A grafikonon van egy világoskék vonal (az a tavalyi napi adatok) és egy sötétkék (az pedig az idei). Tavaly ilyenkor (március tök végén) kb napi 900 járat ment naponta, most pedig 1100. (De tavaly április 18-21. volt húsvét, illetve viszont az izraeli és közel-keleti gépek pedig mentek.)
Köszi! Nekem csak annyi jutott eszembe, hogy tavaly 0330, idén 0329 volt a nyári szezon kezdőnapja. Ha esetleg 0329 napot néztük volna, ott kicsit torzított lett volna a növekedési adat.
Hétnapos mozgóátlag! . Napi 100-200 közötti értékekkel nőtt meg az adott napok járatszáma az elmúlt egy hétben. Gondolom, hogy egyrészt a húsvét miatt, másrészt tavaly meg más időpontban volt a húsvét és így a bázisérték is alacsony volt. . Továbbá március 30-án megnyílt a montenegrói és marosvásárhelyi bázis, illetve március végén indítottak több új járatot is szerte Európában. (megj.: mindeközben meg kiesett kb. 7%-nyi járat Izraelből és a Közel-Keletről.) Szóval ez így összességében azért elég frankó járazszám-emelkedés még a húsvéttal számolva is! Persze a lényeg majd az utasszám és a LF lesz holnap!! . https://www.eurocontrol.int/Economics/DailyTrafficVariation-AOs.html
Szèpet mentett ma a wizzair Ami rossz hogy így is 4 ezer. Ami jo hogy mèg mindig nagyon magas olajár ellenère Is tudott kapaszkodni. Mennyi lesz ha visszamegy az olaj 70-80 dollálrra?
Holnap április 2.!! Jön az utasszám... . Wizz egy kicsit bedurvult a járatszámokat tekintve március végére! Tegnap már közel 20%-kal (pontosan 19,3%) több járat ment, mint egy évvel ezelőtt...
akkor egy kis színes az ünnepekről, ki hogy van nyitva. Európa a legkeresztényibb, hétfő, péntek zárva BÉT, DAX, FTSE. Valószínű óvatosság az alapok és nagy játékosok részéről. USA: pénteken zárva, hétfőn nyitva. Japán mindkét nap nyitva. Futuresek (CME) csak pénteken zárva. ICE London (Brent, péntek, hétfő zárva)
a brenten egy érdekes indikátor működik nagyon hatásosan: a 4 óráson a 100-as mozgó. a pattanás óta 7* tesztelte meg, alá is szúrt, de mindig csak kanócot hagyott. Most is azt teszteli. Amúgy nem gondoltam, hogy +6% pattanásos napon magammal beszélgetek itt a fórumban. :-)
A rossz hír, hogy míg az olaj 60%-ot ment egy hónap alatt felfelé, a jet fuel 100%-ot. Hatalmas finomító margin rakódik rá, ez amolyan extra. Már az is egy ajándék lenne, ha mi is erre a 60%-ra "leesnénk".
Én nem hiszek neki. Illetve mindegy is, hogy véget ér e a háború, nyár elejére újabb országot támad meg. Bármikor kiszáll az orosz-ukran, háború végét célzó megbeszélésekből is. Felkeresi valamelyik hadi ipari cég, és máris küldi a Patriotokat és a többi fegyvert Ukrajnába
megint hiszünk Trumpnak. 870 és 890 a két nagy ellenállás. Ha felette tudunk maradni, a háromszögből is kitörtünk, egy nagy nyomasztó alakzat megborul.
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.