Nem nagyon lehet benneteket, háborúpártiakat követni. Egyik percben boldogok vagytok, hogy zelensky folytatja a mészárlást, másik percben pedig nyekeregtek, hogy válaszul hullanak a bombák...
Piár. Minek, mit érnek el vele? Oroszország nem Líbia, nagyjából mindenki tudja, honnan irányítják az ukrán műveleteket is. Mondjuk legalább ideáig eljutottunk, hogy ez nem ukrán-orosz háború. Ez szerintem a yenki belügynek szól... Fontolgatják, aztán meg tojnak rá, szvsz.
trump rajongó ork-imádóknak: "J.D. Vance, az Egyesült Államok alelnöke kijelentette, hogy a Trump-adminisztráció tárgyal a Tomahawk rakéták Ukrajnába szállításáról"
Ez egy hazugság, hogy Z. nem akar tárgyalni. Ezerszer elmondod, de valójában azt érted alatta, hogy hódoljanak be elfogadhatatlan orosz feltételeknek. Nem mondom el századszor, hogy mik ezek az elfogadhatatlan feltételek. Az a legnagyobb bullshit, amikor arról beszélsz, hogy miért nem tárgyal Z.
Két különböző dolog a "három nap alatti elfoglalás" és az "egész országot akarták elfoglalni vagy csak Kijevet és bábkormány alakítás". Szerintem az egész országot akarták elfoglani, erre utal, hogy körkörösen támadtak 200 ezres hadsereggel és az egész ország infrastruktúráját támadták és az ország belsejében légidesszantosok támadtak, másrészt a három napra elegendő muníció és az, hogy orosz szakértők is pár naposnak gondolták a háborút arra utal, hogy Putyin úgy gondolta, hogy a nagy túlerő alatt, a körkörös támadástól össze fog omlani az állam, a hadsereg, kapitulálni fognak az ukránok és egész Ukrajnát Oroszországhoz csatolják.
Jó, ezek fele bullshit, gumicsont. Másrészt írtam, verjétek le őket, ha viszont nincs meg a képesség, akkor tessék tárgyalni, ne hőzöngeni, emberekről van szó, mindkét oldalon. Háborúban is kell a józanság, nem a mivagyunkalegeslegescsupaleg dumák.
Ez nagyjából így van, de azért nézzünk már szét, hát mindenütt ott a nyugati elit szuszogása, hogy milyen kormány legyen. A Le Pen, román eset szerintem vérlázító, szovjet tempó, szvsz. Szemlátomást a szuverenista EU arra ügyel, hogy a tagországok lehetőleg ne legyen szuverenisták, póráz rulez. Egyébként ne feledjük, ott volt a Janukovics-féle 'bábállam', akit 2014-ben leváltott kissé illegális módon a nyugat. Emlékeim szerint még ő írta alá a yenki olajcégek harácsolását a térségben, ha már oroszbarátság, nyilván lókötő oligarcha volt, az nem kérdés. Mindegy, rosszul van nagyon értelmezve ez a putyinbérencség, nagy adúász mostanában, mindenre IS gyógyír.
Akkor nem ekkora erővel mentek volna, lásd a Dehogynincs kolléga által említett pár napos logisztikai készletet.... Elcseszték, ez itt első körben hírszerzési problémának tűnik, most már mondjuk mindegy.
Oroszország 2025 augusztusára kevesebb területet tartott megszállva, mint 2022 augusztusában. Ebből meg azt lehet kiszámolni, hány év alatt veri ki Ukrajna ezzel a tempóval az orosz megszállókat Ukrajna teljes területéről lineáris haladással.
OROSZ-UKRÁN háború