Vedd már észre, hogy nem én vagyok egyedül, aki nem osztja Putyin és a Te pánszláv álláspontját, azaz gyüjtsük össze egy cári birodalomba az összeset. A balti szlávok, lengyelek, de még a fehéroroszok többsége sem kiván ebben engedelmes rabszolgaként részt venni. De még az olyan történelmileg orosz barát nemzetek mint a bolgárok, makedónok, horvátok sem kérnek ebből. Az ilyen gyöngyszemekkel pedig.... "szlavofilizmus alapján a szláv lélekből és vérből való gondolkodásmódot és ösztönöket jelöli meg a kultúraépítés azon szerves talajának, amibe gyökeret kell verni az önazonosságnak. Ez az „orosz messianizmus” az, amely az orosz nép széles rétegeiben minden kín, szenvedés és önkény ellenére benne él." ...kábits olyat aki ezt a marhaságot beveszi. Ez már 200 évvel ezelőtt sem hatott meg senkit. Ha meg visszamész a Kijevi Rusz-hoz mint ősorosz államhoz, akkor nem árt ha tudod, hogy azt nem egy szláv nép, hanem egy viking vezér alapitotta alapitotta. Ilyen alapon Svédország is jogot formálhatna az Ukrajnai fennhatóságra.
Maradjunk abban, hogy az elitélendő amerikai demokrácia felfogás mellett, ha az amerikaiak foglalják el magyarországot a 2.VH végén, a felmenőidet nem deportálták volna. Ezek után ha volna egy kis szégyenérzet benned, akkor abbahagynád ezt szégyenteljes propagandát az autokráciák védelmében.
Az általad kifogásolt szövegben nincs szó arról, hogy Schiffer balos volna, noha szerepel benne a "balos" szó... idézőjelek között. Ennyi szemantikai nüansz láthatóan már túl sok kihívást jelentett. Ezentúl majd próbálom még egyszerűbben.
Sajátosan értelmezel! Amit én írtam, az nincs fent a Net-en, de a két doktrína angolul, hosszabban és több, más aspektusból fent van, és amit írtam, azokhoz csak annyi köze van, hogy mindkettő ugyanazokról a doktrínákról szól. De ezeken az oldalakon kívül még több oldal is foglalkozik ezekkel a doktrínákkal, még egyetemi jegyzeteket is. Nem kívánhatod, hogy az összeset feltegyem ugye! Reméltem, hogy a rövid, tömör hozzászólásból a lényeget megérted. De úgy látszik, tévedtem! :) Éppen ezért fussunk neki még egyszer! Az USA neokonzervatív, publikusan az emberi jogok küldetéstudatától vezérelt, de ténylegesen az amcsi gazdasági érdekekért folytatott fegyveres demokráciaexportjának és proxy háborúinak alapelve nem sokban különbözik az oroszok, már Dosztojevszkij által is megírt messionalizmusából, amelyben a hazafiság a nyugatos eszmékkel szemben a szlavofilizmus
alapján a szláv lélekből és vérből való gondolkodásmódot és ösztönöket
jelöli meg a kultúraépítés azon szerves talajának, amibe gyökeret kell
verni az önazonosságnak. Ez az „orosz messianizmus” az, amely az orosz nép széles rétegeiben
minden kín, szenvedés és önkény ellenére benne él. Putyin több mint húsz éve, ha hibrid jelleggel, neobonapartistán, a
szovjet romantikával keverve is, ezt ébresztette fel újra az
orosz népben. Ezért is nem lázadnak az oroszok az ukrajnai agresszió miatt, mivel ők ismerik, a nagyorosz, a kisorosz Ukrajna, és a fehérorosz háromságos szétszakíthatatlan egységét, amelynek bölcsője a Kijevi Rusz volt. Kifejezi ezt az
összorosz zászló is, ahol a vörös a nagyoroszokat, a kék a
kisoroszokat (ukránokat - az ukránoknál a „kisorosz” elnevezés a 19. századig élt, akkor kezdte felváltani az. „ukrán”), míg a fehér a fehéroroszokat jelöli. Nem
véletlen, hogy a pánszlávizmus is e színeket emelte zászlajára, és
számos szláv nép Érted a lényeget? Nem hiszem, de azért bizonyára vannak itt olyanok, akik megértik.
A cimzetes segédtanár urnak a diploma szakdolgozat előtt elárulhatta volna a témavezetője, hogy a legnagyobb csalás egy szakdolgozatnál, ha a valaki saját gondolataként leir valamit, ami mástól származik. Tök mindegy hogy a Cambridgeben vagy máshol jelent meg korábban. Kiváncsi lennék arra a szakdolgozatra.
Nem akart éhen halni. Azt tőle kérdezd hogy hogyan érzi magát. Szerintem legalább annyira rosszul mint Te. Aki eladja a lekét aprópénzért, az nem lesz már soha sem boldog.
Törölt felhasználó2023. 05. 25. 13:32
Lemaradtam valamiről? Az ukránok visszafoglalták Bahmutot, vagy a zsoldosok kivonultak onnan, vagy megint elsüllyedt egy orosz hajó, leszedtek párat a kinjalok közül, vagy az orosz légió bevonult Belgorodba? Valami történhetett, ha megjöttek a terelő idézetek, a bölcsnek tűnő gondolatok, az off topik hozzászólások! Slava Ukraini!
Nekem meg úgy tűnik, hogy egyre "jobban" érzi magát a bőrében mióta kikeveredett a reménytelen politikai zsákutcából és megtalálta a neki való, helyes utat.
"Ezeket ne keressétek a Net-en, mert nincsenek fenn. " Tehát nincsen fenn a NETen? Gondolom ezt is egy cimzetes tanár irta. De minek tagadtad le az előbb?
Érdekes. eddig saját gondolatként volt előadva. Most meg már mégis csak fenn van a NETen. Megnyugtatlak. Attól még marhaság marad ha nem cimzetes főiskolai tanársegéd adod elő mint saját gondolataidat.
Schiffer soha sem volt balos. Most meg a megélhetéséért küzd mint ügyvéd. Az elmúlt 13 év minden megnyilatkozását igy kell értékelni. Szerencsétlen utat vesztett ember.
OROSZ-UKRÁN háború