Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2023. 03. 02. 09:23
Előzmény: #29339  WLM
A kiirtatás nekem azt jelenti, hogy meghalnak. 50-100 ezren halnak meg, nem 25 millióan.Másrészt 2010-ben 45.8, 2020-ban 41.4 millióan voltak, nem 50 valahány millióan.Egyébként honnan vetted, hogy huszon millióan hagyták el az országot? Kiváncsi vagyok rá, tudomásom szerint max 5 millióan mentek külföldre. Nagy részük Lengyelországba, és azért nem nyugatabbra, Németországba, mert vissza akarnak térni, nem a német életszínvonal a legfőbb vágyuk.
"Kinek segít a nyugat újjáépíteni és mit, az elfoglalt területeket az oroszoknak? "
Jelenleg is csak kb. 15% ukrajnai területet birtokolnak az oroszok, ha ez így marad, a 85%-ot  segít az EU és az USA újjáépíteni. Nincs benne semmi zavaros.
Nem beszéltem ukrán NATO tagságról.
Na ennyit a csúsztatásaidról, elfogultságaidről és téveszméidről.
WLM 2023. 03. 02. 09:00
Előzmény: #29331  Istvan78
Szeva Stefán! Nem vagy egy komoly matekos. Az ötvenvalamennyimillcsiből maradt huszonvalamennyi, na ezen már tényleg érdemes (lenne) elgondolkodni, hogy mennyire is kontraproduktív az ukrán Muppet show. Visszamennek az asszonyok, meg a gyerkőcök, de édi lol. Valószínűbb, hogy a faszikák dobbantanak abból a leélt hulladékból ami marad a volt otthonuk helyén, főleg, ha az ara elmeséli, hogy nála mi a szitu. Kinek segít a nyugat újjáépíteni és mit, az elfoglalt területeket az oroszoknak? Elég zavaros tézis. Ez az uki NATO meg EU tagság valami terápiás öngyógyító fétis nálatok, vagy csak az aktuális lázálom? 
Shortelek 2023. 03. 02. 06:41
Előzmény: #29332  Phylaxa
Majd rájössz!!!!
Shortelek 2023. 03. 02. 06:41
Előzmény: #29334  Murdoch
Erre lehet mondani haggyá má vészja!!!
Murdoch 2023. 03. 01. 22:36
Előzmény: #29335  Istvan78
Csak egy véleményt idéztem (de hogy minek...), egyébként rendes profil volt mögötte. Amúgy mindegy, csak fura a megjegyzésed úgy, hogy ide meg ömlenek a twitteres, reddites linkek. Aminek az igazságtartalma persze kőbe van vésve.
Istvan78 2023. 03. 01. 22:33
Előzmény: #29334  Murdoch
A yenki fórumokon meg téged szoktak idézni, mint hiteles és végső igazságokat kimondó valakit?:)
Ne röhögtess már, a fórumokon ezerféle vélemény megtalálható, sokan azt hiszik el, azt tekintik igaznak és hitelesnek, ami aktuálisan a valahogy kialakult álláspontjukat támasztja.
Murdoch 2023. 03. 01. 22:20
Előzmény: #29333  Istvan78
Idézek yenki fórumról:
"...In this geopolitical war setting, the only conclusion is US is the mastermind behind this. Objective, “Kill” Russia, Hurt Europe, Coercive Europe to buy US gas so that US reap big profit from shipping gas to Europe, entice European companies to move to US due to gas problem in Europe. By “killing” Europe, Russia, US can then concentrate on “killing” China. US remain the world hegemon. As Biden had said early on in his term: US has come back. Yes, come back to be world hegemon.Poor Europe - they suffer as a result of this Russia-US war. The impact would be felt for years to come.Edit 2023 02 17 News came out again to further support US is the mastermind and the terrorist that did the Nord explosion..."
Istvan78 2023. 03. 01. 22:03
Előzmény: #29332  Phylaxa

A vágy(ad) alatt azt értettem, hogy a semmire se tekintettel lévő békevágyad arra sarkall, hogy az ukrán veszteségeket sokkal nagyobbnak tüntesd fel, mint ami tényleg van.
" hogy a nyugat segít újjáépíteni az országot és előbb-utóbb EU tagok lesznek....."
Ez miért vágy szerinted? Minden jel erre mutat. Már jelenleg is adják a pénzt nyugatról, segítenek Ukrajna különböző problémáin, a fegyverszállításokon túl is. Az újjáépítés és EU tagság hivatalosan is meg van ígérve.
Phylaxa 2023. 03. 01. 21:45
Előzmény: #29331  Istvan78
Szerinted van olyan őrült, akinek ez a vágya? Pff...    

A vágyaitól vezéreltetve azt lehet írni, hogy " hogy a nyugat segít újjáépíteni az országot és előbb-utóbb EU tagok lesznek.....". Ezt hívják vágynak. ok?
Istvan78 2023. 03. 01. 21:28
Előzmény: #29322  Phylaxa
Kiirtatják a lakosságot? 43 millióból meghal 50-100 ezer ember, borzasztó sok egyrészről, másrészről ezrelékekről beszélünk. Szerintem nem ártana kicsit gondolkodni, mielőtt vágyaitól vezéreltetve hülyeségeket mond valaki!
Akik elhagyták az országot, vissza fognak térni. Mivel a férfiak nem mehettek, a nők a gyerekeikkel vissza fognak térni, legalább a túlnyomó többség, látva, hogy a nyugat segít újjáépíteni az országot és előbb-utóbb EU tagok lesznek.
janosvitez 2023. 03. 01. 19:53
Előzmény: #29328  berlini
Így van egyszer és mindenkorra elég volt amit csináltak...
janosvitez 2023. 03. 01. 19:48
Előzmény: #29327  janosvitez
13év alatt..
berlini
berlini 2023. 03. 01. 19:48
Előzmény: #29325  Phylaxa
Nyilván nem kötelessége annak aki nem tud kettőt kettővel összeadni.
Aki az évszázados orosz birodalmi fenyegettségtől végre meg akar szabadulni, az egyetért velem.
A többiek meg nem érdekelnek.
janosvitez 2023. 03. 01. 19:47
Előzmény: #29321  Törölt felhasználó
Nem! sajnos a magyarország 1évi gdp-jét  magánosították .....a 3év alatt. O.V.
Zseli kis mókamester Orbán család folyamatos,szisztematikus országrablásához képest -(((
Istvan78 2023. 03. 01. 18:40
Előzmény: #29317  Törölt felhasználó
A háborúhoz, ill. ahhoz, hogy ki az agresszor és ki az áldozat, nem sok köze van annak, hogy Z.-nek is lehet valami a füle mögött. Egyébként, akik borzasztó problémának látják Z. esetében ezt, azok nem látnak problémát Putyin nagyságrendekkel nagyobb korrupcióból szerzett vagyonával kapcsolatban.
Phylaxa 2023. 03. 01. 17:45
Előzmény: #29324  berlini
Az utolsó mondatodra: bárki, bármikor támogathatja az ukránokat, de senkinek sem kötelessége. Egyébként támogatjuk is, de ezt emberségből tesszük és nem azért mert valaki szerint ez kötelességünk.

Az vége pedig az első, amiben nem értünk egyet. Senki, de senki helyett nem halnak meg. Ez az ő szabadságharcuk, ők védik a saját hazájukat, minden tiszteletem érte, de ne maszatoljunk. Tudom, a politika az, hogyha elesnek, akkor A NATO a következő. Hát nem. Bármennyire is szeretnék egyesek.

A saját véleményem pedig, hogy az oroszok nem akarják egész Ukrajnát. Tehát esély sincs arra, hogy Ukrajna megszűnjön és "Berlin legyen a következő....". Sok hülyeséget beszélnek sokan a "hivatalos" emberek.
berlini
berlini 2023. 03. 01. 17:09
A tankok ma már legalább annyira mint a rakéták olyan komponenseket tartalmaznak, amelyeket az oroszok többnyire importból szerzik be.
Ez nem ugyanaz mint a 2.VH-ben, amikor traktorgyárakat kellett csupán átállitani tankgyárrá.
Ez az embargók miatti korlátos import piac az ami lehetettlenné teszi a tömeggyártást világszinvonalú optikai, finommechanikai és elektronikai eszközöket tartalmazó fegyvereket.
A tankokat ne irjuk le.
Eddig felsültek, mert nem rendszerben alkalmazták őket az oroszok.
Nekiindulni egy páncélos menetoszloppal tüzérségi előkészités, kellő légi felderités és gyalogságyi kisérlet nélkül eddig - érthető módon- sikertelen volt.
De ha már láttál 50km-es sebességgel egy dimbes dombos terepen meginduló nehéztank zászlóaljat, ahol a tankok  összevisszaimbolyognak, de a lövegeik halálpontosan a bemért célokra lő sorozatban percenként többször is akár 3-5km-es távra úgy hogy a kb 3km-es frontvonal mélységet 2-3 perc alatt átszelik, akkor belátod, hogy ez azért nem lebecsülendő erő.
Másképp fogalmazza, ezeknélkül csak tüzérségi párbalyokat lehet vivni lövészárkakból, áttörni nem.
Ukrajna és az adósága:
Tökmindegy hogy mennyi lesz, elengedik.
Ezen kivül pedig komoly újjáépitési programok fognak indulni.
Ne essünk már túlzásokba.
Ukrán oldalról is meghalhatott legalább 50 ezer katona és megsérülhetett akár ennek a duplája is, de a civiláldozatok száma max 10 ezer. Igy az ukránok "kiirtatásáról" talán még nem beszélhetünk.
Komolyabb probléma lesz azon 10 millió jól szakképzett dolgozó visszacsábitása, akik most jól jöttek Németországnak, lengyel és Csehországnak is.
A "szétverésnek" Oroszországban van nagy támogatottsága és ameddig ez igy van, addig nekünk kötelességünk támogatni az ukránokat, (függetlenül attól, hogy érintettként milyen véleményünk van a nezetiségpolitikájukról), mert helyettünk halnak meg.
Törölt felhasználó 2023. 03. 01. 16:44

Ennyi...,
Nem tank kell, hanem 10-20 rakéta/drón és pár ember...
Messze nem ott van már a technika, hogy tankok kellenek, nem vagyok harcászatban otthon, de azt sem értem, hogy a mai világban hova kell tank.
Phylaxa 2023. 03. 01. 16:04
Előzmény: #29302  berlini
A tankokat nem azért hoztam, mert a tankgyártást akartam összehasonlítani, hanem azért, hogy aki hallott már a II. világháborúról az sejtheti, hogy az oroszok, ha kényszerhelyzetbe hozzák őket, akkor ugyanazt képesek megtenni ma a rakétákkal, mint anno a tankokkal. Nem kell ehhez GDP-t számolni, meg különböző képességeket. Szerintem egyébként a tankoknak nem sok esélyük van ma már, de ez csak a sejtésem.

Ukrajna pontosan akkora adósságot tud gyártani, mint amekkora lesz, mire békét kötnek az oroszokkal. Hogy ez mekkora lesz, azt nyilván nem tudhatom, nem vagyok jós, de az ország sajnos semmi másból sem fog állni, mint adósságból. Ezen felül az is meghatározó lesz, hogy ki fog ott egyáltalán termelni, ha kiirtatják a lakosságot.

A dél-európai adóssághegyek már most is komolyan befolyásolják az EKB működését, ehhez jön a nem túl rózsás elkövetkező pár év az inflációval. Persze a vállalatoknak majd jó lehetőség lesz a maradék Ukrajna ujjáépítése, de azt is meg kell majd valakinek finanszírozni. Na de  ez még messze van, egyelőre a szétverésről szólnak a "tervek", legalább is ennek van a legnagyobb politikai támogatottsága, ha jól látom.
Törölt felhasználó 2023. 03. 01. 14:41
Előzmény: #29319  Shortelek

Pontosan onnan, ahonnan te tudsz mást, másképpen a netes madár csiripelésekből.
Egyébként lehet, hogy kevesebb van orbánnak, mint zelinek.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek