Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek ma, 05:57
Előzmény: #83981  Phylaxa
"Nézd, én elhiszem, hogy divat lett a butaság, de azért, ha tehetünk ez ellen akkor kezdjük már el! Ok?"
Tettek, betiltották, mi a bajotok vele?
Shortelek ma, 05:52
Előzmény: #83988  GrizzlyG
Mondhatttad volna azt is mint a nagyeszû orbán balázs, hogy te nem háborúznál, jõjjenek csak a ruszkik, megadjuk magunkat, na ilyen a gyávaság, a hazád leszarása.
GrizzlyG
GrizzlyG ma, 00:54
Előzmény: #83987  Murdoch
Hát, hogy nem mentek jól a dolgok, az enyhe kifejezés. A végén több volt a betépett katona, mint a tiszta. Olcsó volt a cucc, toltak mindent orrba-szájba. Kinyírták a túl lelkes tiszteket.
Jó eséllyel az atommal sem mennek semmire, az északiakat nem kellett kényszersorozni, mint a zselé droidokat. Ők tényleg úgy érezték, hogy a szabadságuk a tét. 
Az az ukrán aki értelmesebb, mint egy doboz gyufa, az tudja, hogy már csak az a kérdés, hogy ki viszi az országot. 
Ezért aztán tényleg felesleges megdögleni. 
Murdoch szombat, 22:48
Előzmény: #83985  GrizzlyG
https://youtu.be/wGVfzwvtlJM?si=-2a409mftqURAqzg
72-ben is amikor nem jól mentek a dolgok Vietnamban, hajszál híja volt a yenki nukleáris csapásnak. Még jó, hogy Kissinger nem rajongott a sztoriért.
the_outsider szombat, 22:28

Valahogy milyen könnyedén és fellengzősen tudnak bizonyos egyedek annak a terrorista diktátornak drukkolni, aki néha-néha beveti az "atom" szót, mint érvelési/fenyegetési aduászt.         
Miközben én meg mindig azt hittem, hogy aki atomfegyvert elsőnek bevetne, az az egyik legnagyobb bűnt követné el az emberiség ellen, és itt most felesleges jönni 80 évvel ezelőtti eseményekkel, mert senki nem mondta, hogy az nem bűn, és egyben itt most nem arról van szó, hanem éppen arról, amilyen tapasztalatot az is szolgáltatott(!) az emberiségnek.       
Tehát, ezek a lekezelően nyilatkozó egyének, simán, mondhatni büszkén vállalják, hogy az idoljuk atomfegyver bevetésével képes borzolni a kedélyeket, hiszen ő szinte egy földre szállt 'isten', mármint a szemükben, másokéban pedig a legaljasabb tömeggyilkos gazember.       
Nem kicsit fura ez a világ ...         
A furaságát az is mutatja, hogy ez a két tábor úgy (el)cseverészik(?) egymással, mintha valahol mélyen azonos módon szemlélnék a világot, azonos kiindulási alappal rendelkeznének. De akkor ez mégis hogyan lehet lehetséges?         

Persze mint tudjuk, a lehető legnagyobb eddigi bűnt is csak kiprovokálták, és az, hogy a feltételezett(!) kiprovokálást is csak kiprovokálták, az már túllépne a kiprovokálás halmozhatóságának egyetlen szintre korlátozott intellektuális üvegplafonján.
GrizzlyG
GrizzlyG szombat, 21:33
Előzmény: #83984  keeper
Szólhatnának előre a támadásról, hogy elbulizzam az egyenlegem még időben :))) 
keeper szombat, 21:25
Előzmény: #83972  keeper

https://www.portfolio.hu/global/20260822/kulonleges-raketarendszer-erkezik-ukrajnaba-elesben-meg-nem-teszteltek-a-fegyvert-857650
Jóvan gyerekek csak így tovább, az oroszok sem tesztelték még a taktikai nukleáris képességüket....
GrizzlyG
GrizzlyG szombat, 20:24
Demokratikus értékek: bandera utca.
"Augusztus 21-én éjszaka egy 25 éves férfi késsel rontott rá a 55 éves területi toborzó- és szociális támogatási központ munkatársára Lembergben, a Sztepan Bandera utcában. Az érintett katonai nyilvántartási okmányok ellenőrzése közben dolgozott."
Frissítés: a kényszersorozást végző "áldozat" többször már nem fog kényszersorozni. 
Jó hír, hogy nagyobb baj nem történt, a srácot elfogták. 
Phylaxa szombat, 19:18
Előzmény: #83980  Dehogynincs
Nyilván azzal van probléma, hogy valaki hazudik. Fiatal koromban még háborogtam. Aztán amikor egész életemben végig találkoztam vele, akkor taktikát váltottam. Megpróbálom a véleményemmel befolyásolni az embereket, hogyan tehetnek ez ellen. Hát most itt is ezt írtam le. De felőlem lehet tovább hazudozni, csak hát sok értelme nincs. Úgy gondolom, hogy minél később derül ki, annál nagyobb a baj, amit majd meg kell oldani.
Phylaxa szombat, 19:12
Előzmény: #83979  Dehogynincs
Úgy, hogy megtanítom olvasni és a kezébe adom az eredeti könyvet. Brunszvik Teréz óta létezik ez. Nézd, én elhiszem, hogy divat lett a butaság, de azért, ha tehetünk ez ellen akkor kezdjük már el! Ok?
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:55
Előzmény: #83978  Phylaxa
Vagyok annyira liberális, hogy nem kötelezlek háborgásra.
De a kedvemért, légy szíves, pontosítsd ezt a mondatodat!
"Most azon kellene háborognom, hogy hogy tehetnek ilyet?"
Mit jelent az "ilyet"? A vetítést vagy a betiltást? 

Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:50
Előzmény: #83977  Phylaxa
Kitaláltam egy szót: gyerek.
A gyerek észreveszi azt az agitpropot, amit nem akarsz megnevezni, akkor elkapcsol?
Nem nézi a képernyőt?
Hogy tanítod meg a gyerekeknek, hogy a Csipkejózsika nem eredeti?
Phylaxa szombat, 18:49
Előzmény: #83976  Dehogynincs
Nyilvánvalóan nem. De amíg nem vetítik le az igazi mesét (a szülők nem mesélik el), addig ezt kapja, aki kíváncsi rá. Most azon kellene háborognom, hogy hogy tehetnek ilyet? Az egész életem egy háborgás lehetne. Én legalább próbálok valamit mondani. A szülőkön múlik. Egyszer úgyis megérti mindenki.
Phylaxa szombat, 18:43
Előzmény: #83975  Dehogynincs
Én az igazi mesét venném meg. Ha azon nevelkednek, akkor értelmesek lesznek. Egyébként minden filmmel így vagyok. Ha agit prop tevékenységet veszek észre az új verziókban, akkor elkapcsolok. Ha a tv-ben bármelyik csatornán is azt látom, akkor nem nézek tv-t. De ennél többet nem tudok mondani erről. RÉgi dolgok ezek. A fiataloknak is meg kell tanulniuk, hogy mi a hazugság, még akkor is, ha 100 másik szót vagy kifejezést találtak már ki rá, hogy védjék. Aztán mégis mindenki rádöbben, hogy ugyanazt jelenti: Hazugság. Onnan folytatódhat csak a fejlődés. Addig zsákutca.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:41
Előzmény: #83974  Phylaxa
Előtúrtam egy részletet, hogy tudjuk, miről beszélünk.
Masha and The Bear - No trespassing (I'm right now in a army!) 
https://www.youtube.com/watch?v=qtqrVxJjsUo
Belenéztem egy részletbe. Szánj rá 56 másodpercet.
Ez lenne a 300 éves népmese, ahol a kislányt a lepkefogás helyett besorozták és láthatóan örül az ötágú csillaggal ékesített katonasapkájának?
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 18:24
Előzmény: #83968  Phylaxa
Nem tudom, nem láttam a rajzfilmet.
Te olvastad a Csipkejózsikát? Én nem olvastam, de el tudom képzelni, hogy ugyanaz a mese mást mond, ha Rózsika helyett Józsikára cuppan rá a királyfi.
Gyanítom, hogy milyen propagandát tol és fóliázás nélkül sem venném meg az unokáimnak.
Nem a mesével van baj, hanem a rajzfilmmel.
Phylaxa szombat, 18:15
Előzmény: #83971  the_outsider
Nem keverek semmit. Világosan leírtam, hogy nálam és a felmenőimnél hiába is próbáltak belemagyarázni valamit a mesékbe, nem voltunk fogékonyak rá. Egyrészt gyermekek voltunk, később pedig azért nem, mert emlékeztünk a valódi mesére. Tudod, amit bárki megváltoztathat, csak rajta kívül senkit sem érdekel az éppen aktuális verzió.

De nem értem a problémát. Cenzúra és már nem is láthatják. Ismerjük ezt páran még. Mindig azt hiszik, hogy megoldják vele, de nyilván egyszer felébrednek.
the_outsider szombat, 18:04

Szerintem te (szándékosan) kevered a klasszikus, akár 300 évvel ezelőtti mesei momentumokat a sorozatban lévő történettel, s egyben úgy teszel mintha fel sem fogtad volna azt, amire reagáltál.     

Masha and Bear(s): A Russian Palimpsest         

"Nem tudok hozzászólni." : Nyilván ezért szóltál hozzá.
Phylaxa szombat, 18:01
Előzmény: #83969  keeper
:)

Az internet betiltása a következő kiváló ötlet?
keeper szombat, 17:54

"Vetítsenek foxy maxit." :D
https://youtu.be/mABc-zFSDUs
Phylaxa szombat, 17:31
Előzmény: #83962  Dehogynincs
A 300 év alatt szerinted mennyi propagandát toltak ezzel a mesével? Ha nem akarják, akkor ne vetítsék Ukrajnában. Így nincs propaganda és nincs bevétel. Minden meg lesz oldva.

Erre mit lehet mást mondani? Amikor gyermek voltam semmit sem hallottam bele a magyar népmesékbe. Alapigazságokat tanultam belőlük, amik ma is élnek. A szüleim sem mesélték nekem, hogy ők mást tanultak belőle. Ezek erőltetett dolgok szerintem, de ha valaki ezt a hitet akarja táplálni, akkor hagyja az egészet. Vetítsenek foxy maxit. Nem tudok hozzászólni.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 17:01
Előzmény: #83966  Murdoch
Tudjuk hányadán állunk a Kremllel.
Most fény derült arra, hogy nemcsak én vagyok ruszofób, hanem te is, hiszen te is hányadán állsz velük.
Ám magadat nem szoktak ruszofóbozni.
Murdoch szombat, 16:45
Előzmény: #83965  Dehogynincs
A Kremlel mindig is tudtuk hányadán állunk, az európai demokrácia nagy kamuja most durran ki. Ukrán vérrel.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 15:06
Előzmény: #83964  Murdoch
Az a Kremlnek mindegy, hogy a háborúban tízezrével halnak meg gyerekek, hiszen a békés szovjet mackót a nyugati érdekekkel provokálták.
Itt a mesébe bújtatott propagandáról van szó.
Ha az ötvenes években a "Mátyás király tanácsa" mesét "Mátyás tanácsa" címmel közölte a Szabad Nép pártlap, akkor az nem propaganda volt, hiszen nem "Rákosi Mátyás főtitkár tanácsa" címmel hozta le a lap az ötszáz éves mesét.

Murdoch szombat, 14:15
Előzmény: #83962  Dehogynincs
Tehát a szovjet mackó itt a probléma, az, hogy tizezrével halnak meg a gyerekek nyugati érdekek provokálta háborúk, szankciók miatt, az mindegy.  
Azt már bebizonyította a fényességesen demokratikus nyugati elited, hogy tojnak az ukránokra, szíveskedjenek bevonulni a lövészárkokba. Ha nincs értelme, akkor is. Már senki és semmi nem számít.
Istvan78 szombat, 14:12
Előzmény: #83959  keeper
Nem vernek agyon AFD-seket, ne hazudozz! Pár fizikai bántalmazás volt, egy közülük komolyabb. Más pártokat is érnek fizikai támadások Németországban egyébként.
.
Ne keverd össze az állampolgárok támadásait az állam által elkövetett ablakból kiesésekkel (Oo.!). Az állampolgárok támadásainak sokkal kevesebb köze van a demokrácia helyzetéhez.
.
Kínával is van gond, sőt az közelebb van a diktatúrához, mint Oo. De itt Oo. van fókuszban, ugyebár.
.
Jó, hogy említed, hogy Ukrajnában is vannak merényletek. Az orosz titkosszolgálat által végrehajtott merényletekre gondolsz, ugye!
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 13:39
Előzmény: #83957  Phylaxa

Nem a mesével van baj, hanem a rajzfilmmel.
 Az ukrán hivatalos szervek szerint a sorozat – amelynek ukrán nyelvű YouTube-csatornája hatalmas népszerűségnek örvendett – reklámbevételei révén adókat fizet az orosz államkasszába, így közvetve támogatja az orosz háborús erőfeszítéseket.
https://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/szankciokat-vezetett-be-ukrajna-a-masa-es-a-medve-alkotoi-ellen/Az ukrán fél szerint a gyermekeknek szóló tartalomként bemutatott sorozat oroszbarát narratívákat közvetít, ezért nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet.
https://www.dw.com/en/masha-and-the-bear-ukraine-sanctions-russian-cartoon/a-78464406The show has also faced criticism from allies of Ukraine like Estonia and the UK for allegedly painting Russia in a positive light or for military or Soviet symbols sometimes appearing in the show. "Russian propaganda has no place on children's screens — in Ukraine or anywhere in the world," Berezhna said. 
https://ukranews.com/en/news/1170131-zelenskyy-imposes-sanctions-on-creators-and-distributors-of-russian-animated-series-masha-and-the
“Russian cultural products are tools of influence and propaganda. Through cartoons and TV series, Russia reaches audiences of millions of our children and makes millions from it. The scale is enormous: in 2025 alone, the Ukrainian-language YouTube channel ‘Masha and the Bear’ garnered over 800 million views. This also represents revenue for Russian businesses, which pay taxes to the budget of the aggressor state,”
andras-80 péntek, 21:40
Előzmény: #83952  Murdoch
🐑🐑🤡

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek