De ez nem így működik, te valami jóemberkedést viszel a dologba. 2022-ben amikor nyeregben voltak az ukránok, mindent is követeltek maguknak. Most viszont már más a helyzet és a nyertes írja a játékszabályokat. Nincs itt patthelyzet, ha Ukrajna nem hajlandó engedni, akkor majd elviszik az oroszok a kapitulációig a dolgot. Na ott viszont már sokkal de sokkal rosszabb feltételek lesznek. Amit te látsz az oroszok részéről, azok minimum feltételek, nato szóba sem jöhet, az vörös vonal, nem valami bazári alkudozás része. Ez olyan, mintha az usának azt mondanád, hogy bocs, nem Kubában lesz orosz bázis, hanem 'csak' mondjuk Haitin, máris mennének az anyahajók szétlőni a szigetet.
Nem probléma, Trump is azt írta anno, hogy választások nélküli diktátor. Na de most ugye jönnek a választások, ugyebár, mert Zé nyakához illesztették a yenkik a kardot. https://www.vg.hu/kozelet/2025/12/zelenszkij-elnokvalasztas-ukrajnaban-ezek-a-feltetelei Persze, hogy illegitim, de hát nagyon lehetett lopni az elmúlt években, hülye lett volna átadni a helyét, valami ügyvívő kormánynak, mint anno, amikor Janukovicsot elzavarták.
Csupán annyi köze van ehhez Putyinnak,hogy ragaszkodik ahhoz,hogy NATO tag nem lehet Ukrajna,Zelenszkij meg ahhoz,hogy nem adnak át területet,így ez egy patthelyzet,egy jó játékos kezdeményezne,Putyin mondhatná,hogy feladja azt a nézetét,hogy nem lehet Ukrajna NATO tag ha Ukrajnától megkapja a területeket.És így már lépés előnyben is lenne,mert Zelenszkij problémája a biztonsági garancia a terület megtartása mellett,ha az oroszok lemondanak egy számukra lényeges feltételről akkor kénytelen lesz lépni Zelenszkij is.Persze elutasíthatja de akkor mondhatja Putyin,hogy nincs kompromisszum készség az ukránokban. Mit veszíthetne Putyin ? Írtam,hogy népszavazás kell mind a két oldalon,szóval a legitimitás kipipálva.
Ezt nem értem. Ehhez mi köze Putyinnak? Zelenszkij semmilyen területet nem hajlandó átadni, amúgy is alkotmányosítva van. Az köbö ezer százalék, hogy de jure nem fogják elismerni a megszerzett területeket. Ott az a kérdés, az usa mit lép, ha ők elismerik, na az egészen más káposzta. És mivel illegitim a tag, vele semmilyen papírost nem fognak aláírni az oroszok, szvsz, mert majd pár év múlva kitalálja a nyugat, hogy bocsika, ez nem ér semmit. Másrészt a nato-ról nem lehet szó, pont az a lényeg, hogy nincs több terjeszkedés keletnek.
Jól van Elek, ne lovald bele magad ebbe a hülyeséghalmazba... "Szirszkij állítása szerint novemberben majdnem teljesen elvesztették a várost, viszont azóta 13 négyzetkilométert, a város majdnem felét visszafoglalták az oroszoktól." vs "Az ukrán LiveUAMap szerint Pokrovszk kb. 90%-át ellenőrzik jelenleg az oroszok, Mirnohdrad pedig majdnem teljesen be van kerítve, leszámítva egy szűk, kb. 2 kilométeres sávot nyugatra. Az ukrán Deepstate térképén majdnem ugyanilyen a helyzet"
A területi átadást természetesen úgy értem,hogy Ukrajna elismeri azokat Oroszország elidegeníthetetlen részeiként,sem katonailag sem diplomáciailag nem próbálja azokat így visszaszerezni, mivel már lemondott róluk.Cserébe a NATO teljes védelmét élvezik a megmaradt ukrán területek.Ezt persze egy ukrán ill.egy orosz népszavazáson kellene előzőleg megszavaztatni,így mind a két elnök bebiztosítaná magát,a népével szemben,a nép döntése volt és nem az egyszemélyes elnőké.
Putyin azért elég pocsék stratéga.Nem értem,hogy miért nem dobja be,hogy az ukránok adják oda neki azokat a területeket amiért harcolnak és amiért orosz katonák halnak meg,cserébe támogatja Ukrajna NATO és EU-s tagságát,a hadsereg létszáma is lényegtelen,úgy sem fog Ukrajna nagy hadsereget fent tartani mert nem fogják örökké pénzelni nyugatról a jelenlegi katonai létszámot.Egy kitételhez kellene csak ragaszkodnia Putyinnak,hogy szomszédos NATO országban nem lehet atom fegyver. A NATO recseg ropog az EU meg pláne,vagyis két gyengélkedő szövetség tagja lenne,lehetne,Ukrajna.
What happened to "we will take back Crimea" What happened to "Bakhmut holds" What happened to "We are winning" What happened to Democracy? What happened to "I will never negotiate with Putin" What happened to the "Counteroffensive" And what happened to the Money? 😅😅😅😅😅😅
KkV nek és a lakosság alá fix piaci kamatozasu alatti kamatswap különbözetbol adódó veszteségbol jött össze. NHP hitelek, Széchenyi hitelek. Stb stb... Hát mit gondolsz 2023 ban mennyi lett volna a piaci hitel 17.5%oa inflációnal egy 12 havi változó kamatozasu hitlenel de akár egy 5 éves periodusunal is ami pont akkor fordult volna . A két kamat a 3% es a valós piaci kamatozasu közötti különbözet évente a tőkere vetítve. Plusz még amit most vizsgálnak ASZ, a Mato felé dolgok, de annak pontos ismerete nincs csak becslés. De annál sokkal nagyobb tétel az első. Vegyél shortos fiúról példát, először tajekozodj, olvass, ne előtte égesd magad.... De meguntam, majd akkor írj innentől bármit, ha képben vagy, ha viszont csak így trollkodsz akkor ne írj többet nekem. Koszi
1)Csak gorgetik. Az EKB megengedte talán 4 év haladékot adtak vagy 5 év. De végre valaki utána néz valaminek nemcsak összevissza keveri a dolgokat, és a fogalmakat, mint egyesek.... 2)Murdoch meg az amit mondtam . Programozó infós.. Az Ukrán háború előtt, mit osszekinlodott a 22 kerületi pocsék minőségu, már akkor is arany áron kínált szerkezet és teljes felújítást kívánó házak terén az akkori piacon. Még csak nem is politizált, sose, sőt szidta a csokot még babavarot és társait, meg az összes többi arfelhajto dolgot. Megvan a véleménye az orosz ukrán helyzetrol ami nem vág egybe a mainstream el. Szerintem ennyi a story
Ó, persze, neked OV az alfa és omega. Nézd már meg a rhein tulajdonosi szerkezetét, van kezed, ha ennyire nagyokos vagy, akkor rájössz magadtól is, hogy ki(k) vannak a háttérben. Csak három éve van róla szó.
OROSZ-UKRÁN háború