Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 14:23
Ismét ki akarják terjeszteni a behívottak körét fukrajnában.
Hogy van pofájuk olyan fiatalokat kényszersorozni, akiknek még esélyük sem volt a jelenleg regnáló diktátor ellen szavazni? 
nyuszibroker 2023. 11. 04. 13:55
Előzmény: #51098  Dehogynincs
Teljesen jogos. Talán szégyenli magát, van is miért, ezért lapít mint szar a füben. 
https://youtu.be/Eupzk11QNeg?si=vdyTlZeXBfu1250N
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 11. 04. 13:22
Felszólította-e az orosz elnököt, hogy hagyjon fel az agresszióval? – kérdezték Orbántól, de nem válaszolt
https://telex.hu/belfold/2023/11/03/orban-viktor-vlagyimir-putyin-talalkozo-parlamenti-kerdes
- „Tiltakozott-e a Miniszterelnök Úr az ‘56-os hősöket fasisztának minősítő orosz tankönyv ellen?”
- „Felszólította-e a Miniszterelnök Úr – a béke megteremtése érdekében – az orosz elnököt, hogy vonja ki az orosz katonákat a független Ukrajna területéről, és hagyjon fel az agresszióval?”
- „Esett-e szó a találkozón az orosz agresszió következtében elhunyt kárpátaljai magyarokról?”
Hiába címezte a miniszterelnöknek a kérdéseket a képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnál landoltak azok, de Szijjártó Péter is inkább továbbpasszolta a feladatot a parlamenti államtitkárának. Magyar Levente pedig nem sok időt vesztegetett a válasz megírásával.
„Orbán Viktor miniszterelnök a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Pekingben folytatott tárgyaláson is kiemelte a béke és a mihamarabbi tűzszünet fontosságát”
Az ellenzék helyében nem hagynám annyiban és megkérdezném, mi volt Orbán kérdése és mit válaszolt rá Putyin.
Ehhez még egy nem teljes értékű demokráciában is joga van az alattvalóknak és ezzel Orbán is érzékeltethetné azt, hogy ha rákényszerítik és már minden egyéb lehetőséget kimerített, akkor tud demokratikus jeleket is mímelni.
Shortelek 2023. 11. 04. 12:50
Előzmény: #51088  Placi82

"Fejből mondom az adatokat vagy 2 éve nem néztem de kb 26.000 milliárd gazkeszletenek van a GAZP nak. Az a világ teljes gazkeszletenek kb a 20%. És ami fontos hogy ki is termelhető, nem csak papíron."
Ja, és most kinek adja is el?!
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 12:44
Előzmény: #51095  Törölt felhasználó
Szőrszálhasogatás
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 12:39
Előzmény: #51094  Placi82
A föld gázkészletének 20%-a, több ezer milliárd dollár is lehet az értéke, ennek tulajdonjoga szőr  száll hasogatás szerinted, én meg azt gondolom, hogy tudatlanság.
A másik kérdés, amikor mélyponton volt, akkor volt vele kereskedés, az akkori értéket írtam példaként, jelezve a közgazdasági alaptézist, hogy minden annyit ér, amennyi aktuálisan a piac, azaz a tőzsde mutat.
Talán te is tudod, hogy ez folyamatos változásban van.
A jelenlegi orosz tőzsdei értéke számomra nem jelent semmit, mert nem lehet vele szabadon kereskedni, az értékét nem tisztán a piac határozza meg, szabadon.
Az is lehet egy szabad piacon többet is érne, de az is lehet beomlana. 
Az orosz agresszió következménye, hogy a gazprom problémákkal küzd, de ugye a szankciók nem hatnak 😂😂😂😂
Placi82 2023. 11. 04. 09:54
Előzmény: #51091  Törölt felhasználó
Zsombi te most ugye csak ugratsz, és szórakozol velem😀?  Úgy válaszoltál nekem, hogy full mindenben tévedek. Most meg szorszálat hasogatunk.?? Másik pedig  a Londoni tőzsdén lévő értékere is válaszoltam a gazprom esetén. Tiltva van a kereskedés, szankció hatálya alá esik. Ne csodálkozzunk. De Moszkvai tőzsdén (Moex) nem esett le az értéke a toredekere, (talán kb felezett) Ott lehet vele kereskedni, csak nekünk  a nyugati világnak nem. 
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 09:38
Előzmény: #51089  Phylaxa

Nézz utána, hogy melyik országnak, milyen a függése az oroszoktól, súlyozd le a gazdasági mutatókkal, megdöbbensz, ha összehasonlítod a három évvel ezelőtti számokkal!
Ez egy orosz stratégia volt, a függés kialakítása és őket is meglepte mennyire gyorsan alkalmazkodott Európa és még nincs vége!
Murdoch 2023. 11. 04. 09:38
Előzmény: #51090  Placi82
Anno jártam meló ügyben többször is, arrafelé. Gyakorlatilag utána szét lett verve az ország. De ott volt Kadhafi fia is, Londonban szerzett doktorátust, ezeregy humanitárius akcióban benne volt. Az, hogy a fater egy diktátor volt, egy dolog, de minden kellőképpen fel nagyítva ahhoz, hogy a szokásos kamu indokkal mellett menjenek a rakéták. Remekül meg lett oldva a helyzet, azóta is káosz van…
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 09:36
Előzmény: #51088  Placi82

Akkor segítek, hogy egy picit.
A Gazpromnak nincs gázkészlete, az az orosz államé, a Gazpromnak bányászati joga van azokon a területeken.
Az összeomlás alatt, a londoni összeomlást értem, egy múltbeli adatot:
"The market capitalisation of Russia’s national gas giant Gazprom saw an unprecedented collapse on March 2 to a mere $250mn at the London Stock Exchange, following a single-day drop in its stock price of 97%."
Példaként írtam, hogy abban a pillanatban pont ennyit ért.
Placi82 2023. 11. 04. 09:28
Előzmény: #51086  Murdoch
Volt egy Libiai evfolyamtarsam az egyetemen. Már az apja is Magyarországon tanult. Ő mesélt nekem. Amit aztán interneten is anno leellenoriztem. Nagyon nagy nepjoleti intézkedés voltak a NÉPNEK  Líbiában khadafi alatt. . Ingyenes jo egeszsegugy , támogatások, fiatal házasok több tízezer dolláros támogatásokat kaptak, vagy ha nem volt lakásuk ingyen lakast az államtól kezdesnek. Ingyenes oktatás. Ingyenes külföldi tanulmányok, és ingyenes egyetem, ingyenesen minden is.. . Aztán jött az arab tavasz. És a demokrácia export. Khadafi megbuktatása. Most pedig mi van? egymással hadakozó hadurak, humanitaris válság, és a népnek nyomor, esik szét minden. De legalább az egymással  a Libiai olajmezok ellenőrzésért hadakozó hadurak most már jó  dolcsiert adják az olajat. Most már nem lát senki semmi problémát, vagy diktatúrát ott:))  
Phylaxa 2023. 11. 04. 09:11
Előzmény: #51087  Törölt felhasználó
Európa attól függ, akitől meg tudja venni azt a rengeteg energiahordozót és ásványkincset, amire szüksége van. Mivel kb semmije sincs, ezért továbbra is függ az oroszoktól. Abban viszont igazad van, hogy most áttételesen drágábban veszi ezt meg tőlük, tehát pénzt vonnak ki az EU-ból.
Placi82 2023. 11. 04. 08:56
Előzmény: #51087  Törölt felhasználó
Hát pedig a Gazprom rendelkezik a világ legnagyobb gazkeszletenek. Akármit mondasz is.A tények makacs dolgok azt meg gunyolodasssal sem lehet semmisíteni.  Próbálkozni persze lehet. :) Sőt további hatalmas készleteket fedeznek fel a a Jamal félszigeten. Fejből mondom az adatokat vagy 2 éve nem néztem de kb 26.000 milliárd gazkeszletenek van a GAZP nak. Az a világ teljes gazkeszletenek kb a 20%. És ami fontos hogy ki is termelheto, nem csak papíron.
Az összeomlás alatt azt érted, hogy a háború kirobbanasakor, a GAZP  reszvenyeket nem lehetett venni csak eladni, a szankciók miatt. És utána, pedig még is szűnt a kereskedés mestersegesen. Ne nevetess!! De Oroszországban a Moszkvai tőzsdén lehet vele kereskedni, csak nem a nyugatianak. Most megint fejből mondom az adatokat. 300 rubeles értékről most 160 rubel körül van. Szóval a kapitalizacioja a londoni tőzsdén 250 millió, ha igaz amit írtál. Nem néztem. De ott nem is lehet kereskedni vele.🤣 Logikus. De azért 250 m ért biztos rohannanak megvenni egy ilyen céget a nyugati penztoke most is, (ha nem lenne tiltva.) Mint anno Jelcin idején. Akkor volt aztán jó világ nekik, ja.... csak az orosz nép ehezett. De hát az kit érdekel... 
Törölt felhasználó 2023. 11. 04. 07:27
Előzmény: #51085  Placi82
A gazdasági kérdésekben nem vagy otthon, égően felszínes a tudás  ( pl a Gaspromnak nincs gázvagyona, ez jó nagy baromság).
Számtalanszor le lett itt írva, hogy eltelt 60 év a kubai rakétaválság óta és miért utal netto tudatlanságra, amit írsz, ha érdekel keresd vissza!
Értem, megint éhenfagyunk !😂😂😂😂😂😂
Az oroszok benézték, Európa gyorsabban alkalmazkodott, mint ahogy arra bárki számított, Európa már nem függ az oroszokról, kivéve persze kis hazánkat.
A Gasprom értéke pontosan annyi, amennyit aktuálisan a befektetők hajlandóak fizetni érte a tőzsdén, ez alapvető közgazdasági törvény. A londoni összeomlás után 250 millió dollár volt ez az összeg, Netflix ühüm 😂😂😂
Murdoch 2023. 11. 04. 06:53
Előzmény: #51085  Placi82
Placi82 2023. 11. 03. 23:58
Előzmény: #51040  Törölt felhasználó
Szerintem a gazdasági kérdéseket, hagyjad. Mert a Német ipar, és a gazdaság dübörög? Ja nem! Megfizeti az árát a Német gazdaság az EU motorja, hogy levallt, az olcsó orosz energiahordotokrol, és nyersanyagrol. Sikerült megint eket verni a német ipar, és a koraltan nyersanyag eroforrasokkal bíró oroszok közé. A történelemben nem először. Az Ukrán katonák vére áran, és gazdasági embargoval akarják kivéreztetni gazdasagilag, katonailag Oroszországot. Ez nincs is titkolva. Hát igen,... olajat és egyéb nyersanyagot már a háború előtt is próbálkozott nem dollárban próbálta elszamolni, hanem Jüanban az oroszok. Ez tényleg főben járó bűn. Olajat nem USD ért adni?? Úristen.:) Hovatovább a dollartartalek helyett is arany tartalékot, és es más deviza tartalékban is gondolkodni merészelt.  A  Gazpromot pedig ne feltsd, a világ összes gazkeszletenek a 20%at birtokolja.  Többet érne az  mint a Netflix mondjuk. A nélkül elvagy, de fűtés nélkül, és  áram nélkül nem annyira. Szóval nem szólok bele már a magasroptu ukrán - orosz vitákban. De a gazdaság bonyulaltabb annal, hogy kinek drukkolsz. Ott nem működik az elvakultsag. Ott az inga vissza leng, és visszaüt, legfeljebb időben eltolva. No, de mindegy. 
Amúgy meg nem is értem, hogy Amerika befolyás ovezetebe került ukrajnatol, miért ne tűrte el az orosz, hogy a hatarukra USA rakétákat telepitsen. Bezzeg USA elturte volna ezt a Mexikói határon, vagy esetleg Venezuelában az Oroszoktol, hasonló helyzetben... Mint a Kubai rakéta telepítést is elturte 1962 októberében. Ja nem,... egyáltalán nem tűrte el. Majdnem kirobbant a 3.ik VH.  
Törölt felhasználó 2023. 11. 03. 23:43
Előzmény: #51081  LouMannheim
Nem érkezett meg az átutalás a bunkerből. Egy dallam érkezett helyette... A lóvét a diktátor zsebretette 😎 így a propagandista beszüntette az adást. 
https://youtu.be/oua0Puihrkc?si=Y36PodjHLc6tAgSH
Törölt felhasználó 2023. 11. 03. 22:56
Előzmény: #51081  LouMannheim
Utolsó jelentés kommentjében: lebetegedett az eredeti anyag szerzője.
Törölt felhasználó 2023. 11. 03. 22:55
Előzmény: #51080  Törölt felhasználó
Sok a hiszti, légy férfi! 🥰
LouMannheim
LouMannheim 2023. 11. 03. 22:19
"Jelentések Ukrajnából" Youtube napi összefoglaló kb egy hete nem közöl friss híreket. Tud valaki valamit ?

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek