én nem morális okokra hivatkozva mondom ezt, hanem bizalmi. ok, 2-5% odaraksz, nade itt dollár száz milliárdok tűnnek el és nem fognak ripsz-ropsz visszakerülni. van orosz etf-em, egy minimális részét bent hagytam, jelenleg -67%-on áll. nem tudom mozgatni. fogok-e bővíteni rajta? nem valószínű, mert ott lesz a pakliban, hogy 2-3 éven belül megint blokkolják.
"te tennéd ezek után orosz piacra a pénzed úgy, hogy bármikor ott ragadhat?"- legyünk pragmatikusak: én pl. tenném orosz eszközökbe - mondjuk a teljes tőke 2 - 5%-át kezdésnek. A világ nem áll le - most hagyjuk az atomháborút, mert akkor B terv - jön az újjáépítés, sok pénzt lehet majd keresni.(nézd meg a Margin call c. filmet, jól bemutatja az erkölcstelen, gátlástalan pénzvilág működését) Látom, te szoktál sok tőzsdés topikba is írni, szóval érted ezt: lehet moralizálni (és kell is egy darabig) meg lehet pénzt keresni. Tudom, genyó vagyok, meg jön sok mínusz, de a világ így működik, én csak alkalmazkodok, lásd még: Darwin.
nem tudom ki az a birka, aki azt hitte, hogy ha felteszik a kezüket az ukránok, akkor majd minden rendben lesz pityun eltervezte, hogy lerohanja öket, és demilitarizálja öket ez nem azt jelenti, hogy 1 nap alatt megvagyunk legjobb esetben is emberveszteség nélkül szétvert volna minden katonai támaszpontot, repteret, katonai objektumot stb. most, hogy ellenállás van, átváltott barbár üzemmódba (ami töle nem áll távol) és lö mindent amit csak ér . az meg, hogy ezek után valaki hisz neki, hogy majd megigérjük, és csak ez kell, csak az kell, az a személy nem akar mást, mind hogy 2 héten belül Záhonynál jöjjenek a sérülésmentes összevont orosz-ukrán csapatok
figyi. tök mindegy már szerintem. mondjuk kitakarodik, feloldják a szankciókat...és? te tennéd ezek után orosz piacra a pénzed úgy, hogy bármikor ott ragadhat? bíznál abban, hogy az oroszok 5-10 éven belül megint nem vonulnak be valahova? ez most egy nagyon mély bizalmi válság. a legrosszabb, hogy orosz oldalról nincs egy józan arc, aki Putyin helyett/mellett kommunikálna más szemszögből. Egy oligarcha például. Nem, mindegyik ugyanazt a nótát fújja. Most már azzal fenyegetőznek, hogy nemcsak olaj és gáz nem lesz, de acél sem.
Nem fog meghátrálni, arra képtelen, viszont ha nem is azonnal de 1-2 hónapon belül minden orosz megérzi a gazdasági szankciók hatását, lesznek bajok. Igaz idehaza is.
Az oroszok háború nélkül is üzletelhetnek és üzletelnek Kínával. Mi is. Ha nem tetszik, hogy Orbán sápot fizet a kínaiaknak, akkor áprilisban szavazhatsz ellene.
És ezt a nettó bullshitet el is hiszed? A kínai bankok már pár napja leálltak az orosz-kínai kereskelem finanszírozásával. A kínai fél semmit sem finanszíroz Putyin elmebeteg háborújából. Csak annyi szívességet tesznek nekik, hogy virágnyelven szólva nem ítélik el az agressziót és nem támadják őket hátba a Távol-Keleten, hogy elfoglalják Oroszország keleti részeit. Mégis milyen szankciókban vehetne részt Kína? Az orosz oligarchák Nyugaton tartják a lopott zséjüket, ugyanúgy mint a korrupt kínai komcsi káderek.
az idei Lockdown nem 2-3 hetes lesz az autóipari cégek nem fogják bírni a több hónapos leállást 10% fölötti munkanélküliség várható pityunnak legyen hála
Mi abban a meglepő, hogy a szankció nekünk is fáj? Az orosz-ukrán háború is fáj. Orbán egyébként támogatja a dilettáms eu-s vezetőket. Ha ez neked nem tetszik, áprilisban szavazhatsz Orbán ellen.
nato tagja vagyunk, ha a nato háborúba sodródik, akkor Magyarország is benne lesz, nem kell a dagadéknak még most is hinned, aki 12 évig szolgálta az orosz náci diktátort
A háború nem sodródik, hanem az agresszor megtámad egy országot. Én is éltem már megszállt országban. Többet is, mint valaha akartam. Történetesen az oroszok szálltak meg minket, jóval a születésem előtt.
OROSZ-UKRÁN háború