Topiknyitó: Lorne_Malvo 2020. 05. 25. 21:13

Wizz Air részvényesek topikja  

Üdv!
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
OTIKA
OTIKA ma, 16:42
Igen megálltunk itt 940 nél 😔😔
Talán holnap 10 fölé is benézünk
OTIKA
OTIKA ma, 16:42
Igen megálltunk itt 940 nél 😔😔
Talán holnap 10 fölé is benézünk
Garajc péntek, 02:39
Előzmény: #4612  FeherTibi
"Fuel is available ‌in Europe," he said. "Looking at the next, I don't know, six, eight months, I think ​we just look fine. And we got the confirmations by suppliers for availability of fuel." - Váradi (megj.: tegnap, azaz csütörtökön nyiltkozta)
Jocek csütörtök, 20:22
Előzmény: #4591  FeherTibi
Garajc csütörtök, 17:45
Előzmény: #4609  Garajc
Z: 973,5 GBp
Garajc csütörtök, 16:21
Juppi! Megindultunk! 980 GBp-t nyaldossuk.
Garajc csütörtök, 14:07
Előzmény: #4607  OSZLOPOS
Ja, én nem kapok ettől az előrejelzéstől agyérgörcsöt. Egyébként nekem a kereskedési stratégiám miatt ez nem okoz riadalmat. A személyes tapasztalatom az, hogy a Wizz árfolyama rendszerint (természetesen leszámítva a negyedéves/éves jelentéseket, illetve a jelentősebb "háborús" híreket) egy sávban (csatornában) mozog. Ha kinézek magamnak egy épp aktuális aljat, akkor ott veszek és várom, hogy onnan felfusson oda ahova gondolom. Ha mégis áttöri lefelé az aljat, akkor ott van a stop és max veszítek néhány penny-t. Ha pedig felfelé magasabbra tör, mint gondoltam, hát akkor beérem kevesebb nyerővel és majd a váratlan hír hatására újrakalibrálom a kereskedési sávomat. Most éppen az 50 napos mozgóátlaggal játszik az árfolyam, úgyhogy én is így teszek.
.
A célárelőrejelzések mögött pedig nagyon sok minden lehet. Sokszor csak szivatás az egész. Nem tudjuk innen, hogy milyen képlettel és adatokkal dolgoznak. Mit néznek be esetleg. Illetve milyen kereskedési manipulációk állnak a háttérben. És akkor ott vannak még az előre ki nem számítható, váratlan események is...
OSZLOPOS csütörtök, 11:04
Előzmény: #4599  Garajc
Nem kell ezzel a célárral foglalkozni, a függetlenek gyakran akarják magukat megmutatni azzal, hogy széllel szemben mennek. Ingyenreklám.Ha nem jön be, mindenki örülni fog, hogy lám, mégis jó a Wizz. ha bejön, akkor meg a "namegmondtuk". Wizznél sorra jönnek a jóhírek, de az alappara amíg nem oldódik meg, addig üldögélés lesz.
OSZLOPOS csütörtök, 11:01
5000 csütörtök, 09:42
Előzmény: #4604  Plafon
A többiek nem azok?😊
Plafon szerda, 21:08
Előzmény: #4602  FeherTibi
“Independent” a lenyeg
debepe szerda, 20:35
525-ről 480-ra csökkentették a célárukat. A legtöbb piaci szereplő ennek a többszörösével számol. Nem tudom mi ez a panmure de nekem annyira szélsőséges az érték a többi célár között hogy simán figyelmen kívül tudom hagyni es ettől még nyugodtan aludni.
FeherTibi szerda, 19:44
Előzmény: #4600  Plafon
Legnagyobb ?
Életemben nem hallottam róluk.
HSBC, Lloyds, Barclays mind nagyobb 
FeherTibi szerda, 18:48
nagyon szomorú vagyok
sajnos ilyenkor az van, hogy a többi cég is célárat csökkent
nehéz szavakat találni.  
Plafon szerda, 17:49
Ez hihetetlen, erre nincsenek szavak… raadasul nem pici ceg, bar meg soha nem hallottam roluk
Panmure Liberum is the UK's largest Independent Investment Bank
Garajc szerda, 17:31
A Wizz Air célárát csökkentette a Panmure Liberum
.
Új célár: 480 GBp 
.
https://uk.finance.yahoo.com/news/wizz-air-target-cut-panmure-140400704.html
tipci007
tipci007 szerda, 17:15
A biztonsági helyzet javulásával a Wizz Air május 28-tól újraindítja a Budapest és Tel-Aviv közötti légi összeköttetést - közölte a légitársaság az MTI-vel szerdán.
FeherTibi szerda, 09:56
Azt hittem tegnap, hogy Váradi bejelentése után emelkedésnek indulunk, de sajnos visszatért a több mint 2 hónapja megszokott esés.
Garajc kedd, 17:51
Előzmény: #4595  FeherTibi
Macerás ügy! Európának nincs elég saját olajforrása és ezt tetézik azzal, hogy kőolajfinomítói kapacitása is leépült. Ezért ha lenne elég olaja valahonnan, akkor sem tudna annyit előállítani, mint amennyire szüksége lenne...
.
Ezért a kerozint a Közel-kelet finomítóiból, illetve Kína, India és Dél-Korea finomítóiból szerzi be. Kína, India és Dél-Korea finomítói pedig az olajat a Közel-keletről. Illetve Oroszországból, de hát azt Európa nem kéri, mert az "büdös".
.
Egyébként Skandinávia országai, illetve Lengyelország elsősorban Norvégiából szerzik be az olajat és van elégséges saját finomítói kapacitásuk is. 
Romániának van elég saját olaja, de a finomítói kapacitás jelentős része orosz kézben van. Bulgáriában is van elég olaj és saját finomítója is van az országban, de szintén orosz tulajdonban. Magyarországnak és Szlovákiának van saját finomítója (MOL), de az olaj benne orosz.
.
Egyébként meg (márciusi adatok): 
"A CAS adatai szerint Európa márciusban 373 000 tonnát importált az Egyesült Arab Emírségekből, 366 000 tonnát Kuvaitból, 108 000 tonnát Szaúd-Arábiából, 87 000 tonnát Bahreinből, 66 000 tonnát Indiából és 64 000 tonnát Dél-Koreából. A Közel-Keletről érkező szállítmányokat az Egyesült Államok és Irán közötti háború kitörése előtt indították el."
.
"Idén eddig (március végig) 830 000 tonna repülőgép-üzemanyagot/kerozint szállítottak Európába az Egyesült Arab Emírségekből, 486 000 tonnát Szaúd-Arábiából, míg 1,206 millió tonna Kuvaitból érkezett. Kuvait 2023 óta éves szinten a legnagyobb repülőgép-üzemanyag/kerozin-exportőr Európába."
FeherTibi kedd, 16:59
Előzmény: #4594  OSZLOPOS
Katar visszatérésére gondolsz ? Nem az Egyesült Arab Emirátusokra, akik kiléptek az OPEC-ből ?
OSZLOPOS kedd, 16:11
Előzmény: #4591  FeherTibi
Hát, talán addig nem, de simán benne van a pakliban, hogy hónapokig. 2 hetente megkérdezem az AI-t, mi a helyzet az európai kerozin ellátással. mindig egy kicsit jobb. Már Kína és India is dob piacra feldolgozott olajtermékeket, az EU-nak a felhasználás 30%-át kell importból fedezni. Azt írja nagyon feszes logisztikai feladat. Az a jó, ha sikerül kiváltani a katariakat, és nem várjuk a csodát. És ha egyszer Katar visszajön a piacra, akkor indulhat a kerozin árának bezuhanása.
FeherTibi hétfő, 14:58
Előzmény: #4589  OSZLOPOS
ez jó hir
OSZLOPOS hétfő, 14:58
The global average jet fuel price last week fell 10.1% compared to the week before to $162.89/bbl.
OSZLOPOS hétfő, 11:57
Előzmény: #4587  FeherTibi
Én ezt megfordítom. mindenki beszél mindent össze vissza. tényleg nehezen követhető, ráadásul nálunk, idehaza csúszva jelennek meg a hírek is, nem követhető. Tényekre érdemes figyelni, és tény az, hogy 8 hajó van a szorosban.
FeherTibi hétfő, 11:47
Előzmény: #4586  OSZLOPOS
milyen nemzetiségű hajok ? Pakisztániak ?
Illetve most Irán tilt bizonyos nemzetiségek számára ? Vagy Amerika zárolja a szorost ?
Egyáltalán mi a helyzet most ? Tudom, Trump visszadobott egy iráni javaslatot, és támadással fenyeget. Azt hittem, elfogadja, hogy az atom ügyeket később tárgyalják
OSZLOPOS hétfő, 11:39
A Marinetraffic alapján 8 hajó is van a szorosban, ebből 5 tanker. Ez az elmúlt hetekhez képest tömeg.
badmanner
badmanner hétfő, 10:30
Előzmény: #4584  FeherTibi
Inkább még hír előtt zárnak néhány shortot.
FeherTibi hétfő, 09:56
Előzmény: #4582  Plafon
igen,.
Szerintem a Wizzairt az tartja, hogy Putyin a háborúja végét jósolta
Plafon hétfő, 09:52
viszont brutál az eddigi forgalom ma, átlagosan percenként 10 ezer darab  Londonban.
Plafon hétfő, 09:43
Előzmény: #4581  FeherTibi
mármint az olaj pluszban
FeherTibi hétfő, 09:25
Érdekes, hogy az olajár kb 3.5 % minuszban van, de a Wizz csak 1 % minuszban.
Mi tartja ?

Topik gazda

Lorne_Malvo
Lorne_Malvo
4 1 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek