Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
OSZLOPOS 2026. 08. 26. 10:25
Előzmény: #5279  Valiz
az olajesést egyre óvatosabban veszi meg a piac. Ráadásul ez olyan esés, ahol a Hormuzi szoros meg sem nyílt. Érdekes mindenesetre.Biztosabb akkor lenne, mikor arról jön hír, hogy újra tárgyal a két fél, és hogy Irán valamelyest feladja a szoros teljes felügyeletének/megsarcolásának tervét. Addig venni szerencsejáték, éppen be is jöhet.
Valiz
Valiz 2026. 08. 25. 20:00
Előzmény: #5278  Valiz
Mínuszolót kérdezem, nem kell? Mert  a meneküléshez sem árt. 
Valiz
Valiz 2026. 08. 25. 19:02
Látom velem együtt mindenkinek fogy a türelme. Lehet, hogy most kell bővíteni? 
Flyer 2026. 08. 25. 18:37
Előzmény: #5276  Flyer
Vitézy megemlítette, hogy hamarosan jön a 20. Wizz gép Budapestre. Nagyon kíváncsi leszek milyen kiszolgálatlan útvonal van, ahova lehet reptetni.
Flyer 2026. 08. 25. 18:34
Vicces ez a Váradi.. szerinte be kell zárni a Taromot, mert adófizetői pénzbe kerül, közbe meg államilag dotált román belföldi járatok üzemeltetésére ajánlkozik.
https://telex.hu/transtelex/2026/08/25/a-wizzair-szivesen-atvenne-a-roman-allami-legitarsasag-belfoldi-jaratait-a-tarom-szerint-serto-a-felvetes
5000 2026. 08. 25. 12:31
Saját tapasztalat alapján állíthatom, hogy a Wizz sokat fejlődött kiszolgálás terén.
Régebben nem szerettem velük utazni, de mostanában igen. Szerintem megelőzte a Ryanairt, főleg, hogy jóval kevesebbet ba..ogatják mondjuk a csomagméret miatt az utasokat. 
FeherTibi 2026. 08. 24. 15:37
Nem lehet tisztán látni, mennyi van a papirban, olyan régóta tart az orosz-ukrán háború. Az  a furcsa, hogy, amennyir tudom, egy kis területért folyik a harc. Talán 10x akkora területért, mint Budapest ? Nem tudom pontosan. Putyin miért nem veszi meg ami kell még neki ? Felfoghatatlan, hogy emberek mennek el, embereket hajtanak háborúba, elvileg két, viszonylaf fejlett ország között. Az ember azt hitte volna, hogy ilyen többet már nem lesz Európában, a jugoszláv polgárháború is megdöbbentő volt. Azt hittem, több ilyen nem lesz. De nem akarok most ebbe belemenni, inkább az érdekel, hogy mennyi ideig tarthat még ez a háború ? Illetve mi hozhat változást és tárgyalást majd békét ? Merz esetleges lemondása ? Macron leköszönése ? Amerikai időközi választás ? Orosz előre nyomulás ? Ukrán előre nyomulás ? A frontok befagyasztása, béke nélkül ? NATO támogatások feladása ?
OSZLOPOS 2026. 08. 24. 09:53
én nem követtem szorosan a Wizz-t az első komoly beesésig.Én azt gondolom, hogy csoda, hogy a Covid+ a hajtómű probléma nem nyírta ki a céget. Tipikus növekedési sztori, amibe nem beleköpött a sors, hanem duplán hányt bele. Volt még rossz fedezeti üzlet is, meg annak a hiánya is, de pl. abból tanultak, és azért nincs most 6GBP-n az árfolyam. A kommunikáció nagyon optimista volt a lejtmenetben, ez hiba. Nem tudhatták, hogy Abu Dhabinál az államilag telenyomott légitársaságok felveszik az árversenyt. mindegyis, szerintem is van egy bizalmatlanság a vezetéssel szemben, és most is úgy tűnik nekem is, hogy gatya nélkül futkorásznak a csalánosban. Megint visszatértek a növekedési sztorihoz, csak mostmár mások az alapok. DE az árfolyam ezt tükrözi is. +5 GBP az 50%, az meg idővel csak meglesz. nem hiszem, hogy Váradiék elmozdíthatóak, szerintem a tulajdonosi szerkezet elég stabil mögöttük. Amúgy a jelentésre meg nem nagyon büntették meg, amit most látunk, az a 93$-os Brent, és az ötlettelenség Trumptól, hogy lesz lezárva a háború.
Murdoch 2026. 08. 20. 18:53
Előzmény: #5271  Flyer
Hát igen, ezzel egyetértek. Én jól emlékszem a sztorira, akkoriban sokat utaztam és a Malév megszűnésével évekre kínszenvedéssé vált minden. Azt tuti, hogy nyakig ludas az ügyben minden kormány, de abban is biztos vagyok, hogy itt most megvolt a kilövési engedély. Amúgy meg két különböző üzleti modell, szerintem messze létjogosultsága lett volna mindkettőnek. Szóval egyetértek, lehetett volna jól csinálni. On: szerintem az a kérdés, hogy milyen kapcsolatuk lesz az új kormánnyal, mert azért sokszor hivatkoznak magukra, mint kvázi magyar légitársaság.
Flyer 2026. 08. 20. 18:22
Előzmény: #5270  Flyer
Kiegészítés, így jobban utánagondolva.. Váradi mondjuk a Malév vezetőként is csinált hülyeségeket, pl. a Boeing 737-600-as verzió valamint a Bombardier CRJ-200 típus megrendelése is nagy baklövés volt.
Flyer 2026. 08. 20. 18:14
Előzmény: #5267  Murdoch
Váradi a véghajrában ütötte be az utolsó szögeket, de már előtte is régóta döglődött szegény Malév a mindenkori kormányok miatt, akik inkompetens vezetőket neveztek ki, telerakták csókosokkal és kifizetőhelyként használták. Ezt nem tudta elviselni a cég a versenypiacon, ahol komoly konkurenciák voltak. Szerintem lehetett volna jól is csinálni, ha lett volna rá szándék, de ez itt már offtopik.
Flyer 2026. 08. 20. 18:01
Előzmény: #5268  FeherTibi
Háborúk miatti légtérzárak + a hosszútávú fapados repülés szerintem nem működőképes, nem jönnek ki a fapados modell előnyei.  Úgy tűnik a Wizznél is erre jutottak az XLR flotta csökkentése alapján.
FeherTibi 2026. 08. 20. 17:26
Nem értem, miért nem repül a Wizzair messzebbre, mint a Közel Kelet? Pl. Pakisztán, India ? Nem lenne elég utas, gondolom. Továbbra is úgy gondolom, hogy Váradi nem jó vezető. Nézzük meg az Intel példáját. Pat Gelsinger-rel a mélypontra jutott az árfolyam, vezetőt cseréltek, Lip Bu Tan-nal raketazott. Talán az AMD is Lisa Su-val indult meg. Nem légi közlekedés, de cégvezetés ez is. Váradinak nem csak a repülőgép jegy ár minimalizálására kellene törekednie, hanem távolabbi célpontokat is behozni 
Murdoch 2026. 08. 20. 16:57
Előzmény: #5265  Flyer
Ez csak a külső kommunikáció, a Váradi a Malévból váltott a Wizzbe, majd feljelentették a céget tiltott állami támogatásért, aztán be is lett szervezetten döntve a cég. Váradi a kormánytól megkapta a giga hátszelet, azért itt nem csak 'kis' állami szerződésekről volt szó. A többi lehet, hogy a váradi érdeme, végül is mindegy, most nem is ez a lényeg. Ellenben még közvetlenül a háború előtt is OV, illetve Szijjártó is folyamatosan lobbizott keletnek a járatnyitásokért, Na, xóval tolták a szekeret rendesen, ez ebben a formában hiányozni fog, szvsz.
Flyer 2026. 08. 20. 16:11
Előzmény: #5265  Flyer
 érzelmben = értelemben
Flyer 2026. 08. 20. 16:10
Előzmény: #5264  Murdoch
A mindenkori kormány (MDF, MSZP, FIDESZ is) inkompetenciája és korruptsága döntötte be a Malévot, ami jól jött a Wizznek, de az nem fedi a valóságot, hogy a Fidesz építette fel ezt a céget. Időnként megtolták jó kis állami szerződésekkel, de ez jó és rossz érzelmben is Váradi érdeme ahova jutott a cég.
Murdoch 2026. 08. 20. 13:38
Előzmény: #5262  FeherTibi
A wizzt a malév kinyírásával építette fel a fidesz, addig vergődött. És kapta a zsíros állami megrendeléseket, lsd lélegeztőgépek. Nyilván beütött a közel-keleti, orosz-ukrán helyzet, covid, de most ez is problem, kihullott a hátszél.
bitKain
bitKain 2026. 08. 20. 13:30
Előzmény: #5262  FeherTibi
Nézd meg a többi légitársaság árfolyamát. 
Nem meglepő módon egyik sincs ATH-n.
FeherTibi 2026. 08. 20. 13:17
Előzmény: #5260  matatakakiba
Nincs a cégnél közgyűlés, ahol le lehet szavazni Váradit ? Olyan, mint a diktátorok, évtizedekig uralkodnak. Ez a pali nem képes javítani a részvény árfolyamon, menjen hát. De az is lehet, hogy pusztán Váradi személye miatt nem emelkedik az árfolyam. Elképzelhető, hogy ha leváltanák bárkivel, azonnal minimum 20 %-os részvény áremelkedés lenne. Az a baj, hogy negatív az auraja.
Plafon 2026. 08. 20. 00:40
Barclays friss celar: 1,450 p → 1,300 p BUY

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek