent a nép fog visszafizetni.
Azt is, amit őkólasága és a többi félig sem ukrán "politikus" ellopott. 
Dehogynincs
Dehogynincs péntek, 09:51
Baka András: bizalmi válságban van az ENSZ 
https://www.portfolio.hu/global/20260924/baka-andras-bizalmi-valsagban-van-az-ensz-865096
Az ENSZ bizalmi válságban van, és túl gyakran marad tétlen, amikor a nagyhatalmak és szövetségeseik megszegik a szabályokat - jelentette ki Baka András köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán elmondott beszédében. 
...
Magyarország az Európai Unió megbízható tagja, a NATO elkötelezett szövetségese és az ENSZ aktív tagja lesz
...
Ma Ukrajna küzd függetlensége megőrzéséért
- hangsúlyozta, emlékeztetve, hogy Magyarország elítéli Oroszország teljes körű, támadó háborúját és kiáll Ukrajna önvédelemhez való joga, szuverenitása, valamint területi integritása mellett.
A szabadság, amelyért a magyarok 1956-ban harcoltak, az a szabadság, amelyet ma az ukránok számára is meg kell védenünk - jelentette ki. Mint mondta, Magyarország a harcok diplomáciai úton történő lezárását szeretné, a tartós békéhez azonban Ukrajna szuverenitásának tiszteletben tartása elengedhetetlen. Ha az erőszakos területelfoglalás a viták rendezésének elfogadott módjává válik, minden kisebb ország okkal aggódhat majd a jövőjéért.
Eisenburgprofesszor péntek, 08:30
Előzmény: #85358  keeper
A diktátorok nem fogadják el azt az elképzelést, hogy a pénzt úgy használják fel, hogy attól az ország legyen gazdagabb. Vagy elköltik azt, vagy ellopják – aztán pedig, amikor az ország nem tudja visszafizetni a milliárdokat, amiket kölcsön kapott, azt kérik a Nyugattól, hogy töröljék el az adósságot és folyósítsanak újabb kölcsönöket.
A diktátorok aztán azt gondolják:
– Nahát, nyerő szériában vagyunk. Sohasem kell majd semmit visszafizetnünk. Mikor jön a következő ajándék?
Fsociety
Fsociety csütörtök, 15:40
Amugy hogy is volt a kampány alatt..Magyar az Ukranok bábja? Mik derülnek még itt ki..hazudott a dagadek mindenben. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 15:29
Fsociety
Fsociety csütörtök, 15:25
Előzmény: #85375  Dehogynincs
Orbán az igazi hazaáruló. A rezsicsökkentés, a nép kivereztetese,a covid alatti rekord halálozási szám,a szövetségek elárulása,es indokolatlan mértékű orosz kötődések mind üzletileg,mind stratégiailag. 
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 13:27
Előzmény: #85369  FeherTibi
Ha követem a definíciódat, akkor  vagy 1. hazaarulo vagy, vagy pedig 2. oroszországi magyar, vagy 3. AI chat robot
Melyik kommentedben itelted el Oroszországot ? Semelyikben. Titeket is úgy fizetnek Ukrajnabol, mint az ukrán call centereket ? 
Rákerestem a google-lal. A kereső önmagát AI-nak (mesterséges intelligenciának) tartja, de szerintem csak mesterséges lexikon.
Ha az intelligenciát adatforgató képességnek tekintjük, akkor csak előtúrta az adatokat, de semmi következtetést nem vont le belőlük és semmilyen elméletet/elképzelést nem mutatott föl.
Mikor mondott rosszat Orbán az oroszokról? (ez a hazaárulás, oroszországi magyar illetve a chat robot FeherTibi szerinti meghatározása és ezt a kérdét írtam be a keresőbe)
AI-alapú áttekintés        
Orbán Viktor politikai pályafutása során több alkalommal és hosszabb időszakokon keresztül is élesen bírálta Oroszországot, a Szovjetuniót, illetve a keleti orientációjú politikát. Bár a későbbi években pragmatikus, Moszkvával szorosabb kapcsolatot ápoló politikára váltott, a rendszerváltástól egészen a 2009-es moszkvai látogatásáig rendszeresen fogalmazott meg kemény kritikát az oroszokról.
Ezt a linket adja hozzá:
Orbán egykor bőszen ostorozta az oroszokat, ma már úgy jár Putyinhoz, mint a legjobb barátjához
https://magyarnarancs.hu/belpol/orban-egykor-boszen-ostorozta-az-oroszokat-ma-mar-ugy-jar-putyinhoz-mint-a-legjobb-baratjahoz-113685
...
Kormányra emelkedett Putyin-barátság
Orbán látványos fordulata már a második miniszterelnöki ciklusa előtt elkezdődött. Amikor már több mint valószínű volt, hogy 2010-tól ő lesz Magyarország kormányfője, a Fidesz elnökeként ellátogatott Szentpétervárra, hogy Putyin pártjának 2009-es kongresszusán vegyen részt. Itt találkozott is az Oroszországot akkor miniszterelnökként irányító Putyinnal, de hogy ezen a találkozón mi hangzott el, mai napig a magyar politika egyik nagy rejtélye.
Az mindenesetre biztos, hogy a Fidesz 2010-es választási programja már azt tartalmazta, hogy Oroszország, Kína és India felé kell nyitnia az országnak ...
Fsociety
Fsociety csütörtök, 12:25
Előzmény: #85373  Fsociety
Ha jól rémlik,eddig a tiszasok voltak a hazaárulók,haborupartiak,hat ez megdőlni látszik. orbanc meg keverte a szart,ahogy eddig is. Semmi érdekesség nincs ebben,vadold meg ellenfeled azzal,amit te magad csinálsz. 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 12:16
Előzmény: #85371  Murdoch
Prime Minister Magyar made clear that Hungary has not joined the C8 Initiative, which is a matter of fact. Moreover, no international energy cooperation can take place without the involvement of the Hungarian government.
Since coming to office, the new Hungarian government has offered quite a number of gestures to Ukraine. Therefore there is no analogy with the obstructionist policies pursued by Viktor Orbán.
____
Ennyi,nem kell ezt itt tíz kommentben tullihegni. A MOL azt hutte, hogy majd ezt ő így megoldja okosba. Ugy tűnik,nem. Próbáltak az ukrik kicsit orbanozni egyet az érdekeik mentén,de nem sikerült. Lapozhatunk,nincs semmi látnivaló.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 12:13
Előzmény: #85371  Murdoch
Diplomáciai fogas,nem kell itt húsz linket megint erre betenni. Kérjetek új direktívát esetleg Moszkvából,meg hogy a MOL miert is akarta ezt Orbánék alatt már veszettül megépíteni,aki meg ugye békepárti,es az ukranokkal hergelt az utolsó pár évben. Mert azért vannak itt logikai buktatók annak,akinek nem 60 az IQja.
Murdoch csütörtök, 11:52
És emeljük ki, az ukrán rezsim orbánozta le most a tiszás magyar miniszterelnököt. Nem mi. Megnézhető a csörte:
https://x.com/andrii_sybiha/status/2102110182444560705?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2102110182444560705%7Ctwgr%5E3711b4d63efc48f807535699b0435cb31f2b8d58%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2026%2F09%2F22%2Fkarpati-nyolcak-andrij-szibiha-kulugyminiszter-magyar-peter-orban-anita-elutasitas%2F
Aki vallási fanatikusként isteníti az ukrán rezsimet és még tiszás is, na az most csávába került.
Fsociety
Fsociety csütörtök, 11:31
Te vagy itt a legviccesebb sztem. Ne hagyd abba.  Látszik,hogy széles betekintésed van a világra,atlatod az összefüggéseket mélységükben,a propaganda homálya nem tud ratelepedni a magas IQ-dra. 😅
FeherTibi csütörtök, 11:24
Előzmény: #85368  Fsociety
Budapestről irok, szerintem is vagy 1. hazaarulo vagy Shortelek-kel együtt, vagy pedig 2. ukrajnai magyar, vagy 3. AI chat robot
Melyik kommentetekben iteltetek el Ukrajnát ? Semelyikben. Titeket is úgy fizetnek Ukrajnabol, mint az ukrán call centereket ? 
Fsociety
Fsociety csütörtök, 11:12
Előzmény: #85367  Murdoch
Mondjuk te is eldonthetned vegre,hogy Svájcból miert hazaarulozol burkoltan,es mondjuk miert tolod alig feltűnően a ruszki szekeret évek óta propaganda szinten. Az AfD is nyomokban neonácikat tartalmaz, érdekes módon az meg számodra a normalitás. Hat oké..
Murdoch csütörtök, 11:08
Előzmény: #85361  Shortelek
1. Nekem az ukrán rezsimmel, a neonáci réteggel van gondom, nem az átlag ukrán néppel.
2. Nem tudom észrevetted-e, de az ukrán külügyminiszter minap felböfögte, hogy orbánosodik Magyar Péter. Mondjuk nem lep meg, a másik szélütött meg lemájashurkázta még a német kancellárt is...
Majd lassan el kell döntenetek dehogynincs kollégával együtt, hogy ukránok, vagy magyarok vagytok elsősorban, aki idegen országok érdekeit helyezi a sajátja elé, na arra vannak jó szavak.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:34
Előzmény: #85365  Shortelek

Murdoch csalija (véleménye?) volt. 
Azt én is írtam, hogy Görgey az orosz sereg vezére előtt tette le a fegyvert.
Shortelek csütörtök, 06:29
Előzmény: #85363  Dehogynincs
Saját véleményem volt, azért volt annyi eszem,, kõvetkeztettem, mivel a muszkákkal gyôztek az osztrákok.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:28
Rákerestem erre: 1944 1945 német szovjet megszállásváltás
Tudtommal nem használják a megszállásváltás szót 1945. április 4-re.
Ezt a választ kaptam.
AI-alapú áttekintés        
Magyarországon az 1944–1945-ös időszakban a német megszállást a szovjet Vörös Hadsereg előrenyomulása és országrészről országrészre történő katonai megszállása váltotta fel, ami egyben a nyilas diktatúra bukását és a szovjet tömbbe kényszerülés kezdetét jelentette.
A megszállásváltás főbb állomásai (jé, a kérdésemre mégis használja a megszállásváltás szót az AI)
iNémet megszállás (1944. március 19.): A Margarethe hadművelet keretében a német csapatok megszállták Magyarországot, hogy megakadályozzák a ország kiugrását a háborúból, és biztosítsák a keleti front déli szárnyát.
A szovjet csapatok behatolása (1944. szeptember 23.): A Vörös Hadsereg ekkor lépte át a trianoni magyar határt Makónál és Battonynál. Ezzel megkezdődtek a hónapokig tartó kíméletlen harcok az ország területén.
Horthy kiugrási kísérlete (1944. október 15.): Horthy Miklós kormányzó bejelentette a fegyverszünetet, de a katonai előkészületek hiánya és a németek ereje miatt a kísérlet kudarcba fulladt, és átadták a hatalmat Szálasi Ferencnek és a nyilas pártnak.
Budapest ostroma (1944. október – 1945. február 13.): A fővárost a szovjet csapatok teljesen bekerítették, és a 102 napig tartó ostrom végén, 1945. február 13-án foglalták el a német és nyilas erőktől.
A német erők kiszorulása (1945. április 4–11.): Az utolsó német katonák 1945. április 4-én hagyták el Magyarország területét (Nemesmedvesnél), az utolsó szórványos harcok pedig április 11-én fejeződtek be a nyugati határszélen. A náci uralmat közvetlenül a szovjet katonai és politikai dominancia váltotta fel._______ államhatár _______
Az akkori magyar állam határát a vörös hadsereg az Úz völgyében lépte át, de a trianoni határ valóban Makónál és Battonyánál húzódott.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:13
Előzmény: #85361  Shortelek
Szemlélteted a trollmódszerek hatásosságát.
Soha nem állítottam, hogy 1848-49 orosz-magyar szabadságharc lett volna.
Így működnek a trollok. Lehetne annyi eszed, hogy cuppnsz rá a trollok csalijaira.
Milyen #nnnn hozzászólásomra gondolsz, amit "biztosan nem úgy értettem"? Nincs ilyen állításom!
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:06
Előzmény: #85357  keeper
"A szovjet megszállás és 1956 miatt pártolom Ukrajnát."
Ilyen alapon utálhatod az az USA-t, a franciákat, az osztrákokat, a törököket, a horvátokat, a németeket és a románokat is ..."
-- Pártolásról írtam, átfordítottad arra, hogy utálom azt, akit nem pártolok, de még így sincs igazad.
Ugyanolyannak látom, bár sem a pártolás, sem pedig az utálat szót  nem használtam.
FeherTibi 2026. 09. 09. #84716
1945. április 4.: írd le, akárcsak 1 szóval, milyennek láttad Magyarország szemszögéből
Dehogynincs 2026. 09. 09. #84717
Megszállásváltás. 
Német megszállás után szovjet megszállás.
"Milyen adatom? XD Semmilyen konkrét adatot nem adtam meg."
Konkrét számot valóban nem mondtál, hanem szám nélkül állítottad, hogy " majdnem minden "baráti" népecske ellenünk volt".
Válaszként számokat adtam arról, hogy hány népecske hány katonája harcolt velünk.
Ezt kérdeztem:
"Mikor omlott volna össze Ukrajna (a ~45 milliós ország) az eu fegyverei és pénze nélkül a 160 ezer emberrel (orosz katonával) szemben?"
Erre  megismételted az eu fegyveres és pénzügyi támogatását, amit nem is vitattam.
Utánanéztem. Négy napig eu-támogatás nélkül álltak ellen az ukránok.
Az EU történetében először 2022. február 28-án döntött úgy az Európai Békekereten (EPF) keresztül, hogy finanszírozza a fegyverek és védelmi felszerelések szállítását egy megtámadott harmadik országnak.
https://academic.oup.com/yel/advance-article/doi/10.1093/yel/yeaf003/8112000
Ukraine became the first recipient of lethal weapons under EPF assistance measures on 28 February 2022
Vagyis legkorábban az ötödik naptól várhatnád az ukrán összeomlást és azt, hogy (kezdetben) 160 ezer katonával fenntartja a megszállást/felszabadítást egy ~45 milliós országban.
Ennek ellenére titkolod, hogy mikorra vártad volna az ukrán összeomlást az eu támogatása nélkül. 
Shortelek csütörtök, 06:02
Előzmény: #85359  Murdoch
'48-49 az orosz-magyar szabadságharc volt. "
Biztosan nem így értette, de az biztos, hogy az osztrákok a muszka cár segítségével gyôztek, ha innen nézem akkor sommásan akár orosz-magyar szabiharc volt. Nálad tudom a muszka a frankó, az ukránok nácik, elpusztítani valók, szégyen amit nyomatsz itt.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek