Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dmz 2021. 03. 15. 19:09
Előzmény: #34535  algore
#34540
Még mindig ott tartunk, hogy nem fogtad fel az egyszerű tényeket. Az egy adottság, hogy ez a gyógyszer humán formában közforgalomban itthon nem hozzáférhető. Felelős véleményalkotás az adottságok figyelembe vételével történik, te pedig erre magasról teszel, amikor azt hiszed, hogy értelmes dolog a bolíviai gyakorlatot propagálni egy egészen más szabályozói helyzetben levő országban. Egyetértek abban, hogy feltehetően a humán készítmény engedélyezetése után szűnhet majd meg az állatgyógyászati termékek iránti lakossági érdeklődés, de 60 feletti IQ esetén akár ki is várhatnád azt, amíg az OGYÉI meghozza ezt a döntést.  Ha úgy érzed, hogy az OGYÉI lassan dönt ebben, akkor laikus fórumokra írt üzenetek helyett hozzájuk kellene fordulni, de amíg nincs itthon a humán készítmény közforgalomban, addig ismerve a hazai adottságokat, minősített sötétség ennek a gyógyszernek a propagálása. 
Leveletkaptamlife
Leveletkaptamlife 2021. 03. 15. 19:07
Előzmény: #34537  p-b
#34539
Tegnap figyeltem fel a fórumon a fegyelmezetlen emberek kárhoztatására. Ez most egy új ötletnek látszik a jelenlegi kudarcos helyzet okolására. Az első hullám alatt és után meg voltak dicsérve a fegyelmezett emberek, most ugyanazok az emberek laknak az országban, ők nem változtak. Ami változott az az, hogy eltelt egy év és az eredmények láttán megkérdőjelezik az értelmét annak amit csinálunk. Ugyan, mi baj lehet abból hogy valahol egy kirándulóhelyen a szabadban emberek maszk nélkül vannak? Ugyanezek az emberek hétköznap együtt vannak zárt terekben más emberekkel a munkahelyükön (persze, az emberek tíz százaléka otthon maradt hómofiszos irodista, de a bolti eladó, a fröccsöntő, a kőműves nem Teamsen végzi a munkáját), aztán elmennek hemzsegni a szupermarketbe vacsorát venni. És akkor lefegyelmezetlenezzük őket, mert egy enyhe tavaszi napon nem viselték a szájkosarat valahol a pusztában. Ne már.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 15. 19:05
Előzmény: #34537  p-b
#34538
Jól mutatja, hogy azok az emberek, akik nem a rettegéssel vannak elfoglalva, mennyire szeretnének már túllenni ezen az agyrémen. Élveztük a jó időt, a lángost, sört, a gyerekek meg a játszóteret. 
p-b 2021. 03. 15. 18:54
Előzmény: #34530  Shut-up
#34537
...és ez szted kinek a hibája, a döntéshozóké, vagy a fegyelmezetlen emberké?
apocca
apocca 2021. 03. 15. 18:50
Előzmény: #34530  Shut-up
#34536
ki van csukva, hogy te most olyan placcot láttál, ahol 100 emberből csak páran volt maszk.
algore 2021. 03. 15. 18:45
Előzmény: #34534  dmz
#34535
A zsakutcadat mar az osszes szomszedos orszagban alkalmazzak. A velemenyedhez jogod van, amig nem terjesztesz hazugsagokat egy gyogyszer alkalmazasaval es biztonsagossagaval kapcsolatban.
Nem kellene sok esz annak belatasahoz, hogy covid jarvany idejen egy covid terapiaval kapcsolatban sok minden tortenik mindenfele formaban. Az nem vezet sehova hogy a parbeszedet probalod tiltani, hazugsagokkal probalsz embereket elijeszteni. 
Az vezet megoldashoz az allatgyogyaszati szerektol valo felelmedre, hogy az allam kozbelep, szabalyoz, es elerhetove teszi orvosi kontroll mellett az embergyogyaszati keszitmenyt. 
Ahogy Szlovakia es Csehorszag is tette. 
Akkor senki nem akar semmit kezdeni majd allatgyogyaszati termekkel. 
Ehelyett te tiltasz es remhireket terjesztve ijesztgetni probalsz. 
Az biztosan nem megoldas semmire. 
De legalabb etikatlan es tisztessegtelen. 
Ha megoldast akarsz az allatgyogyaszati mizeriadra, neked kellene az OEGYI-nal kilincselned, hogy ugyan tegyuk mar elerhetove a gyogyszert, mert szegyenszemre mi maradtunk egyedul az EU-ban csak allatgyogyaszati termekkel es ez biztonsagi kockazat. 
Az emberek ugyis mennek majd erte, a kerdes csak az hogy biztonsagos termekhez jutnak szabalyozott modon, vagy a tilts, hazudj, felemlits strategiaddal kitesszuk oket szabalyozatlan kockazatnak. 
Ez bizony a mindenkori szabalyozo hatosag felelossege. 
Ez nem az interneten terjedo tenyek es ismeretanyag kovetkezmenye. 
Ha hallgatunk es ijesztgetunk embereket hazugsagokkal a dohanyzassal kapcsolatban, majd leszoknak? 
Te kis zsakutca. 
dmz 2021. 03. 15. 18:29
Előzmény: #34532  algore
#34534
Alapfogalmakkal nem vagy tisztában. Én nem gyógyszerről, hanem neten, közösségi médiában közkézen terjedő, ismeretlen eredetű és megbízthatóságú _szürkezónás terápiákról_ beszéltem, amelyek szembe mennek az OGYÉI ajánlással és semmilyen téren nincsenek szabályozva. Van némi különbség egy gyógyszerrel kapcsolatos vélemény és egy szürkezónás terápiával kapocsolatos vélemény között. Néhány szürkezónás (mondom így, hogy értsd: illegális) terápiában a korábbi terápiás indikációkra jellemző dózisnál sokkal magasabb dózisokkal IS találkoztam és erre mondtam azt, hogy ez zsákutca. Ha eddig nem mondta neked senki, akkor én mondom: már az is zsákutca, hogy ha egyesek vényköteles gyógyszereket laikusoknak szóló fórumokon csodaszerként propagálnak. Ez a helyzet súlyosbodik egyet akkor, ha az a gyógyszer az adott országban közforgalomban nem hozzáférhető, és súlyosbodik még egyet, ha csak állatgyógyászati formában hozzáférhető. 
algore 2021. 03. 15. 18:06
Előzmény: #34531  dmz
#34533
Bammeg, ne te mondd mar meg mirol beszelhetek. Azert tema ez allandoan, mert a VILAGBAN ez allandoan tema, ami nem meglepo, mert a Covid elleni legigeretesebb, a betegseg minden fazisaban hatasos terapiarol van szo.
Ez egy Coronavirus topik, es szerinted ne beszeljunk a Covid elleni legigeretesebb terapiarol? 
Noormalis? 
De persze senki nem akarja a temat elhallgattatni, hat persze... 
algore 2021. 03. 15. 18:02
Előzmény: #34531  dmz
#34532
"Engedelyezessel es alkalmazassal kapcsolatos parbeszednek" miert ne lenne helye egy forumon?
Cenzorka, hol van tiltva az ilyen parbeszed?
Az lehet hogy te nem orulsz az ilyen parbeszednek, de sokan orulnek annak, ha parbeszedet folytathatnak ilyesmirol. 
Tudod, minek nincs helye egy forumon? 
"100x-os dozisban adjak, rendkivul veszelyes terapias alkalmazasok terjednek, semmilyen bizonyitek nincs a hatasossagara" .
Ezeket hazudtad ide. Gyogyszerekkel kapcsolatos hazugsagoknak a terjesztese, amelyek a gyogyszerekbe vetett bizalmat alaassak hamis informaciokkal, sulyos etika vetseg, es az ilyesminek nincs helye egy nyilvanos forumon. 
 
dmz 2021. 03. 15. 17:52
Előzmény: #34528  algore
#34531
Sajnos változatlanul kitart nálad, hogy a fejedben keletkező gondolatokra válaszolsz a leírt mondatok helyett. Egy egyszerű tényt közöltem, hogy Magyarországon ez a gyógyszer nincs közforgalomban. Ha nincs közforgalomban, akkor nem lehet orvos által ellenőrzött terápiában sem alkalmazni, emiatt semmilyen érved nem lehet arra, hogy miért állandó téma ez nálad. Vedd fel a kapcsolatot az OGYÉI-vel és csatold a megfelelő szakmai érveidet. A gyógyszerek engdélyezésével, terápiás alkalmazásával kapcsolatos párbeszédeknek soha nem volt helye a nyilvános fórumokon.
Shut-up
Shut-up 2021. 03. 15. 17:42
#34530
Egy kis adalék a nálunk lévő korlátozások komolytalanságához. Most értem haza egy túráról egy népszerű kirándulóhelyről. Az ott lévő büfé probléma nélkül üzemelt, a lángosozó nyitva, az előtte lévő placcon vagy száz ember volt, pár ember kivételével maszk nélkül. Na, ezért nincs értelme annak, ami egy éve korlátozások címen művelnek a döntéshozók. 
algore 2021. 03. 15. 17:38
Előzmény: #34527  cintanyer
#34529
Nem veletlen, hogy covid fertozesben latni hasonlot.
De vakcina temaba nem megyek bele, a forum dezinformatorai ugyis ellehetlenitenek a parbeszedet. 
Tobb problemas dolog is felmerult elozetesen, amire a vizsgalatok nem adtak megnyugtato valaszt (ezert nem oltakozik az amerikai egeszsegugyi tarsadalom fele) 
algore 2021. 03. 15. 17:34
Előzmény: #34526  dmz
#34528
Nem te dontod el, hogy mi hirertek a koronavirussal kapcsolatban es mi nem.
De orulok, hogy megjelentel megmutatni, hogy te es totoro hogyan kepzelitek el a gyogyszerekkel, terapiakkal kapcsolatos informacioaramlast. Igy megy ez a nagyvilagban is, ezert nincs parbeszed a lehetseges gyogyszerekrol es az azokkal kapcsolatos eredmenyekrol. 
Siman hazudsz mindenfele vad dolgot a gyogyszerrol, hazudsz a veszelyeirol, hazudsz az alkalmazasarol, semmi nem draga csak ne legyen ertelmes vita. 
A magyar emberek majd megkoszonik nektek, hogy mikozben minden szomszedunk eseten hozzaferheto valamilyen modon a gyogyszer, es eleteket lehet menteni, nektek hala magyar beteg nincsenek ilyen helyzetben. De legalabbis nagyon nehezen tudnak hozzajutni. 
Vilag szegyene vagytok mindketten. 
cintanyer 2021. 03. 15. 17:28
Előzmény: #34491  p-b
#34527
Ez valóban ellentmondó jelenség. Ilyennel a súlyos covid fertőzéseknél találkoztak.
.
"a fertőzés legsúlyosabb formájánál vírusszepszis alakul ki, ami úgynevezett DIC-et idéz elő (ekkor egyszerre áll fenn fokozott vérzékenység és fokozott vérrögképződés). Ez igen súlyos szövődmény! Idősebb, egyébként is beteg embereknél a koronavírus-fertőzés súlyosbodása gyors és igen veszélyes lehet!"
https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/26461/trombozison-atesetteknek-is-kell-a-covid-19-elleni-vedooltas
dmz 2021. 03. 15. 17:13
Előzmény: #34522  algore
#34526
Nem. Az indexes újságírót azért rúgták ki, mert olyan gyógyszert propagált, ami itthon közforgalomban nem hozzáférhető és a koronavírus terápiára alkalmazása az OGYÉI által ellenjavalt. Tette ezt egy olyan időben, amikor az ilyen cikkeknek és a közösségi médiának köszönhetően jobb híján állatgyógyászati készítményeket vásárolt fel a lakosság.
Te ugyanúgy képtelen voltál ezt mérlegelni. Legyen akármekkora önértékelési zavara is az egódnak, még mindig nem algore fogja eldönteni, hogy milyen gyógyszerek hozzáférhetőek itthon közforgalomban, hanem a megfelelő szakhatóság. Amíg ez nem történt meg és az ivermectin közforgalomban itthon nem hozzáférhető, addig te és az összes ivermectint propagáló kárt okoz, mert jobb híján az egyetlen lehetséges beszerzése forma, azaz öngyógyszerezés és állatgyógyászati készítmények felé terelik a lakosságot. Ha szakmai vitát szeretnél kezdeményezni az ivermectin engedélyezésével kapcsolatban, akkor azt a megfelelő szakmai fórumra címezd. Ez nem az a hely. Laikusoknak szóló nyilvános fórumon nem azt fogod elérni, hogy hamarabb megtörténjen az ivermectin engedélyezése. 
totoro
totoro 2021. 03. 15. 17:03
Előzmény: #34523  algore
#34525
Egy algore nevű noname fórumtag vs. az MTA szakértője. Nehéz döntés volt.
Leveletkaptamlife
Leveletkaptamlife 2021. 03. 15. 16:55
Előzmény: #34518  totoro
#34524
"Még mindig ott tartunk, hogy azt gondolod hogy a mainstream media az valami egy kézben lévő dolog, ahol mindenki ugyanannak a háttérhatalomnak engedelmeskedve eltitkol dolgokat."
 
Háttérhatalom? Lőrinc annyira nincsen a háttérben, eléggé előtérben van.
algore 2021. 03. 15. 16:41
Előzmény: #34521  Tazsomaru
#34523
Sarkadinak nem.
Hazugsagokat terjesztett, dmz es totoro tovabbosztotta itt a forumon, azok utan is hogy tobbszor tenyszeruen cafoltam a hazugsagokat. 
Meg lehet koszonni Sarkadi adjunktusnak, hogy Szlovakia, Csehorszag mar hasznalja az ivermectint, magyarorszag meg nagyon sokaig nem fogja meg hasznalni. 
Nagyon remelem, hogy hivatalosan is meg lesz koszonve egy etikai eljaras kereteben. 
algore 2021. 03. 15. 16:38
Előzmény: #34518  totoro
#34522
Egyebkent vicces is lenne, ha nem volna rettenetesen szomoru, hogy az index lehozott egy cikket, valodi eredmenyekkel, mert hirertek. Kirugtak miatta az ujsagirot, es te nagyon tapsoltal neki. De lehozna a media barmit, ha lenne hirerteke. Nemcsak a hirt semmisitettetek meg, de az ujsagirot is. 
Es nem szakad rad a plafon, brszelni hogy ki mit hozhat le szabadon, azok utan, hogy mit osszehazudoztal itt az ujsagirorol es a cikkrol. 
RENGETEG emberelet lett volna megmentheto. 
Es ellehetetlenitettek magyarorszagon errol meg a parbeszedet is. Te meg dmz es a hozzatok hasonlo, ellenvelemenyeket nem elviselo ostobak, folyamatosan hazudoztatok mindenfele remhirt a gyogyszerrol. 
Es van keped beszelni ezek utan arrol, hogy lehizhatja a media nyugodtan, mikozbrn ellehetetlenitettetek az ujsagirot aki mert ilyet tenni. 
Pofatlansag teteje. 
Mondtam neked, hogy nem lesz elfelejtve. 
Egyertelmuen hatasos szer az europai vizsgalatok alapjan. Es magyarorszagon azert nincs, mert hulye buta emberek aggressziven nekitamadtak, az akkori tenyeket, mert hirertek, lehozo ujsagirot. 
Tazsomaru
Tazsomaru 2021. 03. 15. 16:30
Előzmény: #34520  Tazsomaru
#34521
Ezt az írást a Magyar Tudományos Akadémia oldalán olvastam.
https://mta.hu/tudomany_hirei/tudomany-gyogyitas-es-ujsagiras-111103
Sarkadi Balázs akadémikus írása.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Sarkadi_Bal%C3%A1zs
Azt írja: " kutatócsoportunk évtizedek óta foglalkozik az ivermectin hatásmechanizmusával és gyógyszerként történő alkalmazásával, főleg veszélyeivel."
Ő nem miért írja, hogy veszélyes az alkalmazása? Ez szándékos? Kinek lehet akkor hinni?

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek