Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Dollár bika egy időre csitul sztem. Esést várok dollárban, már csak a valószínűleg kedvezőbb inflációs adatok miatt is. Ez nagyon jó lehet a börzéknek...
Fajok szerint is: Néhány példa, ezen fák kivágásához mindenképp szükséges engedélyt kérni: diófa, törökmogyorófa, mandulafa, akácfa, juharfa, hársfa, ostorfa, bálványfa, fenyőfélék, díszgyümölcsök stb. Fakivágás esetén kérelmet kell benyújtanunk az Igazgatási és Ügyfélszolgálati Irodába, a kivágott fákat pedig az ÖK. rendelet 8.-9. §-a alapján meghatározott mennyiségű fa telepítésével, vagy fapótlási díj megfizetésével kell pótolni.
Fogalmam nincs, majd utánna érdeklődök. . Arra jobban kell figyelni, hogy bizonyos fákra, kivagasi engedély kell a saját telkesen is! Azaz egy tölgy, vagy diófát csak úgy " elméletileg" nem vaghatsz ki, csak önkori engedéllyel. Persze vágtak, de eddig is kellett volna kérelem. Így ha ezeket szállíthatod, kezedben kell legyen az engedély.
Elvben most semmi, mert tudtommal nem lehet nyáron fát kitermelni, csak szept 1.-től március 31.-ig. :D Egyébként, ha ősszel kivágatja a saját belterületi ingatlanán (ami nem erdő művelési águ( fő szabály szerint minden 1 ha alatti belterület művelés alól kivett) vagy nem szerepel az országos erdőállomány adattárban (belterületi kivett ingatlannál én még nem láttam)) akkor kivágatta és kész. Ha akadékoskodik bárki is, csak megmutatja, hogy kicsit megritkította a kertet. Ha erdő művelésű ágú terület lenne, akkor meg kell kivágási engedély (elviekben, a gyakorlatban meg mindenki csinál mindent) akkor meg azzal igazolja.
Persze hogy látom, és meglehetősen határozottan biztos voltam benne hogy 8K-ra tart az árfolyam. Egyébként, ha valóban sikerül hozni az üzleti tervet, akkor 9K felett van a helye a papírnak. Hozzá kell tenni, hogy a rekord Ft gyengülés itt újabb rekord bevételt és eredményt is hozhat!
Backtest és ami mögötte van