Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2025. 07. 13. 17:00
Előzmény: #72618  Murdoch
" felörlő háború, ha nem tudnád"
.
Ebből hogy következik, hogy mindjárt összeomlik a front?
.
Azt  Rácz András is úgy tudja, hogy magas a szolgálat alóli kibújási szándék. 
Viszont ha úgy lenne, ahogy az újságíró mondja, hogy az ezer kilométeres frontvonalon 35 ezer katona van, csak drónkezelők,. vajon miért nem haladnak sokkal jobban az oroszok? Észak-keleten is visszaszorították az oroszokat a betörés után, időnként vannak kisebb betörések orosz területre. 
.
Mi nem mondjuk meg a fotelból, hogy menjenek harcolni, csak annyit mondunk, hogy az nem egy illegális dolog, hogy "kényszerítik" a behívónak engedelmességre, hanem csak a törvénynek kell engedelmeskedniük. Vajon, ha Oroszországból elfoglalnának más országok erői vagy 600 ezer négyzetkilométer és a 3 év után a zsolddal nem tudnának elég katonát toborozni és már Észak-Korea se segítene?:), akkor nem írna elő Putyin kötelező mozgósítást? Dehogynem. 
A drukkolásról annyit, hogy igen, mi a megtámadott országnak drukkolunk, ti meg az agresszornak. Nos, ez így hogy tetszik?
A korrupcióról: szerinted ha egy ország vezetésében van korrupció, akkor nem kell megvédeni a hazát? Ez egy hülyeség, ami csak oroszbarát trollként nem hangzik furcsán.
Ivanhoe 2025. 07. 13. 16:58
Előzmény: #72607  GrizzlyG
Ugye, ha nincs "igazság", akkor nincs felelősség, ugye, ha minden "nézőpont" érvényes, akkor nem kell erkölcsileg választani, és ugye, ha még Magyarországon nincs  "baj", akkor bármi elnézhető, mert megvan a látszólagos személyes biztonság. És legyen (!), feltéve, de nem megengedve, összeomlik a front, akkor szerinted mi történik? Béke lesz, vagy egy példa, hogy egy független országot el lehet tüntetni? Lesznek következő célpontok (?), Moldova, más balti államok, esetleg Lengyelország. És szerinted Mo meddig lesz NATO vagy EU tag, mikor fogunk onnan kilépni? Csak "narratívaépítésre" van szüksége kormányunknak. Egyéni sorsok végül is, nem kell, hogy érdekeljenek - gyűlölt EU, vagy a NATO, ha a konfliktus kézzel fogható lesz - majd lesz helyette "nemzeti érdek". Az ellenségkép sosem bonyolult, mert egy egyszerű ellenség mindig megnyugtatja a "bonyolult világban élőt" - hiszen ez nem is területszerzés, hanem "történelmi visszajavítás". Szóval, hol lesz az a pillanat, amikor átfogalmazod magadban a helyzetet, lesz olyan pont (?), vagy jó lesz számunkra egy "fehérorosz demokrácia" is?
Murdoch 2025. 07. 13. 16:42
Előzmény: #72615  Istvan78
Igen, omlik össze. Ugyanis ez felörlő háború, ha nem tudnád. És ami a nagyobb gond:
https://responsiblestatecraft.org/ukraine-draft-age/
https://www.portfolio.hu/global/20250710/sulyos-szintet-ert-el-az-ukran-hadero-leepulese-ha-ez-igaz-az-osszeomlas-szelen-lehet-kijev-773769
Elhiszem, hogy ti a fotelből piszok frankón megmondjátok nekik, hogy muszáj amúgy meghalniuk, mert ez a dolguk és hogy ott az alkotmány. Meg így drukkolhattok tovább. Csak ők ezt nem akarják, lehet túl sok hírt olvastak a Z.-félre rezsim korrupciós ügyeiről. Meg a nyugati zsiványságokról. 
Istvan78 2025. 07. 13. 15:11
Előzmény: #72611  Törölt felhasználó
Tudod te legtöbbször mit beszélsz? Csak annyit írtam, hogy az eredeti terv az volt, hogy Putyin elfoglalja egész Ukrajnát...
Istvan78 2025. 07. 13. 15:08
Előzmény: #72615  Istvan78
*... három és fél éve...
Istvan78 2025. 07. 13. 15:08
Előzmény: #72607  GrizzlyG
Álmodozzál csak, négy és fél éve omlik össze az ukrán védekezés...
Istvan78 2025. 07. 13. 15:07
Előzmény: #72606  Törölt felhasználó
"Tények, bizonyítékok, feljelentések (Akár nemzetközi fórumukon) ez kellene, nem artikulálatlan  kormányellenes lózungok..."
.
A magyar jogszabályok és informális hatalmi viszonyok (NER) úgy lettek kialakítva, hogy hiába vannak a feljelentések, százból egy esetben lesz ügy. Az EU meg eléggé tehetetlen a normaszegéssel szemben, de azért már tettek ellenlépéseket, pénzmegvonás.
.
"bezzeg te mindent tudva tehetetlenül az biztosan jobb." Megint ez mi akar lenni? Attól hogy valaki tehetetlen valami ellen, nem lesz semmissé az elkövetet bűn vagy hiba.
Istvan78 2025. 07. 13. 15:02
Előzmény: #72604  Törölt felhasználó
"mi kell még te szerinted, hogy ne legyen kettős mérce ?"
.
Pédául azt tehetnéd, hogy beismered, hogy az kettős mércés kijelentés volt. Ehelyett mellébeszélsz...
.
"Te vagy elfogult nagyon a mai kormánnyal,"
.
Milyen alapon állítod ezt?

"de nem látod a megoldást" 
.
De látom a megoldást, jővőre le kell váltani őket. De ha nem ltánám a megoldást, a hibáikat, bűneiket ez se tenné semmissé, nem kicsinítené.
.
"csak a gyűlölet beszél belőled valami miatt"
.
Nem a gyűlölet beszél, hanem a felháborodás nem személyes okból, én nagyon jól elvagyok, hanem az ország, a társadalom, a jövőnk, utódaink jövője miatt. lehet ezek téged nem foglalkoztatnak, te sak a saját egzisztenciádból szempontjából nézed a politikát
Istvan78 2025. 07. 13. 14:56
Előzmény: #72603  Törölt felhasználó
Milyen alapon mondod, hogy ezt csinálom?
"akik kettős mércéről beszélnek és nem látják, hogy éppen ő az, aki ezt csinálja."
.
Törölt felhasználó 2025. 07. 13. 11:37
Előzmény: #72597  Istvan78

Oh..., ez kimaradt.
Itt pl. majdnem találkoznak a gondolataink...
De Freudi elszólásnak vélem a 'hogy elfoglalják Ukrajnát?' írásodat.
Látod-látod, mélyen ott van a vége nálad is ebben a konfliktusban. :)
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 07. 13. 11:36
https://www.reuters.com/world/violent-clashes-erupt-between-far-right-groups-migrants-spanish-town-2025-07-13/
Spanyolországban alakul a polgárháború. Itt mi lesz, ha a messiás ígérete szerint lemondunk pár szuverenitási kérdésről a brüsszeli utasítás szerint? 
Törölt felhasználó 2025. 07. 13. 11:21
Előzmény: #72605  Dehogynincs
Én nem dicsértelek, csak tettem egy megállapítást, ha kell fejlámpa, akkor vedd fel, nekem ez is teljesen mindegy...
Eisenburgprofesszor 2025. 07. 13. 11:21
Előzmény: #72592  GrizzlyG
Tartok tőle, hogy nagyobb étvágya van, mint a narancsosoknak. 
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 07. 13. 11:19
Szépen halad Pokrovszk bekerítése...
Az egyik legfontosabb város jelenleg. 
A banderisták minden erővel próbálják megtartani.
Itt fognak elfogyni, utána összeomlik a front. 
Törölt felhasználó 2025. 07. 13. 11:18
Előzmény: #72601  Istvan78

Szegények, piszok meleg volt és rosszul lettek, biztosan rosszul vették a levegőt az O1G kiabálása közben...
Tények, bizonyítékok, feljelentések (Akár nemzetközi fórumukon) ez kellene, nem artikulálatlan  kormányellenes lózungok...
És beszélek összevissza a levegőbe, igen és semmit sem tudva, bezzeg te mindent tudva tehetetlenül az biztosan jobb.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 13. 11:11
Előzmény: #72603  Törölt felhasználó

#72573-ben nem beszéltem kettős mércéről, csupán rámutattam a kettős mércére.
(Nekem mindig gyanús, ha engem dícsérnek. Ragaszkodom a fejlámpámhoz.)
Törölt felhasználó 2025. 07. 13. 11:11
Előzmény: #72599  Istvan78

Szerinted, ismét.... :)
Volt egy állítás, arra válaszoltam, utána feltettek itt egy újabb állítást, arra is válaszoltam, mi kell még te szerinted, hogy ne legyen kettős mérce ?
Te vagy elfogult nagyon a mai kormánnyal, de nem látod a megoldást, csak a gyűlölet beszél belőled valami miatt, na ezt a valamit küzd le és boldog leszel.
Törölt felhasználó 2025. 07. 13. 11:06
Előzmény: #72594  Dehogynincs

Te látod, hogy van fény, neked nem kell fejlámpa, viszont vannak itt olyanok, akik kettős mércéről beszélnek és nem látják, hogy éppen ő az, aki ezt csinálja.
Megvannak a megfelelő fórumok, hogy ha bizonyítani lehet valami bűncselekményt, akkor megtegyék a szükséges lépéseket...
És, ha megtették, akkor melléjük kell állni azoknak (Helsinki, amnesty, stb), akik egyébként megtehetnék.
Szigorúan szerintem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 07. 13. 11:05
Előzmény: #72598  Törölt felhasználó
Ha kihagyod a helyszínt és talán a vodkázgatást is, akkor nem is annyira légbőlkapott ez a lehetőség.
Illiberális országokban szokott lenni egy vezér, akinek minden gondolatát és minden hülyeségét lesik.
Utólag már nem látszik annyira jó bulinak ez az orosz agresszió, még orosz szemszögből sem.
Istvan78 2025. 07. 13. 11:02
Előzmény: #72595  Törölt felhasználó
Az említett gyűlések alkalmával a Hősök terén piszok nagy meleg volt, vagy tizen rosszul is lettek, az októberi és márciusi gyűléseken hideg volt, a márciusin még esegetett si. Beszélsz összevissza a levegőbe, semmit nem tudva.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek