Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FeherTibi péntek, 13:01
Előzmény: #5330  Fecske
Ja értem, Balasy Zsolt-ra gondolsz. Először Balasy Gyulára gondoltam, aki a politika körül is aktiv volt
Fecske péntek, 12:53
Előzmény: #5329  FeherTibi
Miért ne lenne jó hír? Miért ne lenne népszerű ?  És Balásy mondta, de a HOLD nevében.
FeherTibi péntek, 12:45
Előzmény: #5328  Fecske
Hát ez sajnos nem olyan jó hír, Balásy nem népszerű mostanában. Jobb lett volna, ha Michel O'Leary vásárol 2.5 %-ot
Fecske péntek, 12:26
Egy kis érdekesség. a múltheti "Filippínó hozamemelkedés kakaóval" HOLD alapkezelő Podcast-ben kijelenti  Balásy, hogy a Wizz air 2,5 % -val rendelkeznek.
FeherTibi péntek, 11:01
Most gyenge a papír. De ez nem tart örökké. A Pratt and Whitney hajtómű problémák előbb utóbb megoldódnak. És az iráni háború is véget ér. Remélhetőleg nem újul ki. Szerintem sokkal jobb árfolyam lesz fél - egy éven belül 
FeherTibi csütörtök, 20:26
Előzmény: #5325  bitKain
Sajnálom. Én még tartom, persze lehet, én is dobom hamarosan-
Nem nagyon van időm mostanában rendeen hireket olvasni, de csalódott vagyok,  nemcsak a Wizzair árfolyama miatt, hanem azért, hogy hova süllyedt a világ, hogy ilyen konfkliktusok vannak, mint ez a két nagy konfliktus. Egy értelmes politikust se látok. Állitom, Afrikában értelmesebb vezetők vannak, mint bármelyik politikus aki a cimlapokon van a háborúkkal kapcsolatban. Miért van az, hogy Dél Amerikában nem háborúznak egymással az országok ? Oké, volt egy Trulijano diktaruta, azt hiszem Boliviában ? Volt Castro, és volt Pinochet. De ekkora háborúk nem voltak.Gyakorlatilag 100 év alatt Európa belesodródik 3 világháborúba (az orosz-ukrán háborút is világ háborúnak tartom, hisz szinte a fél világ benne van...), a jugoszláv polgárháborút hagyja, Spanyol polgárháború, a magyar Vörös és Fehér terror.  Sokkal több ember áldozat, mint Dél Amerikában. Most a régi spanyol hóditás időszakát nem nézem, csak a 20. és 21. századot. Ha kapnék egy jó melót Dél Amerikában, fontolóra vennék egy költözést
bitKain
bitKain csütörtök, 20:00
Előzmény: #5323  Plafon
Megértem, én is zártam, jó kis bukóban.
Ha nincs A "sárga hajú debil", akkor az év befektetése lett volna. 
Kb. 30%-os pluszból fordultam kb. 15%-os bukóba. 
Plafon kedd, 17:20
Előzmény: #5322  FTL85
En is oldalvizen egy ideje, es igy egeszen nyugodtak a napjaim. Nincs FOMO erzesem sem… lehet, h Iran ra fog jatszani a felidos USA valasztasokra.
FTL85
FTL85 kedd, 10:25
Előzmény: #5321  OSZLOPOS
Nekem sem tetszik a szűkülő háromszög, meg a magas olajár, én most teljesen kiszálltam.
OSZLOPOS kedd, 10:14
hát, ez szarul néz ki már átlagárban is.A kerozin ára megy a márciusi áprilisi csúcsra, csak most lassan építkezve, nem felcsapással.Télen is kell nagyon okosnak lenni, szoros költségmenedzsment, leállítás elbocsátás, eladás, és jegy áremelés. Lesz egy ugrás, ha az olajár korrigál le egy nagyobbat, de az eredmények csúfosak lesznek. már alig van részvényem épp ezért.
Garajc kedd, 07:29
Lassan bezárul a háromszög (mondjuk van még néhány hét a végéig, de valszeg nem várja azt meg)
.
https://www.tradingview.com/x/EBufV9WB/
FeherTibi kedd, 00:46
Előzmény: #5318  Flyer
Az jol hangzik. Szerintem kezd egyre jobb lenni a Wizzair cél állomás száma. De valószínűleg az anyagi megtérülés (jegyár+ szolgáltatás bevétel) még nem jó, ezért az alacsonyabb árfolyam 
Flyer hétfő, 21:52
Előzmény: #5317  FeherTibi
Konkrétan Budapest-Tel Aviv napi 3x lesz.
Flyer hétfő, 14:13
Előzmény: #5314  Flyer
Leépítést tervez a hazai piacvezető légitársaság
Wizz Air a növekvő költségek és a csökkenő kereslet miatt fontolgatja a gépek és az alkalmazottak számának a csökkentését. Néggyel csökkentené a romániai járatokat biztosító gépállományát a Wizz Air, írja a profit.ro. A tervek szerint a kolozsvári bázis repülőgépeinek a száma 7-ről 6-ra csökkenne, s ugyancsak egy-egy gépet vonnának ki a Iași-i, a craiovai és a băneasai bázisról. A gazdasági hírportál értesülései szerint a magyar fapados légitársaság illetékesei még nem hoztak döntést az ügyben, egy elemzés alatt álló forgatókönyvről van szó. Az intézkedés 172 munkahelyet érintene: 47 Craiova, 46 Băneasa, 43 Iași és 36 Kolozsvár esetében. A profit.ro hírforrása szerint ez nem jelenti automatikusan 172 személy elbocsátását, csak annyit, hogy potenciálisan ennyi munkahely szűnhet meg.
A gépek, s ezzel párhuzamosan a járatok számának a csökkentését a drága üzemanyag miatti költségnövekedés, az inflációs nyomás, a csökkenő kereslet és az erősödő konkurencia indokolja. Az április-június időszakban a băneasai járatok által generált bevételek 19 százalékkal, hozzávetőleg 3 millió euróval maradtak el az egy évvel korábbi értéktől. Amennyiben a cégvezetés indokoltnak találja a karcsúsítást, arra a 2027-es pénzügyi év második felében kerül majd sor. Mindez nem jelen egy általános visszalépést, hiszen a Wizz Air idén decemberben új bázist nyit Romániában, Brassóban. A magyar diszkont légitársaság 2006 hat óta van jelen Romániában, ahol évek óta piacvezető a járatok számának és az utasforgalomnak a tekintetében is.
Flyer hétfő, 11:05
Előzmény: #5314  Flyer
Jönnek az új gépek sorban, csak kérdés, hogy van-e tényleges igény rájuk. Romániában ezek szerint nincs, pedig az egyik legnagyobb piaca a Wizznek.
Flyer hétfő, 10:58
Előzmény: #5311  5000
Ez a "leépítés" szerintem a bázisolt gépek áthelyezését jelenti más országba. Nemrég tettem be egy cikket, ahol a Váradi a Tarom bezárása mellett lobbizott.. ezek szerint nem megy olyan jól Romániában, azért is ajánlkozott az államilag dotált beföldi járatok átvételére.
5000 hétfő, 10:17
Előzmény: #5312  Plafon
Lehet, nem kell ennyi ember
Plafon hétfő, 10:03
Előzmény: #5311  5000
érdekes, hogy egy 25%-os éves növekedésű cégben erre szükség van, hogy nem lehet átszervezéssel megoldani...  vagy csak a gyenge téli szezon miatti ideiglenes intézkedés lehet? tavasszal meg felveszik újra őket? valaki megmagyarázhatná.
OSZLOPOS 2026. 09. 03. 13:26
Elkezdték puhítani a népet, egyik oldalról elhangzott, hogy az Iráni háborúnak várhatóan 2026 ban nem lesz vége, 2027 ben is velünk lesz, egy másik cikkben írnak arról, hogy a novemberi választások után durvul be Trump, addig fegyverkeznek, és "szankcionálnak". Nem hangzik jól.
5000 2026. 09. 02. 10:27
Előzmény: #5304  Garajc
Köszi!
Tök jó számok.
Ha végre nőne a jegyár vagy lemenne az olaj ára, akkor tök jó lenne.
OSZLOPOS 2026. 09. 02. 10:15
Előzmény: #5304  Garajc
A Wizz elég jól állja a sarat az ellenszélben (árfolyam). A gyengülő forint meg segít is a hazai árban. Az utasszám és a töltöttség továbbra is fontos adat, de érdekesebb, mennyiért sikerül megtölteni azokat a helyeket. Kevésbé jó hír, hogy majd 2 éve vagy több keresnek a LinkedIn en Senior Pricing and revenue managert. Azért remélem, van ott, aki kiszámolja a +30% jegyáremelést.
Garajc 2026. 09. 02. 08:04
   August2026   August2025   Change   YoY      August2026   August2025   Change   YoY   
Capacity (seats)9,097,7857,289,05124.8%    85,492,71672,619,80817.7% 
Passengers*    8,699,4686,911,27525.9%    77,811,08966,145,93717.6% 
Load Factor**   95.6% 94.8% 0.8ppts    91.0% 91.1% -0.1ppts 

OSZLOPOS 2026. 09. 01. 11:50
És hogy minden frankó legyen: az olajár miatt (is) a 30y usa kötvény megint a lélektani határon. Más szektor sem fog menni addig, sőt, lehet pár nagyobb korrekció, beleadás, amíg nem csillapodik.egy kamatemelés meg...szóval nem kedvező a környezet.
OSZLOPOS 2026. 09. 01. 11:47
Ah, ennek nem lesz vége soha. Illetve ez nem igaz, 2-3 év alatt kiépítik az olajvezetékeket, amik megkerülik a szorost. De az LNG, és más fontos anyagok bent ragadnak. Lehet, 2 év múlva a választásokon az lesz a demokraták jelszava " Mi befejezzük a háborút!" Irán 1970-es évek óta folyamatosan valamilyen szankciókkal néz szembe, és minden gond nélkül kivégzi az elégedetlenkedőket. Itt a hatalmat maga a Forradalmi Gárda tudná átvenni (ha éppen most nem ők diktálnak a háttérben), de köszönet abban sem lesz. Ezt kétféleképpen lehet felgyorsítani: USA meghátrál - az sem könnyű, mert a környéken lévő támaszpontokat is fel kéne számolnia-, USA egy nagyon költséges és bizonytalan háborúban, a lakossági infrastruktúrát sem kímélve porig rombolja Irakot. Esetleg valami szövetséget sikerül létrehozni, és közösen csak a szorosra koncentrálva azt valahogy megnyitni, de az is nagyon komoly kihívás. Már alig 20% a portfóliomban a légitársaságok, de nagyon bosszant...
OSZLOPOS 2026. 08. 31. 13:09
szerintem , ha szeptember végéig nem tesz pontot Trump a a háború végére (időleges megoldás, aminek köszönhetően kinyílik a szoros), és addig és utána ilyen olajárak lesznek az usa-ban, akkor a választásokon gondjai lesznek. Vannak alternatív megoldások is, de annak nincs hagyománya  arrafelé- visszamenőleges áru benzinárstop-. Pedig szerintem ezt kéne csinálnia, ha egyáltalán érdekli a választások végeredménye. más. Wizz tegnap is közel 1300 járattal ment. szerda csütörtök jönnek az adatok is konkrétan az utasszámról és kihasználtságról. Őszre 30% jegyár emelés kell, remélem bátrak és meglépik.

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek