tevelygo1

Regisztráció: 2020-08-20 16:49:18

Hozzászólások száma: 484

Utolsó hozzászólás: 2021-05-14 19:15


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus 2021. 05. 14. 19:15

Sajnálom. A 2. oltást megkapta még? Tényleg nagy pechje volt, ha még nem, mert az első oltás is véd valamennyit elvileg. Sajnos viszont annyit nem véd, hogy biztosak lehessünk abban, hogy tuti rendben lesz minden. Az is lehet, hogy azon kb. 10% közé tartozott, akik nem reagálnak eléggé a Sinopharm vakcinájára. Ami miatt az átlagos hatékonysága se a legmagasabb a 2. oltás után se (70% körüli összességében, kb mint AstraZeneca)
CoronaVirus 2021. 05. 14. 18:59

Folyamatosan megpróbáltál ellentmondani, amikor ugyanezt írtam le korábban is........ Szóval ne haragudj, de egyszerűen nem fogtad fel, mire gondoltam. Az meg fárasztó, hogy szerinted akkor csak az én hibám lehet, ha nem fogod fel :)
CoronaVirus 2021. 05. 14. 10:51

Szerintem nem érdemes célozgatnod, mert még visszaüt:) Akár veszélyesnek tartod az újabb járványt, akár nem, tény, hogy az oltottakra nem veszélyesek a nem oltottak, márpedig most már bárki beoltathatja magát nálunk*, így egy nem oltott nem veszélyeztet másokat, hiszen mások meg tudják magukat védeni tőle azzal, hogy beoltatják magukat. Akkor veszélyeztetne másokat, ha nem lenne ilyen opció. Ez volt az eredeti gondolatmenetem is, és igen, tényleg ilyen egyszerű volt. Max te valamiért nem akarsz vele egyetérteni, de az már nem az én bajom.
(*: nálunk: magyar intézkedésekről volt szó)
Ja. Mindezt a cikk sem cáfolja, sőt. Ironikus módon alátámasztja azzal, hogy rámutat arra, az oltottak nem betegedtek meg súlyosan/nem haltak meg.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 09:49
Itt konkrétan te voltál az, aki ferdített, amikor ezt a linket beraktad arra, hogy közöltem veled, baromság az elképzelés, hogy a nem oltottak veszélyeztetnek másokat, mert aki akarja, felveheti az oltást. Én azt a ferdítésedet cáfoltam. Azzal, amit most beidéztél a cikkből, te magad is cáfoltad. Ennyi.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 09:15
Semmi gond
CoronaVirus 2021. 05. 14. 09:12

A covidnál is a kivétel erősíti a szabályt? A kivétel az aki belehalt. A többi meg a valószínűleg 99% feletti nagy többség.
Szóval mérjünk ugyanazzal a mércével mindkét betegségnél lehetőleg.... Ha egyiknél számít, a másiknál is számít.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 09:08
leírtam már a 41028-ban, olvass alaposabban
CoronaVirus 2021. 05. 14. 09:07

"A hivatalos tájékoztatás szerint sokan vannak olyanok is, akik már beoltottan fertőződtek meg."
Tehát te szeretnéd a lockdownt örökre fenntartani magas oltottság mellett is. Mert az oltás se jó semmire. Értem. Nincs miről beszélnünk tovább.
Viszont a cikkben az van, hogy a súlyos betegséget megakadályozzák a vakcinák, csak a fertőzöttek száma emelkedik. Úgyhogy elvileg "influenza szintű" a dolog vagy még az se :) (Mert hiszen a szövődményeket is megakadályozza az oltás)
Még részletesebben: ez mitől érv arra, hogy az oltatlanokat küldjük ki az étkezdéből? Ha az oltottak is megfertőződnek (pl egymástól), tünetes betegek lehetnek, meg minden, akkor minek?? (Csak persze nem súlyos betegek elvileg) Vagy őket is küldjük ki, és mint írtam feljebb, lockdown megint : P
(Ja és ha van néhány oltatlan a cégnél, és azokból néhányan betegek lesznek, a súlyos betegség a munkaképes korúaknál még mindig elég ritkaság, főleg ha sokakat beoltottak, és persze a veszélyeztetetteket is, tehát nem fog összedőlni tőle a cég. Azt meg nem is sorolom, hogy egyébként sem az étkezdében fognak a legnagyobb eséllyel megfertőződni)
Summa summarum. Hihetetlen abszurdum a felvetésemre ezzel a linkkel válaszolni.
De ezen nem fogunk tudni vitatkozni, mert az fix, hogy nem győzöl meg arról, hogy hatékony vakcinákkal nagyrészt beoltott társadalomra is rá kell megint szabadítani a lockdownt meg mindenféle hülye és nem hatékony korlátozásokat.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:56

Ő nem karanténról írt. Az én influenza szövődményeimet igazán kezelhették volna, hallod. Akkor lehet, hogy most nem izgatna annyira az oltás. Én ugyan nem posztcovidos vagyok, hanem posztinfluenzás vagy mittomén, de ja, sajnos ez van. Nemcsak a covid tud ilyet okozni.... Erről ennyit
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:53

Ühüm. Én külföldi utazások miatt vállaltam be pont ezt a vakcinát. Amúgy úgy gondolom, hogy valszeg nem lesz gond vele, ha azt gondoltam volna, hogy tényleg kockázatos, akkor inkább megoldottam volna vhogy máshogy az utazást
De szóval igazad van, én is azért adattam be a Pfizert, hogy ne korlátozzanak a mozgási szabadságomban. Tetszik a megfogalmazásod.
Én egyébként eleve felvettem volna az oltást, csak nem vártam volna meg eredetileg a Pfizert, de így igen. Tetszik az új hatékony technológia is, de a fenti volt a döntő érv, soha önmagában nem lett volna döntő érv amúgy a technológia. Csak a hatékonyság érdekelt még a szabadságomon kívül, mint döntő érv, saját személyes okok miatt fontos volt számomra, hogy minél több betegségtünetet megelőzhessek az oltással, ha már oltatom magamat (életminőség miatt, hosszú rendesen kifejteni, de hivatalosan nem vagyok veszélyeztetett, de mivel valami más vírus már leharcolta a légzőrendszeremet kicsit, ezért....ez önmagában még egye fene, de fontos számomra a sport. Lehet, hogy ha ez nem jön rendbe elég hamar, akkor influenzaoltást is fogok majd kérni ha esedékes lesz, már fontolgatom), de arra az orosz is elég jó volt
Ja. Jó érv szerintem, hogy más eü kockázatokat is vállalsz alapból, amik nem nagyobbak az oltás kockázatánál.
Engem nyilván a lockdown hülyeség pl sokkal jobban zavar, mint az oltás ránk kényszerítése. Abban nagyobb kockázatot láttam mindig, mint az oltásban. Sokkal több embert érint-érintett igen kedvezőtlenül.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:44
Nálam ez volt a végső érv a Pfizer kivárására. Teljesen elfogadtam volna az oroszt is pl amúgy
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:43
nem oltatlan = nem oltott
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:42

Arról, hogy kötelező-e enni. Ha fontos neked a beosztottak termelékenysége, akkor bizony nem árt, ha esznek ebédet.... és lehetőleg ne csak egy darab szendvicset. Azért ehhez nem kell túl mélyen belegondolni, hogy ezt belássuk.
Amúgy meg a lényeg: az aztán igazán jó is lenne, ha ez az intézkedés, hogy kitiltják az étkezdéből a nem oltottakat kézzelfoghatóan segítene bármiben a feszültség generálásán túl (ami megintcsak nem lesz jó a termelékenységnek). Főleg olyan szinten, hogy magának a cégnek a működőképességét biztosítaná. Hát aligha....
Az hogy veszélyeztet másokat a nem oltatlan, konkrétan baromság. Mert aki veszélyeztetettnek tartja magát, az most már bármivel beoltathatja magát, most már van csilivili nyugati vakcina is, ha a kínai vagy az orosz nem lenne elég jó:). Ne másoktól várja, hogy azok oltsák be magukat. Meg ne a nyájimmunitásra várjon. Ennyi.
CoronaVirus 2021. 05. 14. 08:35
Írtam ilyet, hogy semmivel nem komolyabb? Vagy te akarod azt mondani, hogy az influenza abszolút semmilyen betegséget nem okoz? Az érve az oltatlanok kitiltására az üzemi étkezdéből az volt, hogy nem akarja, hogy betegen otthon lábadozzanak a cég alkalmazottai, mert akkor nem tudnak a cégnek dolgozni. Erre mondtam neki, hogy ha influenzával marad valaki otthon, az miért nem zavarja annyira, hogy elvárja az influenzaoltást a munkatársaktól.
CoronaVirus 2021. 05. 13. 22:21
Nem, talán álmodban :)
CoronaVirus 2021. 05. 13. 20:18
Influenzaoltás miért nem kötelező a cégnél ennyi erővel?
CoronaVirus 2021. 05. 13. 20:13
Ja. "Megállapítás". További sok sikert az erőlködéshez.
CoronaVirus 2021. 05. 13. 19:44
Köszi. Én is saját szempontok alapján döntöttem a Pfizer mellett végül (Moderna is megfelelt volna).
CoronaVirus 2021. 05. 13. 19:28
Hát ez a manipulációs kísérleted elég szánalmasra sikeredett. További szép napot :D
CoronaVirus 2021. 05. 13. 19:14

Érvek mire? Hogy nem jobbak az átlagosnál a logikai képességeid? Ott van rá az érv, az idézet tőled.
A förmedvényről konkrétan pedig: szépen gondold át még egyszer, hogy mit akart jelenteni részedről az, hogy "de egy legalább megközelítő pontossággal" logikai kapcsolat állhat fenn számok között. Mivel ennek az írásodnak így se füle, se farka. A logikai kapcsolatok levezetésénél olyan nincsen, hogy "megközelítő pontosság". Ha ennyiből nem világos, akkor menj el egy matektanárhoz, én nem fogok ingyen órákat arra fordítani, hogy visszamenjek az általános iskolás alapokig a kedvedért. Javaslatom annyi még: nézz utána, mit jelent a "logikai kapcsolat". Vagy maga a logika szó. Sok szerencsét kívánok.
PS: Ja, ha pedig csak sértegetni akartalak volna, simán lehülyéztelek volna.

friss hírek További hírek