Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 19:08
Előzmény: #8318  WLM
összefoglalom a lényeget. 
Putyin ezt a háborút sok éve tervezgette és szép lassan,de szisztematikusan  építette fel. Az okok és a módszerek teljesen világosak.
Az okok: -  kb 10 éve az orosz gazdaság kezdett rosszabbul teljesíteni és Putyin féltette a hatalmát, tehát kitalálta,hogy ha élete végéig hatalmon akar maradni, akkor azt demokratikus keretek közt nem képes,tehát diktatúrát épített fel Oroszországban. (Egyébként Orbán pont le is másolta ezt nálunk, tehát ismerős számunkra is)
A nemzeti érzésre apellált és elhitette az oroszokkal, hogy képesek nagyhatalmi szintre jutni újra. Ehhez ellenségképeket is kellett keresni, a Nyugatot, az USAt, a NATOt és az ukrán nacionaslitákat, akik az ártatlan orosz kisebbséget vegzálják és ő csak felszabadítani megy Ukrajnába.
Orbánhoz hasonlóan Putyin elvette az ellenzékiektől a sajtó nagy részét és uszító hadjáratot folytatott ellenük. Börtön, gyilkosságok is a repertoárba tartozott. Akin nem hatott a nyugatellenesség és a nacionalizmus azokat megfélemlíti erőszakkal. 
Egyébként nemcsak az ukránokat nácizza Putsin, hanem a kírmi háború idején az EU is megkapta ezt a jelzőt a putyini médiában.
Ugye milyen ismerős az EU ellenesség itthonról?
Tehát ez a háború csak egy eszköz Putyin hatalmának biztosításához. Semmi több.
Hogy miért védekeznek az ukránok?
Egyrészt nem beszariak, másrészt tisztában vannak vele, hogy ha megadják magukat, akkor azzal vége az országuknak, mert Putyin a mentalitásából fakadóan annyit fog megszerezni, amennyit hagynak neki.
Orbán ugyanez.
Egy kapituláció után szőrőstül-bőrüstűl egész Ukrajnát betagolta volna közigazgatásilag és mindnehova a saját embereit ültette volna. Talán még a lakosságot is eloroszosította volna idővel és deportálásokba kezdett volna, ahogy egyébként most is folyik. Ukránokat több ezer kilométerrel arrébb szálított.
és nem tudjuk, hogy ezután mit tervez és mit tervezett volna.
Ennyi.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 18:47
Előzmény: #8318  WLM
Véget érhetne, ha Putyin hajlandó lenne kompromisszumra. Z hajlandó tárgyalni, a NATO-t már rég kiverte a fejéből. Az önvédelem volt alapvetően Putyin indoka. Akkor miért nem hajlandó tárgyalni? Ezt nagyon nem gondolta végig. Továbbra is azt mondom, hogy ezt a háborút ő is elkerülhette volna, van a kezében bőven más eszköz amivel zsarolhatja a nyugatot. Elég homályos számomra ez az egész, hogy mi ennek a célja?
Szerintem az események alapján az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy:
Ez az egész csak egy hülye duma, és mivel már idős vagy akár elmentek otthonról de arról is mennek a mende mondák hogy halálos beteg, meg ahogy látja ő Ukrajnát (a korábbi vezérek csak ajándékba adták a területeket nekik) valószínűleg valamilyen formájú visszaszerzésről lehet szó. De amilyen ellenállásba ütközött szerintem ezt már elengedte. Arra kiváncsi lennék, ha azt mondaná Z, hogy nincs NATO, vidd a Krímet, Donyecket meg Luhanszkot, akkor elég lenne-e, vagy már az sem? Mert szerintem nem. Amúgy a megadás után szerinted milyen polgárháborúk, bosszúállások lennének oda-vissza? Ebből szerintem csak és kizárólag egy megállapodással lehet béke, és ott is csak olyannal ami mindkét félnek jó. De ehhez Putyinnak erősen vissza kellene venni az egójából. (Vagy el kellene őt tünteni?) 
Ahogy én gondolom az egész koncepció az ebben az egészben, hogy az Ukránok addig tartsanak ki, míg vagy megpuccsolják Putyint a szankciók következményeként, vagy nem tudja finanszírozni a háborút, vagy akkora veszteségeket szenved amit már nem néznek el otthon sem. És az alapján ahogy az Ukránok harcolnak, hogy a romhalmazt nem tudják elfoglalni egy hónapja, Kijev ellen semmi esélyük nincs. Ehhez még hónapok akár évek kellenének, ha addig nem durran el senkinek az agya és nem eszkalálódik a helyzet, amire egyre nagyobb az esély szerintem. NATO is ezerrel fegyverkezik a keleti oldalon.
WLM 2022. 03. 23. 18:22
Előzmény: #8313  Törölt felhasználó
Ez már egy korrekt hsz. köszönet érte, de ettől független nem értek vele egyet. Szerintem pont a háború az, ami rengeteg embert megöl, ha nem tört volna ki, vagy időben véget ért volna akkor még mindig élnének a hősi halottak. Igen aki önként és aki kényszerből maradt,az ugyan úgy hőssé válik, csak némelyek a hazájukért, némelyek pedig a családjukért és a saját életükért harcolnak elsősorban. Nem tarthat már sokáig a Putyin éra, ezért is értelmetlenül nagy a háború ára, amit sajnos elsősorban az ukránok , de Európa is rendesen megfizet. És igen én biztos vagyok benne , ha vége a harcoknak a ruszkik hazamennek. Ugyanakkora háborús bűn amit Z-én keresztül az USA csinál, mint amit Putyin követ el.
Heisenberg
Heisenberg 2022. 03. 23. 18:12
… helyzetünkben felszerelés nélkül, pénz nélkül, a hadsereg ellátásában egyes-egyedül harácsolásra utalva határozottan tagadom, hogy – még ha további sikerek lehetőségét föl is tesszük – ellenállásunk tartós lehet; és szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a háborúnak az említett wallensteini elv szerint való folytatása tulajdon hazánkban – bűn." (Görgey Artúr, Magyarország teljhatalmú vezetője, 1849. augusztus 11.)
Görgeyt a fegyverletételért árulónak tartották, sőt sokan annak tartják a mai napig. 
Görgeynek egyetlen külhoni szövetségese nem volt, és a fegyverletétel elött sorsdöntő ütközetet veszített el Temesvárnál. Az ország területe a honvédség sokszorosát kitevő ellenség által kontrollált volt. Ennek ellenére is kétséges, hogy jól döntött- e....
Lássuk már be: a mai ukrán vezetésnek sokkal, de sokkal jobbak a pozíciói. Miért adnák fel?
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 18:06
Előzmény: #8314  Törölt felhasználó
attol h több szempontot merlegel valaki nem "csapol" a ruszkiknak
itt van a te nagy tevedesed
minden tovabbi pedig ebböl ered
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 18:01
Előzmény: #8314  Törölt felhasználó
A kulcsszó: Viktor. Ha fordulna, mint Pál, fordulnának ők is.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:40
Nem fér bele a fejembe valaki hogy csápolhat az oroszoknak ebben a helyzetben, de mások vagyunk, próbálom elfogadni..
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:38
Előzmény: #8312  WLM
Tartják magukat. Nyerésre senki nem áll. Abból hogy megadják magukat semmi jó nem származik (nekik) . Nem most halna meg x civil hanem mikor odarakják a bábkormányt. Van értelme? Az a cél, hogy kiharcoljanak egy nekik is jó megállapodást. Az meg elég kusza hogy hősiesen harcolnak de fogva vannak tartva a kormány által. Akkor fogva tartva harcolnak hősiesen? Akkor inkább megadnák magukat nem? Egyébként a kommentedre írtam hogy vicc,  nem a háborúra. Nekem nem vicces hanem inkább vérlázító amit az oroszok művelnek. Készpéznek veszitek, hogy ha megadják magukat az ukránok akkor az oroszok szépen hazamennek és el van intézve. Pedig ez nem így van. Addig örüljünk míg az ukránok tartják magukat, és nem leszünk egy orosz bábkormány szomszédai, akik minket is kiléptetnének a nato-ból biztosan mindenféle hátsó szándék nélkül..
WLM 2022. 03. 23. 17:29
Előzmény: #8310  Törölt felhasználó
Szerinted baromság, ez sokat elárul a tisztán látásodról. Gondolom szerinted Ukrajna nyerésre áll, mindjárt győznek és aztán elfoglalják Oroszországot. A számháborús spanci detto.
WLM 2022. 03. 23. 17:21
Előzmény: #8309  Törölt felhasználó
Hello Sztan ! Én téged soha nem szidtalak, nem neveztelek korcsnak, de azt észrevettem, hogy ha valaki nem az általad rendkívüli módon kedvelt, egyre elavultabb, amcsi dogmákat szajkózza, azt nagyon gyűlölöd. Mielőbbi jobbulást ! Nem emlékszem rá, hogy valaha állítottam volna olyasmit (nem tudom szerinted kikkel),hogy a ruszkikat tárt karokkal várja bárki bárhol, kérlek előbb küzd le a démonjaidat és utána szólíts meg !
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:16
Szerintem meg az a vicc, hogy idejössz aztán gúnyos stílusban leírsz három baromságot egy hozzászólásban.
-az oroszok nem úgy haladnak ahogy tervezték ezt saját maguk is elismerték, meg nézz rá a veszteségekre
-felmorzsolják mariopult: na most erről annyit, hogy egy hónapja támadják a várost és már csak romok vannak, de még így sem tudják elfoglalni.
-civilek megkímélése, na erre csak azt írom hogy no comment
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:11
Előzmény: törölt hozzászólás

Szerintem az a korcs, aki egyfolytában az agresszort védi.
Arról valahogy mindig megfeledkeztek, hogy még az állítólag elnyomott orosz nyelvű lakosság sem fogadja tárt karokkal a "felszabadító" orosz katonákat:
https://telex.hu/kulfold/2022/03/15/mikolajiv-ellenall-az-orosz-hadseregnek-ukrajna-oroszorszag-haboru-helyszini-riport
WLM 2022. 03. 23. 17:06
Előzmény: #8307  Törölt felhasználó
A vicc inkább az, aki csak azért regisztrál (egy új nicket) a háborús fórumra, hogy itt nevetgéljen egész nap mások nyomorán. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:01
Előzmény: #8306  Törölt felhasználó
Mert gondolom ez csak egy vicc akart lenni, ugye?
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 17:00
Előzmény: törölt hozzászólás
Köszi, jót nevettem.
A rideg valóság, pedig az , hogy az orosz halálgépezet az orosz vezérkar által megválasztott tempóban halad a cél felé töretlenül, a legkeményebb ellenállókat is felmorzsolva (Mariupol). Pontosan a lakosság megkímélése érdekében halad alapjáraton (persze orosz módon).
Ez volt a legjobb része 
WLM 2022. 03. 23. 16:56
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 16:01

azért remélem erre nem lesz szükség.
https://t.me/KyivIndependent_official/1935
tanrek 2022. 03. 23. 15:50
Előzmény: #8302  Törölt felhasználó

Elnézést, akkor félreolvastam valamit. Megesküdnék, hogy azt írtad, hogy most a nyugati részen katonai objektumokat támadnak, és majd fogják a fegyverszállítmányokat is.
Ha már kivételezünk egy ország háborújában egy etnikummal, és ennyire előrelátóak vagyunk, szerinted milyen sors vár azokra a háború után, akik nem támogatták a megszállók elleni harcokat? Teljesen mindegy, hogy kinek és milyen győzelmével ér véget, ott kell élniük majd egymás mellett.
Vagy ezzel kapcsolatosan is van valami, amit mi még nem tudunk, de éleseszű vezérünk már számol vele?
Elmesélheted azt is, hogy milyen lehetőségekkel, következményekkel számolsz hosszabb távon...
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 15:37
Előzmény: #8299  tanrek
Már,hogy ne lenne,meg kell nézni,hogy a lengyel határ mellett milyen támadásokat hajtottak végre az oroszok.Majd ugyan ezt össze kell hasonlítani a magyar határ menti támadásokkal,egyértelmű az eltérés.És nem azért mert Putyin annyira kedveli Orbánt,egyszerűen a lengyel határ menti részeken a fegyverszállítmányokat támadják az oroszok.
Törölt felhasználó 2022. 03. 23. 15:33
Előzmény: #8300  sanka
Az nem a nyugati városokban a jellemző.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek