Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vigkrisz 2021. 12. 21. 20:06
Előzmény: #56759  sulykaponka
lehet, hogy eddig így volt, de, ha figyelmesen elolvastad, akkor most jönnek a szigorítások a svédeknél
nálunk milyen szórakozóhelyek vannak zárva és milyen korlátozások vannak érvényben az éttermekben?
Na látod.
sulykaponka
sulykaponka 2021. 12. 21. 19:59
Előzmény: #56756  vigkrisz
enyhébb szabályok vannak svédországban, mint nálunk. miért irritál ez téged annyira?
https://ourworldindata.org/grapher/covid-stringency-index
Alberto 2021. 12. 21. 19:34
Tisztelt fórum tagok!
Régóta olvasom a fórumot, azért hogy szélesítsem a látókörömet ebben a témában.
Elvégre most az életemről van szó amit nem lehet félvállról venni.Én minden információt meghallgatok (korrekt emberektől). Sok szűrőn át kell mennie ahhoz hogy ezt elhiggyem. Nem beszélve a feldolgozási időről.Be kell illeszkednie az elfogadott "definicioim" közé. Vizsgálni kell az ok okozati viszonyt. Stb.Aki egy hírre 5 per múlva rávágja, hogy fake news azt nagyon tudom sajnálni.  Gondolom itt senki nem vakcina szakértő. A vitát le lehetne redukálni arra, hogy kié a hitelesebbé nagyobb statisztika.
Egy kis elmélet. Dr. Ignáth Imre mondja a lényeget.
https://www.youtube.com/watch?v=pa-1tX-lRQ4
Idáig meg is voltam elégedve,  de ami most itt zajlik az már túl megy a fórum íratlan szabályain.Mindenki el tudja dönteni, hogy elhiszi vagy nem az általa olvasott topik tartalmát.Ha valaki úgy reagál egy hozzászóláshoz, mint itt egyesek az meg van győződve az állítás ellenkezőjéről (meg sem nézi egyből elutasítja). Ezek szerintem földhözragadt emberek, és csak egy lépést látnak előre (ezért nem lehet őket meggyőzni).
A fórum tagoknak előbb utóbb lejön, hogy ki a korrekt hozzászóló. A többiek véleményét el sem olvassák.Én legalábbis így teszek. Nem akartam regisztrálni, de már betelt nálam a pohár. Ha továbbra is így marad minden kénytelen leszek új hírforrást keresni.Pedig van itt egy két jó koponya. Nem beszélve a gyengébbik nemről.
Üdv, Albert.
csendben 2021. 12. 21. 19:26
Előzmény: #56751  tevelygo1
Ahogy a vuhanira fejlesztett , 3 mutáns esetén is adott védelmet,az omikronra fejlesztett is további mutánsok esetén is védhet. Hacsak a virnya másként nem gondolja,..
vigkrisz 2021. 12. 21. 18:34

a "laza" svédek:
Index - Külföld - Szigorítanak a svédek - Koronavírus a világban – az Index keddi hírösszefoglalója - Percről percre
"Svédország a növekvő fertőzésszámok miatt újabb szigorításokat fog bevezetni - írja a Guardian. A portál beszámolója szerint a stockholmi kormány arra buzdítja az embereket, hogy ha tudnak, akkor otthonról dolgozzanak, valamint újfent szigorúbb távolságtartási szabályokat akarnak bevezetni a járvány megfékezése érdekében. Az új szabályok értelmében több szórakozó hely bezár, bizonyos bárok és éttermek szolgáltatásait csak bizonyos korlátozások ellenében lehet majd igénybe venni.
A svéd kormány a hónap elején ismét kötelezővé tette a maszkhasználatot a tömegközlekedési eszközökön." 
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 21. 17:06
Előzmény: #56753  tevelygo1
igazad van, úgy kellett volna írnom, hogy:
addig marad hatásos amíg el nem fogy, és/vagy ki nem jön az újabb verziójú vakcina, amiből ismét lehet rendelni több tíz- vagy százmilliónyit :)
Shareholder 2021. 12. 21. 16:14
Előzmény: #56736  sanka
Az oltásellenes kifejezést a mai napig nem tudom értelmezni mert nem találkoztam még a pontos definícióval. Hallottam ezt a kifejezést azokra vonatkozóan, akik eddig 0 adag covid oltást vettek fel, vagy 1 adag oltást kaptak, vagy 2 adag oltást kaptak, és olyanokra is használják, akik nem 3 adag Pfizert kaptak, hanem másfajta vakcinákkal oltották be őket. De a haverom, aki 3 adag Pfizert kapott és poénból iszlám állam emblémás maszkban szállt fel a BKV-ra, rá is mondták az utasok, hogy laposhívő oltásellenes terrorista, és az ilyenek miatt nincs vége a járványnak, itt nyilván a maszk miatt kaphatta az oltásellenes jelzőt. Meg is szívta mert rendőrt hívtak rá és bilincsben vitték el, még a csajt is bevitték, aki varrta neki, lefoglalták a cuccaikat is, a lényeg, hogy ő is oltásellenesnek számít. Rám is mondják, pedig 3x kaptam, igaz nem Pfizer. Szóval ez az oltásellenesség eléggé szubjektív, bárki lehet, aki nem felel meg bizonyos elvárásoknak.
tevelygo1 2021. 12. 21. 15:28
Előzmény: #56743  bluefrog
Nem addig marad hatásos, amíg el nem fogy :DD
tevelygo1 2021. 12. 21. 15:26
Előzmény: #56750  Istvan78
Igen. Én nem hiszek abban, hogy teljesen le lehet állítani a járványt. Erre sem láttam semmilyen érvelést, ami szerint le lehetne és érdemes lenne. Akkor miért nem foglalkoznak az influenzavírusokkal, náthavírusokkal stb.... hogy azok se okozzanak többé járványt:))
(Persze ha olyan egyszerű lenne megcsinálni, én nem tiltakoznék ellene, de nem mindegy milyen áron lehetne.....)
tevelygo1 2021. 12. 21. 15:22
Előzmény: #56747  Istvan78
Hát, én úgy tudom ezt értelmezni, hogy ideje a verziófrissítésnek, mert az omikron után - majd később megjelenő - mutációkat előbb-utóbb, ha így megy tovább, már nem fogják hatékonyan felismerni a mostani vakcina jóvoltából generált antitestek, illetve a hosszú távú immunmemória sem. Vagy legalábbis rohadt sok ismétlő oltás kellene. Úgyhogy hatékonyabb az új verzió használata.
Ez a veszélyeztetettek számára a leginkább fontos.
Mivel az omikron ellen picit csökkent már a súlyos betegség/halál ellen is a védelem, míg korábban még nem csökkent így, ezért megértem az előrelátást, hogy az új vakcinaverzióval egy darabig ez ellen is lesz megint nagyon jó védelem. Ami aztán lehet hogy csökkenni fog, de egy darabig valszeg működik majd az új mutációkra is.
Persze kb évente 2x biztos lesz új mutáció....
A lényeg, így az simán lehet, és reális is, hogy a veszélyeztetetteket oltani kell 1-2 évente vmi új verzióval, kb mint influenzaoltásnál is.
Ja. Ha az omikron tényleg kevésbé veszélyes a szervezet számára, és az elkövetkezendő mutációk is erre fognak épülni, akkor előbb-utóbb egyébként is kb olyan jelentősége lesz az oltásoknak, mint a sima influenzaoltásnak:)) Remélem így lesz.
Istvan78 2021. 12. 21. 15:07
Előzmény: #56749  tevelygo1
Teljesen egyetértek. A megfertőződés az újabb és újabb variánsokkal nem gond, ha nem jár súlyos lefolyással. Talán hamarább vége lenne a járványnak. Harmadik és további oltást vegyék fel, akik veszélyeztetettek: idősek, alapbetegséggel küzdők.
tevelygo1 2021. 12. 21. 15:00
Előzmény: #56735  Shareholder
Szerintem nincs ellentmondás a két cikk között (amúgy a qubites cikk nagyon jó, informatív, korrekt). Ha már engem is kérdeztél.:) A Biontech vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fertőzések terjedésének megállításához nem elég a 3 Pfizer oltás. Amennyiben a cél a járvány leállítása a nyájimmunitással. Én így értelmezem, amit mondott. Ezen túl a súlyos betegség/halál ellen a 3 dózis már nagyon jó, csak a fertőzést nem akadályozza meg extrém hatékonyan, régen erre 95%-os hatékonysággal működött a friss 2 dózisos oltás mielőtt a mutációk megjelentek.
Arról ne engem kérdezz, hogy miért olyan fontos a járványt teljesen leállítani, miért nem elég a védelem a súlyos betegség/halál ellen. Szerintem elég.....és erre 2 oltás is elég jó még mindig a legtöbb embernél.
(Veszélyeztetetteknek nem elég, nekik be kell adatni a 3. oltást is, hiszen számukra megéri 70%-ról 90% fölé emelni a védelmet)
Fogalmam sincs, hogy miért olyan fontos egyeseknek a teljes járvány leállítása. Erre még értelmes érvelést, információt, korrekt, mindent teljesen lefedő tájékoztatást nem találtam sehol. Ha valaki igen, szóljon nyugodtan.
Törölt felhasználó 2021. 12. 21. 13:42
Előzmény: #56747  Istvan78
Igen. És mi is vettünk 9.5 milliót
Istvan78 2021. 12. 21. 13:33
Előzmény: #56746  Törölt felhasználó
Na ezt én se értem. Valószínű, hogy kidobott pénz lesz. Vagy vége lesz akkorra a járványnak vagy más variáns lesz már, amire az omikron vakcina nem lesz igazán jó.
Törölt felhasználó 2021. 12. 21. 13:30
Előzmény: #56740  kexelo
Miközben állítólag szélsebesen terjed és január-február folyamán letarolja a világot, de majd 7-12 hónap múlva oltunk ellene. Igaz addigra mindenki megkapja aki fogékony lesz, de a természetes immunitás ugye semmit nem ér, így kell majd rá a booster.
Törölt felhasználó 2021. 12. 21. 12:13
Igen, így pontos 🙋‍♂️
zpatriot
zpatriot 2021. 12. 21. 12:02

Igen, és mindig új és újabb nyájimmunitás is kell, mert az eddigiek már semmit sem érnek, hiába volt nagy összeszalajtás az EB-n, a Vadászati Világkiállításon, Október 23 tiszteletére.
Csak annyit értek el, hogy novemberre csúcsra lendült a halálozás.
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 21. 11:50
Előzmény: #56742  Törölt felhasználó
de ha előbb jön a következő variáns, akkor az omikronra fejlesztett vakcina is hatásos lesz rá, amíg az a vakcina el nem fogy, de jön majd mindig jön az új variánsra kifejlesztett vakcina is, ami a réginél mindig hatásosabb lesz:) 
Törölt felhasználó 2021. 12. 21. 11:43
Előzmény: #56740  kexelo
Addigra már itt lesz a következő variáns, habár elképzelhető, hogy előbb megvárja a vírus, hogy az omikronos oltásból is eladjanak 3 milliárdot és csak utána tervez mutálódni. 
bluefrog
bluefrog 2021. 12. 21. 11:36
Előzmény: #56735  Shareholder
a Pfizer azt mondja, ami az érdekében áll, amelyikből tud többet szakítani. Vitya elmondta, Mo. az állítólag omikronra kifejlesztett vakcinából rendel, ami 2022 második félévében ÉS 2023-ban lesz leszállítva. hogy addigra hol lesz az omikron, az jogos kérdés lenne...

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek