Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2023. 04. 14. 13:13
Előzmény: #32399  WLM
Amit ma leirtam, azt ugyanebben a formában leirtam az orosz támadás napján.
(Akkoriban azért még kitértem az Únió pár vezetőjének felelősségére is, leginkább Merkel kancellár asszonyéra, aki sokat tett annak érdekében, hogy most fél Ukrajna romokban van.)
WLM 2023. 04. 14. 13:04
Előzmény: #32385  berlini
Bocsánat, hogy veszem a bátorságot és megszólítalak nagyuram, de, ha már kritizálni is szoktuk egymást, engedd meg, hogy dícséret is elhangozzék. Le a kalappal az új Berlini előtt, nulla személyeskedés, objektív, szigorúan tényeken alapuló, minőségi kommunikáció. Tudom, hogy nem tőlem veszed legszívesebben a dícsérő szavakat, de ma én szolgálok vele. Neeeekem tetszik. 
WLM 2023. 04. 14. 12:53
Előzmény: #32368  AlonsoRenault
Gyermeteg vágyálom, nem tud teljesülni, túl komoly fizikai akadályokkal megy szembe.
WLM 2023. 04. 14. 12:50
Előzmény: #32391  Shortelek
Nem rossz cikk, főleg a halálos segítség nyújtása rész, tudod Kinától. Az amcsi komcsi propagandát skip-peltem, azt javallom te se tülj fel neki, nagyobb lesz a zsupsz. 
WLM 2023. 04. 14. 12:45
https://www.portfolio.hu/global/20230414/ova-intette-a-kinai-vezetest-a-nemet-kulugyminiszter-609114
Nee imádom, egy újabb óva intés, ezúttal germánamerikától, lehet ezt még fokozni? 
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 14. 12:43
Előzmény: #32386  szieszta
Gondolom, ebbe beleérted azokat is, akik a korábbi politikai hatalmukat a privatizáció során fillérekért gazdasági hatalommá váltották át, sokszor Apró kis segítséggel. :)
WLM 2023. 04. 14. 12:41
Előzmény: #32390  Shortelek
Azt te szoktál Pusztaputyin, ezért is szoktalak megszánni, hiába próbálsz leszoktatni róla, én mindig kegyes leszek veled. 
Sehmet
Sehmet 2023. 04. 14. 12:40
Előzmény: #32392  WLM
Előbb bizonyára egyeztetnie kell a gazdijával. :) Aztán jöhet az "úly", Kunhalmi-módra. :)
WLM 2023. 04. 14. 12:37
Előzmény: #32361  Törölt felhasználó
Bla bla bla, uncsiii. Kérnénk valami újat, ne légy lusti! Attól tartok, hogy te mostanában lógsz az eligazításokról. 
Shortelek 2023. 04. 14. 12:34
Előzmény: #32388  WLM
Megmosolyogtató a kapálózásod sotime:))
WLM 2023. 04. 14. 12:32
Előzmény: #32360  janosvitez
Tiszteletem! Erre én is gondoltam. 
WLM 2023. 04. 14. 12:31
Előzmény: #32357  Shortelek
Azt látom Pusztaputyin, hogy te nem jöttél rá semmire és egyre fáradtabban, egyre következetlenebbül, de még tologatod a nyugati komcsi propagandát. A náci akkor is náci, ha megtámadják, lásd szeretett Németországodat. Arra véletlenül ráhibáztál, hogy Oroszország is náci, persze nem azért, mert megtámadta a hoholokat. Nemzetközileg, meg jobb országok, lol, na ezek a legszánalmasabb lejárt szavatosságú sablonok. Remélem nem vagy skizofrén, hogy rajtam kéred számon a Pusztaputyin nevet, miután te kezdtél el engem Sotime-nak hívni. Elég árulkodó, hogy ilyen alantas gondolataid vannak, miszerint ki akarlak tiltatni, rossz az aki rosszra gondol. A mondandódra azzal tetted fel a "koronát", hogy Pusztaputyin kitiltását is Orbánnak köszönhetjük, kérem a többieket, ezt vegyék figyelembe, ha veled trécselnek, csak súlyozási szempontból. Ha itt lenne..... jó lenne, ha viszont Sotime lenne itt te már rég nem lennél. 
Törölt felhasználó 2023. 04. 14. 12:25
Előzmény: #32386  szieszta
Respect! 
szieszta 2023. 04. 14. 12:13
Előzmény: #32373  Törölt felhasználó

Ezzel én is egyetértek. Csak az a kérdés, milyen lesz az új "ner" és viszik-e a vagyonukat.
Én azt szeretném látni, hogy a mostani elit szépen ledolgozza, amit ellopott, a csókosokkal együtt, egy kis málenkij robot formájában.
berlini
berlini 2023. 04. 14. 11:57
Előzmény: #32383  AlonsoRenault
Kivánom, neked legyen igazad!
berlini
berlini 2023. 04. 14. 11:54
Előzmény: #32381  Murdoch
Gondold végig.
Ukrajna Európa egyik legkorruptabb állama. (Talán még nálunk sem éri el ezt a fokot)
Mindenki aki pozicióban van kasziroz.
Azaz pénzért nyújt szolgáltatást.
A hadseregben miért lett volna ez másként?
Virágzott ott is évtizedeken keresztül.
Most, a háború az ukrán oldalon is kideritett pár dolgot.
- a hadvezetés (a tisztek) többsége korrupt. (Némelyik csak pár ezer dollárt tett zsebre de jó részük pár milliót)
- a hadvezetés többsége csak békében volt alkalmas a poziciójára. (Az oroszoknál ebből a szempontból még nagyobb lehet a baj. A kontraszelekció teljesen megakadályozta alkalmas tisztek karrierjét.)
Most egyszerre kellene rendet tenni mindkét téren.
Ez lehet?
vagy először ki kell selejtezni a vezetésre alkalmatlanokat, (aki több ezer ember halálát is okozhatják rossz döntésekkel, akik gyáva férgek és inkább mást küüldenek előre, ők meg 50km-re a frontvonal mögött gyártják a jelentéseket) és a legdurbább korrupciós esetekben példát statuálni (ez már megtörtént) és a többinél a háború végéig kivárni?
Ha a korrupt, de a fronton bizonyithatóan jól működő tiszt meghal, akkor posztumusz kitüntetik és nem piszkálják utólag hogy miből vette a volvóját pár évvel ezelőtt. Ha életben marad, akkor előveszik a bizonyitékokat és mérlegelnek. Ha szerencséje van akkor nyugdijazzák csendben.
Más téma, de én igy vagyok az ukrán nacionalistákkal.Tudomásul kell venni, hogy - miközben ők is felelősek a mai helyzetért - 2014-ben nélkülük az orosz szeparatisták Kijevig meneteltek volna. A legharcedzettebb ukrán csapatokat ők alkották tavaly februárjában is.
Neki most történelmi lehetőségük nyilt hősi halált halni ebben a nem rövid háborúban. (Mert annak az esélye, hogy valaki 2014 óta ott van és megúszta, de élni fog még pár év múlva is nagyon kevés)
(Egyszer olvastam egy statisztikát, miszerint Hitler Oroszországi támadása napján katonai szolgálatban álló orosz katonák kevesebb mint 5%-a élte túl a háborút.)
AlonsoRenault 2023. 04. 14. 11:50
Előzmény: #32382  berlini
Címszavakban:
-Igaz, sokkal koncentráltabb lesz az ellen, nehezebb feladat lesz, de sokkal jobban fel is készülnek rá.
-Fel vannak töltve, de ez nem sokat jelent a nagyvasak ellen, abban meg csak gyengébbek lettek ősz óta, az ukránok meg erősebbek
-a védvonalak aláírom szintén nehezítik a dolgot, de a moticáviójuk jóval gyengébb így is, így amint inog a front inkább visszavonulnak majd
-Nem gondolnám, hogy a Donbasz környékén elő tudnák rántani a légierőt. Akkor már megtettk volna, tudják hogy ők is durván tizelve lennének. Ugye volt egy cikk arról, hogy az egyik kém kb. mindent is átadott USA-nak, hogy hogyan működnek a radarjaik légelhárító rendszereik. Nem véletlen, hogy nem látunk légierőt jelenleg sem. Távolról meg nem tudnak precíziósan lőni, ahogy egy mozgó front megkövetelné az. Vagy nem eleget.
-Nem gondolnám hogy ne lenne meg a taktika arra, hogy hol és mikor tudnak áttörni a tények ismeretében. Erősen gyanítom, hogy a nyugat mindent lát ami a fronton van, hol mekkora erők vannak, az oroszoknál ezt nem venném biztosra. Ősszel sem látták ami közeleg. Szóval egy gyors átcsoportosítással ha megindulnak az oroszoknak nem lesz idejük erőt összevonni arra a területre.
-igen minden esetben a gazdasági erő fog dönteni végül, az meg ég és föld a két ellen között, kivéve ha atomizálódik a háború, de akkor meg kapnak is jó eséllyel, racionálisan nem kockáztatják meg. Persze sok minden nem racionális általában.
berlini
berlini 2023. 04. 14. 11:34
Előzmény: #32368  AlonsoRenault
A hozzászólásod első részével egyetértek.
Az ukrán ellentámadásról csak annyit, hogy ősszel egy teljesen szétszórt, az elfoglalt területeket gyengén biztositott és létszámban sem erős orosz csapatok ellen nyerték vissza.
Mi az ami most másképp lesz?
- létszámban feltöltött orosz csapatok ásták be magukat a frontvonal szinte teljes hosszában, sokszor nevetséges 50 éves haditechnikával, de beásva egy T54-es is tud tüzérségi támogatást adni egy védekezéshez
- háromszoros védővonalrendszer lett kiépitve
- igaz hogy Ukrajna nem elfoglalt területei felett nincsen légi fölénye az oroszoknak, de egy meginditott ellentámadás esetében egy frontszakaszon megjelenne akár 100-200 orosz repülő és levegő-föld rakétákkal tizedelné a támadó ékeket.
- igaz, hogy az oroszok sok tankot veszitettek, de tüzérségből arányosan relative keveset. Az utóbbi hetekben láthatóan spórolnak a lőszerrel (csupán két-három várost lőnek erősen) igy a támadó ékeket erős tüzérségi csapások érik maj. Igaz hogy ezek sokkal pontatlanabbak mint a nyugatiak, de ha tizszeres darabszámmal lőnek, akkor az mint a sörétes puska a fácánok között, előbb vagy utóbb pusztit.)
- nem látom annak jelét, hogy az ukránok a támadó hadművelethez fel tudnak most vonultatni egy 3-4-szeres túlerőt egy 100km-es frontszakaszon, se létszámban se haditechnikában.
Akkor mi lesz?
Inditanak egy támadást és mielőtt odavész a teljes ujonann kapott hadifelszerelés visszavonulnak.
A háborút, csakúgy mint az 1VH-t, a gazdasági erőforrások kimerülése fogja befejezni.
Kivéve, ha nem egy 40 ezres dandárcsoportot vetnek be max 100db nyugati tankkal és ugyanennyi modern tüzérségi eszközzel.
Átütő erőhöz ennek a háromszorosa kell és kell egy ütőképes légierő is, ami talán év vége felé jön össze.
Murdoch 2023. 04. 14. 11:32
Előzmény: #32379  berlini
Ez oké, csak én inkább erre gondolok:
"Burns also presented Zelensky with a list of thirty-five generals and senior officials whose corruption was known to the CIA and others in the American government. Zelensky responded to the American pressure ten days later by publicly dismissing ten of the most ostentatious officials on the list and doing little else."

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek