Ne dobd már el az agyadat. Nagyszüleid véletlenül sem meséltek arról, hogy milyen nemzetiságű szovjet katonákkal hozta őket össze a sors. Ez a mese nagyon kinos kezd lenni. Nekem is voltak rokonaim kitelepitésben, de én nem keverem össze egy alföldi falubi kitelepitést egy szovjet hadifogyoly vagy kényszertáborral
"Ukrajna a
NATO-hoz való gyors csatlakozást szorgalmazza, de Annalena Baerbock
külügyminiszter világossá teszi, hogy egy háború kellős közepén nem lehet új
tagságról beszélni. . A dpa információi szerint ugyanakkor a szövetség tagjai, például az USA és Németország zárt ajtók
mögött egyértelművé tették, hogy egyelőre nem kívánnak olyan kötelezettségeket
vállalni, amelyek lényegesen túlmutatnak egy 2008-as homályos
NATO-nyilatkozaton. Ebben az akkori állam- és kormányfők megegyeztek abban,
hogy Ukrajna és Grúzia csatlakozzon a NATO-hoz, de konkrét menetrendet nem
neveztek meg.” . https://www.zdf.de/nachrichten/politik/baerbock-nato-beitritt-ukraine-krieg-russland-100.html
Nem tudom, hogy mit érzel, de nem is különösebben érdekel. Annak azonban örülök, hogy követed a hozzászólásaimat. Köszönöm! Ha már a Szovjetuniónál tartunk, ugye annak része volt Ukrajna is, és pl. Koba grúz volt. Amikor a nagyszüleimhez "betepítették" 1945 elején az egyik, dunántúli szovjet vezérkart, akkor az oroszok voltak állítólag a legnormálisabbak, az ukrán, kazah üzbég csicskák pedig a legszemetebbek. No, akkor fussunk neki még egyszer! Az Szovjetunió nem azonos a mostani Oroszországgal, és bármennyire utáltuk a szovjeteket anno, most a tényeket nem írják felül az érzelmek.
Szerencsétlen nagyszüleid! Pont ők nem találkoztak Szent Oroszokkal? Ilyen beírás után forognak a sírjukban, szegények, sajnálom őket! Vagy minden, amit eddig írtál hazugság volt? Miért érzem az "identitászavart" esetedben?
Én már csak azt tudom, hogy a "gonosz" oroszt arról ismered meg, hogy nem orosz. 😃 Meg persze arról, hogy ott se volt. De ha esetleg mégis ott volt, akkor is ukránként.
Én azon gondolkozom, hogy vajon a Szabad Oroszország Légióban, akkor most milyen oroszok vannak? Vagy abban is ukránok, azeriek, örmények? De ők nem 'gonoszok', mint az orosz hadseregben lévők? Teljes kudarc ezt megérteni 😀😀😀😀 Ez is biztos zöldség
Igen, putler helyében lassan én is kezdeném fontolóra venni, hogy benyújtsak egy csatlakozási kérelmet a Natohoz, hogy védelmet kapjak az ukrán fenyegetés elől. 😀😀😀😀
Ezek szerint az oroszok a hős ukránokat ünneplik május 9-én? Ebből az aspektusból szemlélve, már érthető a világ második hadseregének világraszóló égése, nincsenek benne az ukránok :D
Nyilván, mindenki hülye, csak az oroszok voltak szentek! Pl KGBéla édesanyját sem egy csapat ruszki kapta el, hanem örmény, ukrán, azeri stb. Két logikus következtetés, abból amit írsz: 1) orosz alig él oroszországban 2) a fronton erőszakolták a nőket, nem a frontvonal mögött, gondolom két lövés között A két fenti tényt nem is kell továbbfűznöm ;)
"hogy a "felszabadító" szovjet Vörös Hadseregnek sok ukrán és más tagállami katonái voltak a legbrutálisabbak, mivel az orosz nemzetiségű katonákat sokszor közvetlenül nem vetették be a frontvonalban."
Igen, igen. Tulajdonképpen az oroszok benne se voltak a Vörös Hadseregben az Ukrajna által vezetett Szovjetunióban.
OROSZ-UKRÁN háború