Arra leszek kivancsi, ha pl. az MVM szerzodni akar az iden a Matrai Eromuhoz geoakkura, kivel fog szerzodest kotni? Az epduval, a geoakku kft-vel vagy a Geoa Zrt-vel? Micsoda zavaros az egesz ugy? Miert nem tajekoztat errol az epdu?
A szabadalmak nyilvánosak, és sok hozzászólást írtam a tartalmukról, ajánlom figyelmedbe őket. A szerződések nem nyilvánosak, gondolom te sem gondoltad komolyan hogy a Portfolio Forumon fogja bárki a tartalmát kiteregetni.
Én itt olyan értékelő hozzászólást szívesebben olvasnêk ami így kezdődik: láttam az eredeti, a feltalálóval kötött szerződést, ismerem üzleti tartalmát, ismerem a szabadalmi védelmek tartalmát kedvezményezettjeit, stb. Konkrétan ilyenfajta ismeretek teljes hiányában találgatások, vélemények ezek mindössze. Itt is egy: a geoa próbálkozások amatőr partizán akciónak tűnnek, próbálgatás jellegűek, ahol egy kész 5-6 oldalas informatív stabil honlapot sem sikerült összerakni hónapok alatt, az egy gazdátlan jószág. Előbb ezt egy nap alatt össze szoktuk rakni, majd feltöltés, végül hurrá, működik... Ennél sokkal elegánsabb lenne a parádés a domain üzemeltetője az xy kft, üzenet is... A változás a fejlődés rugója, de itt inkább állandóságra szavaznék a bizalom jegyében!
Igyekszem magam tartani az eredeti tervemhez. 5 évre TBSZ számlára vettem. A geoakku hajója nekünk szerintem már elment. Most arra számítok, hogy jönnek be eus pénzek és elöbb-utóbb béke lesz Ukrajnában és fellendül nálunk és náluk is az építőipar. Fejér Megye 6-ik legnagyobb építőipari cége, talán profitálhat az EUs pénzekből és az esetleges ukrán békéből és újjáépítésből.
Nem igazán láttam itt senkit cash flowról beszélgetni, nem gondolom hogy túl sok olyan befektető lenne, aki pozitív készpénzáramlást várt amikor megvette a részvényt.
Ertem, koszi a reszletes kifejtest. A jelenlegi helyzetben-bar meg nem ismerem az epdu elso feleves eredmenyet, tehat csak a tavaly ev vegi szamok alapjan-nem tudom elkepzelni, hogy az epdunal lenne ilyen celra, plusz kockaztatando 30 millio forintja. Szetintem azerz arazodott ki a geoakku az epdu arfolyamabol marcius ota, mert a befektetok nem hisznek abban, hogy komoly pozitiv keszpenzaramlasa lesz az epdunak ebbol a projektbol a kovetkezo evekben. Termeszetesen a befektetok tevedhetnek is...sajnos a sotetben tapogatozunk es nem ismerjuk a reszleteket addig, amig a Geoa Zrt nem egyezik meg az epduval az uj felosztasrol es ezt hivatalosan be nem jelentik. Mesz a holnapi epdu kgy-re?
GEOA Zrt. saját tőkéje 30 millió forint. GeoAkku Kft. saját tőkéje 5 millió forint. Ha a kettő kombinálódik, az 35 millió forint. Az ÉPDUFERR részesedése a GeoAkku Kft.-ben 2.5 millió forint, a létrejövő 35 millió tőkéjű cégben ez 7%-ot jelent.
Persze lehetett volna a 2024-es üzleti modell alapon is, hogy 2.6 milliárdot ér a GeoAkku Kft., ekkor nagyjából fennmaradna a kb. 50-50% (50.11%-49.89%) a kombináció után is. De ez egyúttal azt is jelentené, hogy a Meleghegyiék által a GEOA-ba betolt 30 millió forint annyira ki lesz hígítva, hogy gyakorlatilag olyan mintha felét odaajándékozták az ÉPDUFERR-nek, miközben az egyetlen dolog amit kapnak érte cserébe, a GeoAkkuban levő szellemi tulajdon, az amúgy az ő munkájuk volt.
Egy harmadik lehetőség az lenne, ha az apport során meghatároznak egy új értéket, és kijön valami "értelmesebb" felosztás, mondjuk 70-30% a Meleghegyiék részére, így a cégbe berakott 30 millió sem tűnik el nyomtalanul, és az ÉPDUFERR sem lenne nagyon kihígítva. De ezzel van egy nagyon nagy elméleti probléma: keletkezik egy új értékelés a GeoAkku Kft.-ről. Ez az értékelés jelentősen különbözni fog a 2024-ben meghatározottól, és jelentősen alacsonyabb lenne.
A legtisztább az lenne, ha az ÉPDUFERR is berakna 30 millió készpénzt, és úgy alakulna ki egy 50-50%-os felosztás a 70 millió saját tőkéjú GEOA-ban, de a közzétett javaslat explicit nyilatkozik
arról, hogy pénzbeli hozzájárulást nem akarnak, ebből pedig az jön le nekem, hogy Meleghegyiék mindenféleképp többségi tulajdont akarnak szerezni.
Mindenesetre érdekes lesz, ha megtörténik az egyesülés, az mindenféleképp erősen fogja jelezni, hogy ki mit gondol a GeoAkku tényleges értékéről. Ha 93-7% lesz a felosztás, az azt jelenti hogy az ÉPDUFERR szerint a GeoAkku a saját tőkéjét éri. Ha a 50.11%-49.89% lesz a felosztás, az azt jelenti, hogy Meleghegyiék szerint 2.6 milliárdot ér a GeoAkku, és a saját pénzüket hajlandóak ezen az értékelésen belerakni. Ha bármilyen más felosztás történik, abból ki lehet matekozni, hogy ki szerint mit ér valójában.
Kiderült belőle, hogy jelenleg nincs aki finanszírozza a fejlesztéseket. Pénzeket várnak külsős befektetőktől, ennek a szabadalomnak a hasznosítása már nem az épduferr felelőssége. Számunkra épdu részvényeseknek ez a hajó elment, most már értem miért árazódottt ki március óta a rv árfolyamból a geoakku. Örülök, hogy nem vettem még épdu rv-t és nem átlagoltam le, inkább ülök a 67 %-os lebegő mínuszomon, de ebbe már nem fogok több pénzt tenni.
A zöld acélgyártás olyan innovatív eljárás, amely jelentősen csökkenti vagy teljesen kiküszöböli az acélipar szén-dioxid-kibocsátását. Az Épduferr Nyrt. fenntarthatóság iránti elkötelezettsége a Társaság értékrendjének régóta meghatározó eleme. Ezért is vettünk részt örömmel a zöld acél öntésre összpontosító orosházi öntöde újjáélesztésében, ahol a a gyártelep, az öntödei üzem, valamint a kapcsolódó kiszolgáló egységek generál tervezői és kivitelezői munkáit végeztük.
A GeoAkku Kft. tőkéje kb. 5 millió forint, ennek fele az ÉPDUFERR részesedése. A GEOA Zrt.-be 30 milliót raktak Meleghegyiék. Ha jól értem, a javasolt transzformáció gyakorlatilag azzal ekvivalens, mintha Meleghegyiék a GeoAkku Kft.-ben 30 millióval tőkét emeltek volna, majd cégformát (és nevet) váltottak volna. Ez alapján az ÉPDUFERR része kb. 7% lenne a GEOA Zrt-ben apport után.
Akinek hiányzik a régi firgőforgó felirat, aminek a hátoldalára fordítva van a GEOA felírva de a többi szöveg normálisan, az itt még megtalálhatja, érdemes lementeni hogy meglegyen, később még sokat érhet.
Alakul, mondjuk a azabadalmaztatott platform részhez írhattak volna bármit ami az adott technológiához kapcsolódik, semmint a lorem ipsum-ot, az elég gagyinak hat és gyengíti az összhatást.
Wow, profi honlap benyomását kelti, még emésztem a tartalmat. Szívből remélem, hogy a Geoakku Kft úgy adja át a tulajdonrészét a Geoa Zrt-nek, hogy az Épduferr Nyrt szép kis részesedést szerez majd benne és gyáathatja is majd a geoakku-kat. Nagyon várjuk a megerősítő híreket!!! Hajrá Épduferr!!!
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995