Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
somebody 2022. 03. 24. 00:21
Előzmény: #8339  LVN
Inkább meg fog fagyni mindenki? vagy mi a terv? Hidrogénos és árammal és metánnal gázt csinálok plusz LNG-t veszek USA-tól hát meg eszem a kalapom ha pótolja az összes kiesést így elsőre. 
LVN 2022. 03. 23. 23:20
Előzmény: #8326  realmadrid
elárulom, senki nem fog rubelben fizetni soha
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 22:33
Előzmény: #8337  Törölt felhasználó
Tegnap az egyik pro-rus ezt linkelgette, hogy lám a rönó sem vonul ki.. hát nem öregedett jól a komment. Más:Ebben a műsorban hangzott el korábban, hogy ukrajna után mennek tovább európában, lengyelek lehetnének a következők, mutatták táblákon hogy melyik országnak mekkora a hadereje nagy mellénnyel. Kicsit mintha megváltozott volna a hangnem.
https://youtu.be/zWWxW_GJCOo
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 22:21

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220323/leallitja-oroszorszagi-gyartasat-a-renault-535127
.
Mintha tegnap indították volna újra,ma meg le is állnak,ami egyébként előre borítékolható volt,de ott sem az eszük miatt lehetnek vezetők egyesek ,úgy tűnik.
.
tanrek 2022. 03. 23. 22:07
Előzmény: #8327  Murdoch
Fölöslegesen linkeled be ide a fél wikit, nem leszek ettől tájékozottabb a témában. Pontosan tudom anélkül is, hogy milyen szörnyűségeket követett el az USA a háborúiban. Csak veled ellentétben, én nem gondolom, hogy ez kontextusba helyezi azt, ami most Ukrajnában történik.
Írtam már korábban is, hogy pont azok kellene a legjobban szorgalmazzák, hogy az oroszok kivonuljanak Ukrajnából, akik szeretnék elszámoltatni az USA-t a szarkeverése miatt. Abban a pillanatban, ahogy ez megtörténne, megszűnnének azok a körülmények, amelyek minden mást zárójelbe tesznek.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 22:04
Előzmény: #8334  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 21:03
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 21:02
Előzmény: #8324  Törölt felhasználó
Kína megértéséhez egy profi elemző interjú Salát Gergellyel Kína kutatóval.  Kötelező olvasmány :)
Salát Gergely: nem azt kell figyelni, amit a kínaiak mondanak, hanem azt, amit tesznek - Infostart.hu
8193 2022. 03. 23. 20:59
Előzmény: #8328  Törölt felhasználó
KisLily, a minap megosztottál itt egy hazug orosz propagandaoldalt, ami arról szólt, hogy a kijevi v2 + szlovén látogatás nem történt meg.
Akkor válaszoltam a posztodra, amiben leírtam, mennyire silány próbálkozás volt a cikk, és mindkét "bizonyítékra" leírtam a cáfolatot.
Nem reagáltál a válaszomra azóta semmit.
A lenti hozzászólásod alapján már érteni vélem, hogy miért. 
Mindazonáltal javaslom, hogy hallgasd meg az ellenvéleményeket, próbáld megérteni őket, és hidd el nekem, ki fog előtted nyílni egy új világ!
Azt nem mondom, hogy egy vidámabb világ, mint amiben te élsz, de végül is az embernek felnőtt korára meg kell tanulnia szembenézni a tényekkel
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 20:56
Előzmény: #8321  WLM
Üdv WLM!
A politikai vezetők sok mindenre lépesek a hatalomért és van, amikor elvetik a sulykot. Sztem ez egy ilyen általános érvényű szabály mindenhol a világon. Nyugaton is, és bárhol. Jobb helyeken, azért ezeket hamar jobb belátásra bírják.:)
tanrek 2022. 03. 23. 20:51
Előzmény: #8328  Törölt felhasználó
Köszi, hogy igazoltál...
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 20:38
Na, lebombázták Harkovban a temetőt is, van ennél lejjebb?
Nehogy esetleg feltámadjanak a nácik biztos
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 20:35
Előzmény: #8323  tanrek
miért ne lennék képes felfogni? 
el vagy te tevedve a sajat felsöbbrendüsegi tudatod erdejében 
az orosz agresszio elitelendö ámde korantsem provokalatlan ahogy azt az USA sulykolja 
Murdoch 2022. 03. 23. 20:32
Előzmény: #8323  tanrek
Még néhány év is meg is érted. Senki se pártolja az orosz agressziót, nem áldozathibáztatásról van szó, hanem a kettős mércéről.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fallujah,_The_Hidden_Massacre
https://en.wikipedia.org/wiki/Fallujah_during_the_Iraq_War
https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_77_bomb
Ha most ezt az oroszok teszik, LVN 24-es betűmérettel írja tele a fórumot. Tudom, lapozzunk.
realmadrid 2022. 03. 23. 20:26
A gazdasági szankciók nem állítják meg putyint. Lassan jobban ártanak az eunak mint az oroszoknak. Most hogy rubelben kell fizetni, keresett lesz a rubel, szépen erősödik. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 20:26
https://index.hu/kulfold/2022/03/23/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-putyin-zelenszkij-kijev-tamadas-invazio-menekultek-percrol-percre-szerdai-hirosszefoglalo/nato-akar-40-ezres-vesztesege-is-lehet-az-orosz-hadseregnek/
És putyin mit csinál? Küldi a darálóba a népét továbbra is megállás nélkül.
Ma olvastam egy külföldi topikban, hogy egy orosz átment tankkal a felettesén mert mészárszékba küldte az embereit.. persze lehet fake, de simán el tudom képzelni
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 20:24
A világ nem fehér vagy fekete hanem szürke,aki egy háborúban csak az egyik fél érveit veszi alapul míg a másikat figyelmen kívül hagyja az egy hamis kép alapján próbál objektív véleményt formálni.Így eleve hamis következtetésre fog jutni.Egyértelmű,hogy az Ukrán háborúért az elsődleges felelős maga Putyin,de vannak ott más felelősök is még ha nem is annyira felelősek a háború miatt mint maga Putyin.A Nato politikája az Ukrán kül és belpolitika is felelős a jelenlegi helyzetért.Aki ezt letagadja lehazudja az később sem fog semmiben sem objektívhez hasonló véleményt formálni,mert egyoldalúan szemléli az eseményeket.
tanrek 2022. 03. 23. 20:05
Előzmény: #8316  Törölt felhasználó
Az a baj ezzel a "több szemponttal", hogy erre olyanok hivatkoznak, akik még soha nem voltak képesek explicit leírni, hogy elítélik az orosz agressziót egy másik országban. Pont. Nem viszont, de, habár, ámde stb....
Amit ti csináltok, azt áldozathibáztatásnak, relativizálásnak hívják. Ez nem körültekintés, se nem több szempontból mérlegelve tisztánlátás. Bújhattok ennek a látszata mögé, de attól még nem lesz az.
Addig, amíg ezt nem vagy képes felfogni, nem nagyon van miről beszélni.
Tudjuk, hogy az első világháború utáni békeszerződések megágyaztak a második világháború kirobbanását lehetővé tevő közhangulatnak, de épeszű ember ezzel még nem menti fel Hitlert a tettei alól. És mégis vannak, akik nem tudnak egy Hitlert elmarasztaló mondatot anélkül befejezni, hogy ne szőjék bele, hogy milyen nagyszerű rendezés volt a '36-os Olimpia... Ismerős?
WLM 2022. 03. 23. 19:38
Előzmény: #8319  Törölt felhasználó
Neked is azt tudom írni uram, mint X-nek. Nagyon bízom benne, hogy csak az általad is említett területekre fáj a foga, de azt minden áron megkaparintja és az ukránok ebben nem tudják (egyedül) megakadályozni, max enyhén lassítani, ezért tartom ukrán részről óriási hibának a hatalmas véráldozatot. Másik téma: ha tényleg megbolondult és lehetetlen a biztonságos likvidálása, akkor főleg nem szabad riogatni. Ahogy a filmekben láttam , lassan, óvatosan közelítenek az ápolók, a hátuk mögötti kézben a zubbonnyal, az elöl lévő kezükben , pedig az ápolt kedvenc tárgyával, vagy csokival stb.. Ha már nem tud a joystick-hoz nyúlni a diló, na akkor mindent bele, higgyetek nekem én is szívesen kitisztáznám, de nem minden áron.
WLM 2022. 03. 23. 19:25
Előzmény: #8320  Törölt felhasználó
Tiszteletem X úr ! Brutális iromány, nem tudok és nem is akarok belekötni. Annyit fűznék hozzá, hogy én abban reménykedek, hogy Putyinnak tényleg csak az kell amiről szó volt és ,ha megkapta hazahúz. Tény, hogy van párhuzam az ottani politikai rendszer és az itthoni között, de Vikesznek jóval könnyebb a dolga, ezért a módszerei is puhábbak, az már egy érdekes téma lenne, hogy mire lenne képes a hatalom megtartásáért, szvsz Putyin veszélyesebb.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek