Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 09. 18:22
"29 orosz zászlóalj taktikai csoport a jelentések szerint harcképtelen, miután súlyos veszteségeket és logisztikai hibákat szenvedett Ukrajnában amerikai tisztviselők szerint a CNN-nek." Ha ez igaz, az nagyon súlyos orosz veszteségeket jelent.
https://twitter.com/Global_Mil_Info/status/1512813428481703940
Istvan78 2022. 04. 09. 18:20
Előzmény: #9678  Fagylaltárus
Így van, ennyi a lényeg. Elfoglalták az oroszok az országuk egy részét, ez nem igen tetszett nekik, nem akaródzott belenyugodni az ukránoknak, akkor érthető, hogy a földbe kell döngölni őket, mit képzelnek ezek, mi vagyunk az erősebbek, az oroszok szerint. Na ez utóbbi megkérdőjeleződött.
Fagylaltárus 2022. 04. 09. 18:15
Előzmény: #9674  Placi82
Tudod ha az oroszok nem támadnak, akkor ez az egész nem történik meg és ennyi a lényeg. A többi csak szarkenegetés. Hetek óta toljátok a legdurvább orosz propagandát a topikban. Egészségetekre. 
Persze, nem volt más lehetőség a rendezésre csak az egész pályás letámadás. Hagyjál már..
Mert USA nagytőke meg a többi szöveg... szegény szerencsétlen oroszoknak támadniuk kellett, más megoldás nem volt.
Istvan78 2022. 04. 09. 18:14
Előzmény: #9675  Placi82
Nem tetszett valakiknek? Az ukránok mondjuk felének nem tetszett, hogy Oroszország felé akarja navigálni az országot, pedig ők nyugatosodni akarnának? És persze ehehz találtak támogatókat a nyugat részéről, ahogy Janukovics talált az oroszok részéről. 
Istvan78 2022. 04. 09. 18:12
Előzmény: #9674  Placi82
Nem is kell folytatnod. Szerintem azért elég nagyképűen beszélsz ahhoz képest, hogy egyoldalúan nézed a dolgokat, egyoldalú tények alapján vélekedsz.
Placi82 2022. 04. 09. 18:12
Előzmény: #9673  Istvan78
Uram nem.keptwlen allitas az osszeugrasztas. Konyorgom olvasson utana az elozmenyeknek. Onnantol,hogy(2014) janukovics az uniohoz fordult az ukran allamadosag miatti csodhelyzet miatt,meg az usahoz. De penzt nem kaptak. Igy az oroszokhoz fordult,es onnan kapott 3 mrd usdt, meg olcso felaron gázt.  Ami jot tett az iparnak, meg a csori nyugdijasnak. Na erre elkezdtek kozeledni az oroszok meg az ukran vezetes. Ami nem tetszett valakiknek:)Utana jott a majdan. Utana a mostani.kulugyes asszony(Nulland) kerése, hogy ki legyen a miniszterelnok,stb..stb...stb..
Placi82 2022. 04. 09. 18:06
Előzmény: #9671  Istvan78
Te aztan tudod. Ezt ugy lehet biztosan tudni, ha ursula nagyasszonyal tartott volna 30 ebesz boncmester, es ok megvizsgaljak az aldozatokat. Mert te tudod,hogy haltak meg, innen a fotelbol a fekete muanyagzsakokon is atlatsz. Értem.  Akkor nincs mit mondani. Ez egy haboru. Es sajnos haboruban,minden jatszik. A dezinformalas is, minden oldalrol. Ennek be se kellett volna kovetkezni. Ez a haboru 2014 ben kezdodott janukoviccsal es a majdannal. Mint ahogy anno Tarakit (afgan elnok) is megdontottek 1980 ban ,ha jol emlekszem, mar regen olvastam. De kellene egy bizonyos szintu tudas,hogy errol beszelni tudjunk. Biztos masban jo vagy. De ez olyan mintha valakivel a differencial szamitasrol beszelgetnek, vagy a Pivotalasrol. Mikor nem tudja  a masodfoku egyenleteket se. De ha nem válaszolsz sertoen ,akkor en nem forszirozom tovabb itt a dolgokat.
Istvan78 2022. 04. 09. 17:55
Előzmény: #9672  Placi82
Én nem arra regáltam, amire hiszed. Csak párhuzamot vontam a képtelen állításra, hogy az amcsik ugrasztották össze az oroszokat az ukránokkal. Ha ez igaz lenne, az is igaz lehetne, hogy az oroszok ugrasztották össze az amcsikat az afgánokkal és nem az Al-Kaidások rejtegetése volt a háború oka.
Placi82 2022. 04. 09. 17:48
Előzmény: #9670  Istvan78
Kedves istvan ertelmezd mar mit mondtam. Oszamaval az afgan haboruban volt kapcsolatuk, az meg 1979 ben kezdődött.  En a szovjet-afganisztani haborurol beszeltem kb 1979-1986 ig. Oszamat erdekessegnek irtam be. Hogy akkor meg ot az usa akkor kepezte ki,a szovjetek ellen. Aztan ellenuk fordult se az egy mas mese. Istenem legalabb a googlet hasznald mar!! Azt se erted mit írtam. 
Istvan78 2022. 04. 09. 17:46
Előzmény: #9663  Placi82
Lőtt sebekkel találtak civileket, nem rakéták által okozott sebeket. És persze vannak lehallgatások, amiben oroszok beszélnek az aktuális civilek ellen elkövetett merényletekről és beazonosították, hogy a lehallgatott készülékek tényleg ott voltak a merényletek közelében.
Istvan78 2022. 04. 09. 17:42
Előzmény: #9666  Törölt felhasználó
Mert ekkorát még ők se tudtak volna lódítani. 
Szerintem meg az oroszok ugrasztották össze az amerikaiakat az afgánokkal és nem is voltak Al-Kaidások Afganisztánban, így akarták kivéreztetni az amcsikat. Továbbmegyek, jól tudjuk az ikertronyos merényletet és a többit is a CIA szervezte. A KGB már évtizedek óta műveli ezt. Erről adatok vannak. Csak nálam, csak most.:)
Placi82 2022. 04. 09. 17:40
Na ,most mar tenyleg léptem:). Jo forumozast.
Placi82 2022. 04. 09. 17:39
Akkor olvasson utana uram. Amikor az ikertornyos merenylet volt, akkor utana olvastam, meglepo dolgok voltak oszama-usa kapcsolatarol is, erdekesek akkor olvastam az afgan torzsi vezetőket kik kepezetek ki es kik finasziroztak,biztattak mar . Mikor a SZU barat afgan vezetest, megdontottek usa segitseggel.( majdan) Es utana kezdodott az afgan haboru. Es kik tamogattak a szovjetek ellen harcolo usa barati torzsi vezetőket.  Oszamat is ok(usa) kepezte ki. Aztan ellenuk fordult,de ez egy masik mese. De ha erdekel ássd bele magad a nagyon csunya es tenyleg tobb 100.000 gyerek halalat okozo Irak irani haboru elozmenyeibe. Es kik szallitottak mind a ket oldalnak fegyvert. A tortenelem egy bolcselet, mely peldakkal tanít.
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 09. 17:26
"Egy állítólagos orosz aknavetős állást találtak el Mariupolban Azov tüzérséggel, ami a lőszerek felrobbanásához és két teherautó megsemmisüléséhez vezetett."
https://twitter.com/UAWeapons/status/1512812838120734723
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 17:24
Azért ez az afgán dolog dolog kicsit meglep, ezt meg se az afgánoktól se a szovjetektől nem olvastam.
Placi82 2022. 04. 09. 17:10
Előzmény: #9664  Metwolf
Igaz! Tocska-u akartam irni. De mar nem tudom javitani elnezest kérek.
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 09. 17:06
Csak egy apróság, a BUK az egy légvédelmi rakétarendszer. Azzal aligha lőtték Bucsát az Ukránok.
Placi82 2022. 04. 09. 17:01
Előzmény: #9638  Törölt felhasználó
Nem a jogaszok dontik el. Foleg nem ukran ugyeszek. Kerdezz meg egy ukrant, hogy mi a velemenye az ukran igazsagszolgaltatasrol. Es még egy teljesen nacionalista katona is rohogni fog. Tudod, mikor az oroszok az ENSZ BT ben, be akartak nyujtani a megkerdojelezhetetlen bizonyítekaikat, akkor az angol tag, aki most az osszehívó elnök ,  azt mondta nem erdekli,es nem hivta ossze az ENSZ BT gyulest. Az oroszok paffa lettek. A kovetkező se lesz osszehíva, mar most bejelentettek. Ez aztán a mindket fel meghallgatása.  Persze ez is veletlen. Ki fog derulni, ha mas nem, akkor mikor Kína lesz az elnök,  bar akkor mar lehet senkit se erdekel majd. Nekem tudod mar regen is szokasom volt, ha 2 munkatarsam osszeveszett,es vadoltak egymast, akkor nem csak az egyiket hallgattam meg, es ugy hoztam dontest. Biztos en vagyok a h.lye. Igaz? Na jolvan:). Bucsaban gondolom hallotad, hogy mikor oda beastak magukat februar vegen gyorsan az oroszok, feleslegesen nagyon előre tolt, baziskent. Akkor az ukranok, allandoan lottek Bucsat. De nekik nincsenek precizios szuper hiperszonikus raketaik. Van BUK es kesz . Azzal meg olyan jol lehet celozni mint egy kovel. Ugy" nagyjabol" . Szoval valoszinű, hogy vannak civil aldozatok, itt az ukran raketazastol, masutt meg az orosz raketazastol. Tudod ugy ahogy USA-Irak- afganisztan-szerbia, stb haboruban . De ez a gyerekek, asszonyok civil ferfiak kezet hatrakotozve, kivegzes, ami tenyleg haborus bun ez santit nekem. Mert te honnan tudod, hogy Bucsaban egy ukran ,orosz raketa miatt meghalt civilnek a kivonulas utan , nem kotottek hatra a kezet,es fenykepeztek le. Ahh, dehogy ilyet az ukran vezetes haborús propaganda sose csinalna. Ne az alusisakot tedd fel, gondolkoz jozan esszel. Vki belinkelte, a dan zsoldos vallomasat. Sokan kussolnak , mert ciki errol beszelni, de fognak. 2-3 honap es ebben a topikba írók, vagy hallgatni fognak, vagy felülírjak,ezt a fekete feher gondolkodas modjukat. Es tudom, hogy az oroszok támadtak,  ők az aggreszorok. De írjak vagy 10 pontban az elozmenyekrol, es a provokalasrol? Vagy inkabb ne bosszantsak itt senkit felesleges adatokkal. Na errol ennyit a részemről . Ja meg annyit hogy ahogy a SZU-Afganisztani haboruban, osszeugrasztottak a feleket. Es erre vannak adatok. Ugy most az ukranok jatszák Afganisztan szerepet, az oroszok kivérezteteseben. Usa nagytoke, a machinaciot, es a divide et imperat, mar regen oly profizmussal muveli, hogy N.Machiavelli egy buta artatlansag volt ezekhez kepest!!!!!!! Na, tovabbi jo forumozast!
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 16:35
Előzmény: #9645  tanrek
Jójó, de már kezd tele lenni a hócipőm a relativizálással meg az áldozat hibáztatással... Bakker, rájuk lőtték az ajtót, ne várjanak már szabályszerűséget tőlük!
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 09. 16:09
"Boris Johnson brit miniszterelnök és a brit kormány más tagjai ma reggel az ukrán fővárosban, Kijevben tartózkodnak, hogy találkozzanak Zelenszkij elnökkel és más ukrán katonai/kormányzati tisztviselőkkel."
https://twitter.com/sentdefender/status/1512792988006637571

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek