"Újabb cseh orosz propagandistát ítéltek el és megy börtönbe Csehországban, ezúttal öt és fél évre Tomáš Čermák cseh állampolgárt, a Pilzen megyei bíróság öt és fél évre börtönbe küldte 2023. március 27-én, hétfő délelőtt. A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ értékelése szerint Čermák terrorizmust támogató kijelentéseket tett, amikor egy tavaly februári Facebook videójában arra szólította fel az embereket, hogy tegyenek meg mindent - beleértve az erőszakos módszereket is - a koronavírus világjárvány elleni intézkedésekről szóló törvény elfogadásának megakadályozása érdekében. Čermák 2022 decemberében azért állt bíróság elé és ítélték el első fokon Patrik Tušllal együtt, mert Ukrajna és az ukrán nép ellen tett gyűlöletkeltő kijelenetéseket. Akkor Čermák első fokon feltételes módon szabadult, míg Tušlt végül másodfokon 2023. március 21-én 15 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Čermák korábbi ügyében most hétfőn még úgy érkezett a bíróságra, hogy alkut ajánlott fel, de az ügyész azt elutasította.A férfi tavaly februárban közzétett videójában aktív ellenállásra szólított fel a járványtörvény elfogadása ellen, valamint azért, hogy egy hatalomátvétel során Csehország lépjen ki az EU-ból és a NATO-ból. Beszéde során szenátorokat, parlamenti képviselőket és kormánytagokat is megnevezett, mint az erőszakra felbujtás célpontjai. A törvény értelmében akár 15 év letöltendő büntetést is kaphatott volna."
Most látom, volt itt férgezés, erőszakra felbújtás, ez már a BTK hatálya alá esik. Javaslom, hogy maradjunk meg a kölcsönös tisztelet talaján az eltérő vélemények ellenére. Nem a mi háborúnk.
Örülök, hogy a kedvedre tehettem, de ha már lovagolunk, akkor azt is meg kell említeni, hogy önkéntelen nagyvonalúsággal hagytam el az "elszánt" szót, hiszen jóval kevesebbet tudnak ebből a típusból, kiállítani. Tehát a mondat értelmét valóban megváltoztatta, mégpedig a vitapartner javára.
Látom józanodsz. Észrevetted az elszánt szót és már te is úgy értelmezed a saját szavaidat, hogy elszánt katonából kevesebb van mint katonából. Különösen akkor érdemes szavakon lovagolni, amikor a szó gyökeresen megváltoztatja a mondat értelmét.
Putyin Kijevet nem akarta elfoglalni? Akkor miért foglaltatta el a Kijev melletti repülőteret deszantosokkal? Miért inditott Fehéroroszországból egy hadoszlopot a főváros felé, amelynek első egységei egészen a főváros külvárosáig eljutottak?
OROSZ-UKRÁN háború