A kiserdő elfoglalása - Részletek egy szovjet partizán naplójából:
1. nap: Délig tartó kemény harcok után sikerült elfoglalnunk a kiserdőt a fasisztáktól.
2. nap: A fasiszták egész napos ádáz harc után visszafoglalták a kiserdőt.
3.nap: Erőnket nem kímélve ma kivertük a betolakodó fasisztákat, újra miénk a kiserdő!
4.nap: A gaz fasiszták kegyetlen harcokban visszafoglalták a kiserdő elét.
5. nap: Ma kijött a csősz, és mindenkit hazazavart a kiserdőből. --- 6.lépés : Aztán jött a moderátor és mindenkit 'pihenőre küldött a topikból' ☺ szvsz
Nem egészen! Mát többször leírtam, hogy Putyin nebonapartista, birodalmi gondolkodású volt KGB-s, amit ideológiailag még az orosz messianizmussal is megtűzdelt, szovjet romantikával eklektikusan kevert hazafias érzelmi húrokat pengetett már azóta, hogy az Orosz Föderáció elnökévé választották. Az orosz messianizmus pedig ideológiai köntöstől függetlenül végigvonul az orosz történelmen, mivel ezzel lehetett csak a népet mozgósítani még a második világháborúban is a németek
ellen, nem a proletár világforradalommal és az üres elvtársozással. Ennek jegyében hozta vissza anno - ahogyan korábban írtam - a cári szimbólumokat is Sztálin, de csak átmenetileg Putyin gondolkodása ugyan hasonlíthat elemeiben a szovjet múltra, de egyben távol is áll tőle, ezért eléggé eklektikus, nem sorolható be egyértelműen sehova sem, a szovjet múlthoz sem, mivel például - többek között - nélkülözi a proletár internacionalizmus, stb. elemeit, ami a szovjet időkre oly jellemző volt, bár kétségkívül vannak átfedések.
Hűha! Komoly értelmezési problémák vannak! Attól, hogy visszaállítják egy letűnt rendszer, egy birodalom néhány szimbólumát, a rendszer még nem áll vissza. Képzeld, Sztálin a második világháború alatt, mivel a komcsi identitástudat elég gyenge volt, visszaállította a cári rendfokozatokat, kitüntetéseket, visszahívta a pópákat, kinyittatta a templomokat, stb., de ettől a Szovjetunió még nem lett cári Oroszország! . Cári időkből visszatérő patriotisztikus elemek és szimbólumok ...uni-corvinus.huhttp://phd.lib.uni-corvinus.hu › bekesi_laszloPDF
en probalne katallni nem is lenen problema de mviel engem minden szarert tiltanak 20 napokra akkor a modinak kene atallnia.Neked ezert ban jar alsohangon.Ez me ga szabalyzatba is benen van.
OROSZ-UKRÁN háború