A kínaiak dömpingáron adják a jegyet Ázsiába és további bővítéseket terveznek Budapestről is. Nagyon rövid távon lehet bukni utat a Távol-Keletre, de május közepére simán van pl Bangkok 220000 Ft, Bali 250000 Ft körül.
R: 841,00 GBp; -86,50 GBp; -9,33% . Úgy tűnik, hogy a 840 GBp-es szint támaszként funkciónál. Már másodszor pattan innen vissza: most éppen R: 851 GBp. . Pattog mint a fene...
szerintem meg pont az Indigótól várják a shortosok a könnyű visszavétet. hogy még a maradékot is kiszóratják vele. Az elhúzódás az egyik legnagyobb ellenségünk, és a további eszkaláció.Több ismerősöm is a távol keleti útját bukja, most úgy néz ki. Valóban lehet olyan hatás, hogy az EU-n belüli üdülés megszalad, de nyílván nem tudja pótolni a kiesést. Amit nem látunk: lövik ki folyamatosan az indítóállásokat.Az nem tart hónapokig, de nyilván nem is tudják az összeset kilőni. Az gondolom a háttérben nagyon nagy pénzek lettek bedobva az USA-nak, hogy biztosítsák a szorost. nagyon nehéz feladat, de ha az sikerülne, akkor a tőzsdék nagyrésze megnyugodna.
Ryanair idegesítően ellenálló. :) Ezt próbálom mondogatni, hogy az egy jól működő cég. A Wizz most egy spekulatív papír szerintem, azzal is biztos lehet keresni aki ért ehhez, de aki azt nézi hogy melyik cég működik jól annak a Ryanairre érdemes figyelnie.
Lufthansa van a csati alján, próba vevős. Ryanair idegesítően ellenálló. Easyjet kapja a pofonokat, de hogy hogy kell tisztességesen esni, azt a Wizz mutatja. Ha lesz fordulat, semmi garancia rá sajnos, hogy ugyanez lesz a dinamika.
Sajnos ez az újabb háború, az a fekete hattyú esemény, amire a wizznek a legkevésbé sem volt most szüksége. ha meg hónapokig elhúzódik, lehet tőkét is be kell vonnia majd a wizznek. az Indigo meg akár erre játszhatott a 10 millió db-os eladással, hogy nagy diszkonttal úgyis visszaszáll, biztosítja majd ő a tőkét.
előbb-utóbb eljön az a pánik nap. Gyűjtögetés, csipegetés, és majd a fordulatot kell megvenni. Lehet, az első 10%-ból kimaradsz, de azért tutibbnak tűnik. Az indikátor, amit figyelek, most 9,7-en van.
Az ukránoknak ez szerintem nem tetszik, magas olajár miatt Putyinnak lesz pénze háborúzni és kevesebb fegyvert kaphatnak, viszont Trump minden agymenéséhez jó képet kell vágniuk.
A világ szégyene lenne, ha az új vezetőt likvidalnak. És ez nem antiszemitizmus, mert a világ nagyobbik része most Iránnal érez együtt. Amikor 2023 oktobereben az arabok több mint 1000 izraelit öltek meg egy terror támadás során, akkor a világ nagy része Izraellel érzett együtt. Most az ellentettje van. Több milliárd ember ítéli el ezeket a mostani amerikai -izraeli támadásokat, és hány támogatja ? Kb 9 millió izraeli (a 10 millióból), 10 millió amerikai (szerintem Trump támogatói se helyeslik), 5 millió angol, 8 millió ukrán. Ez 32 millió. Ez a háború az egyik legnagyobb szégyen az elmúlt évtizedekben
Wizz Air részvényesek topikja
Azért nyitottam ezt a témát, hogy a Wizz Air részvényesekkel meg tudjuk beszélni az aktualitásokat a vállalattal kapcsolatban.