Trump csinálja a színjátékot, de szerintem egyre világosabb. A három nagy: USA, Oroszország és Kína mind jól jár a szoros lezárásával. van egy hatalmas azonnali anyagi haszon és egy másodlagos politikai, hatalmi, ahogy kisebb országok meggyengülnek, destabilizálódnak, és majd a nagyon mennek "megmenteni" őket. EU is gyengül, igazából ez is mindenkinek a fentiek közül jó. Minél jobban kiürülnek a tartalék készletek, annál tovább lesz magas az olajár a jövőben (vissza kell tölteni), USA és Oroszország ezen is nyer. Akkor miért ne maradna örökké zárva a szoros? A FED-be most ül be Trump embere, még a magas infláció ellenére is lehet kamatcsökkentés. Az extra olajbevételekkel javulgat az USA hiány, nő Trump zsebe, a tőzsdék csúcsközelben. Mi késztetheti akkor arra Trumpot hogy így vagy úgy lezárja a szoros kérdést? három dolog: novemberi félidős választás, USA olajkészletek alakulása, olaj ár irányíthatósága. A félidős választás nyáron a fű sem nő, így szerintem ha szeptemberben vége a szoros incidensnek, az még jó politikailag. Az még több, mint 3 hónap. Második, az USA olajtartalék. Most heti 4-5M hordóval csökken, van még 430M hordó. Szigorítással, ügyeskedéssel fél évet is kihúznak. És az olajár. még irányíthatónak tűnik, de egyre kevésbé mozog lefelé Trump nagy fenyegetéseire. ha pattan, az nagyot fog szólni.És ha Trump igazi őstulok, akkor az utolsó 2-3 hónapra pattintani is fogja, hogy akkor tényleg learassa a piacot, majd hős békehozóként valahogy megnyitja a szorost. Irán? "megnyerte" a háborút, csak elszegényedik rettenetesen. Szóval van egy olyan forgatókönyvem, hogy szoros blokád szeptemberig, utolsó 2 hónapban 150-200 közötti olajárral. Trumpból kiindúlva.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.