Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nyugdijas ma, 20:31
Előzmény: #105811  Pingvin007
Sok türelmet kívánok.
Pingvin007 ma, 20:25
Előzmény: #105808  Barba-papa
Ezt a kormányt ugyanazok fogják elkergetni mint akik megválasztották. Ha már eléggé fáj majd mindenkinek, még odébb van, de elkezdődött. 
TomJerry86 ma, 20:23
Nem azt irtam, hogy nekik, hanem hogy nekik is! A proli meg ennek orul, azt nem nezi hogy kozben az o egzisztenciaja is osszeomlik!
nyugdijas ma, 20:13
Tudom, mi kanyarban előzük le Ausztriát. Jobban mondva előztük volna le, ha lett volna OV még 4 éve.
Barba-papa ma, 20:03
Előzmény: #105806  TomJerry86
Nem a milliárdosoknak lesz szar, hanem minden kisembernek pártállástól függetlenül. Itt az IMF, jártatja a pofáját, feltételeket szab. Az EU-ban valaki kiszúrta, hogy a magyar állampapír adómentes. Nyilván fáj neki, hogy nem külföldre adósodunk el. Arról volt szó, Ukrajna csatlakozásáról népszavazás lesz. A többkulcsos adórendszer igazságosabb voltát propagálják, valójában út a feketegazdaság felé. Nekimennek a gyáraknak, így ha mások is jöttek volna ide, most már nem fognak, páran meg már csomagolnak. Jönnek a győzelmi jelentések pár milliárd visszaszerzéséről, közben heti 168 milliárd folyik ki a költségvetésből. Ebbe mind bele fogunk dögleni.
nyugdijas ma, 20:01
Előzmény: #105806  TomJerry86
Éljen Seszták, a politikai fogoly. Az a 12 000 000 000M Ft igazán nem számít...
TomJerry86 ma, 19:51
Szvsz mas szempontbol kene nezni, kicsit logikusan a dolgokat. Mi a jobb, ha az emberek jol elnek, a munkanelkuliseg alacsony, a napi elet, a rezsi kontrollalt es beke van - kozben a fujj gonosz kormany lop, vagy az a jobb, ha az arak elszallnak, uzemanyag az egekben, adok nonek, kulpolitikank nulla, tamogatasok folyamatosan visszaesnek es meg azt is letagadjak, amit a sajat szenunkkel latunk? Ez a ket alternativa van jelenleg es az utobbit valasztotta a nep. Hajra! “Nem baj hogy beledoglunk, de legalabb a milliardosoknak is kicsit szar lesz :)”
Rellim
Rellim ma, 19:39
Előzmény: #105780  Kata726
Én is ide várom nagyvonalakban.
Szerintem az árfolyamnak valahol a telekom / rába között kellene lennie. 
A probléma csak annyi, hogy nincs ott.
Idén szerintem nem is lesz...
nyugdijas ma, 19:36
Előzmény: #105803  Barba-papa
Erre ott volt 1990-től mai napot beleértve a rendőrség, ügyészség, NAV stb. hogy nézzenek utána. Sokan az állam meglopása nélkül lettek dúdsgazdagok, pl. Felcsuti. Pl. Bigét basztatták sok éven át, sok címen, megjegyzem nem sok eredményel. De ami késik nem múlik. Nem válaszoltál, hogy szerezte a vadász a 81 ingatlanját? Mert nekem fogalmam sincs...
Barba-papa ma, 19:24
Előzmény: #105801  nyugdijas
Rengeteg gazdag ember van a tiszások között ennyire rosszul éltek az elmúlt 16 évben. A leggazdagabb 100 magyar kb. 60%-a nem neres. Várom a 444, telex, 24.hu tényfeltáró riportjait miből szerezték a vagyonukat. Aztán folytathatják a külföldiekkel, pl. Strabag, Swietelsky és még sokan mások tulajdonosaival, miként nyaralnak, van-e yachtuk stb.
Ecpec
Ecpec ma, 19:16
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20261008/bejelentette-orban-anita-targyalt-torok-partnerevel-szorosabbra-fuzik-a-kapcsolatokat-tobb-teruleten-is-868446
Talán található benne némi pozitív sugallat...
Bár a hölgy  felkészültségében és rátermettségében kevésbé hiszek, de ez legyen az én bajom.
nyugdijas ma, 19:16
Előzmény: #105800  Barba-papa
Nem tudom a vadász történetét, ha azt gondolod, hogy túlárazott közbeszerzéseken keresztül tett szert arra 81 ingatlanra akkor remélem te, vagy a Budai, aki tapasztalt feljelentő, feljelenti.
Barba-papa ma, 19:13
Előzmény: #105799  nyugdijas
És a 81 ingatlannal rendelkező oroszlánvadász? Maga melyik műsort nézi?
nyugdijas ma, 19:06
Előzmény: #105797  Audax1
A Lázár a 47 ingatlanját hova fogja vinni? Vagy a Szalay-Bobrovniczky a kaszinoit? Hatvanpusztát is nehéz elvinni a Seychellekre. Még sorolhatnám. Nem valószínü ezek adóztatása nagy csapás lesz a gazdaságra. 
Rellim
Rellim ma, 18:46
Előzmény: #105794  Angelo
Tény, hogy a rv árfolyam nem mentes a politikától. 
Hozzáteszem, hogy (pár nap híján) fél éve voltak a választások. Akkor még arra számítottam, hogy mostanra a politikai katyvasz nagyrésze kiárazódik a papírból. 
De mint az árfolyam mutatja, ebben is tévedtem. 
Audax1 ma, 18:34
 Ki gondolja úgy, hogy a vagyonadó csak a gazdagokat érinti!? Ez a gondolat csak addig hangzik jól, amíg nem tudjuk, hogyan viselkedik a gazdaság. A tőke nem morális szereplő, hanem költség és kockázatérzékeny rendszer. Ha nő a terhelése, nem „elviseli”, hanem beépíti azt! Ha a vagyonra plusz teher kerül, annak helye lesz a számításokban. Ha helye lesz a számításokban, nő a kockázati prémium a beruházásoknál. Ha nő a kockázati prémium, kevesebb projekt indul. Ha kevesebb projekt indul, kevesebb munkahely jön létre. Ha kevesebb munkahely jön létre, gyengül a béralku. És a lényeg?! A rendszer nem ott áll meg, ahol az adót kivetik. A végén mindig az fizet, de kamatostul, aki a lánc legvégén áll. Mivel a vagyonos szereplő ritkán áll a lánc végén, vajon ki lehetaz?! A vagyonos szereplő áraz, optimalizál, kivár, átszervez, vagy egyszerűen máshova viszi a tőkét. Aki nem tud mozogni, az a munkaerő. Félrevezető az a vágyálom, hogy ez az adó végre megérinti a gazdagokat. 
A vagyonadó hatása nem célzott, az adó tulajdonsága hogy szétterül. És mire leér a lánc végére, már nem is adóról beszélgetünk, hanem BÉREKRŐL, MUNKAHELYEKRŐL és MEGÉLHETÉSRŐL. A kérdés nem az, hogy ki van megcélozva, hanem az, hogy kinek lesz a legfájdalmasabb. 
A bevezetésre váró vagyonadó jól hangozhat bizonyos társadalmi rétegekben, de ha megnézzük a bevételeket a terv szerint 4 év alatt 800 mrd Ft, egy évben 200 mrd, amit jelentős részben felemészt a behajtással, értékelésekkel, vizsgálódásokkal foglalkozó személkyzet, iroda, stb. fenntartási költsége. Azt hiszem újra kellene ezt gondolni!
Audax1 ma, 18:16
A tervek szerint a belföldi magánszemélyek külföldön elhelyezett pénze és vagyona is adóköteles lesz a Tisza-kormány által benyújtott új vagyonadó-tervezet értelmében. Sőt , ha külföldre költözik és ott él a magyar állampolgár 10 éven belül még érvényes lesz rá is az ősszel kidolgozandó és elfogadásra benyújtott tervezet szerint. Lesz még ebből sivalkodás, de ez a gazdaságra sem lesz jó hatással ez a vagyonadó.
feel
feel ma, 18:16
Politikai topikban toljad.
Angelo ma, 18:07
Előzmény: #105789  Rellim

Várható volt, hogy ez lesz a kormányváltás miatt. 
Azt csodálom, hogy ma nem esett nagyot mert szépem látszik, hogy elkezdték a lopott pénzek kimenekítését a fidesz oligarchái. A forint is felkészülhet mert a tőkekiáramlás látszani fog azon is.
Audax1 ma, 18:06
Van itt Fórumon néhány "régimotoros", lehet, hogy közéjük tartozo.. Én a negyvenes éveim elején kezdtem ismerkedni a tőzsdével teljesen véletlenül. Apám az orosz fogsága miatt kárpótlást kapott és Kárpótlási jegyben vagy MOL részvényekben lehetett 1993-94-ben igényelni az összeget. Akkor éppen a MOL-nál dolgoztam és adódott, hogy a MOL-választottuk. Egy-két évig figyeltem a mozgását, de nem igazán mozdult akkor még, majd 96-ban eladtam. Ezután kevés OTP-vel próbálkoztam, de nem volt rugalmas az ügylet, mert minden változtatásért a bankba kellett menni. Később a Fotex-el jól beégtem és ugyancsak megjártam a MOL-al az INA miatt. Évekig benne voltam mire visszajött a pénzem. Ezt követően OTP-s lettem és már otthonról gépen intéztem a dolgaimat, de 2016-17-ben elcsábított a Konzum, Opimus, Appenin, Opus, majd 2017-ben jól ráfizettem mindegyikre. Nem adtam el időben őket és veszteséggel szálltam ki belőlük. 4 iG-t 2020-ban vettem első alkalommal, de az első évek nem voltak látványosak, tavaly már igen, de elkövettem azt a hibát újra, hogy nem adtam el időben. Most várhatok megint, hogy visszajöjjön a pénzem. Remélem jövőre minden egyenesbe jön- vagy még az idén?. Sikeres tőzsdézést kivánok mindenkinek, hajrá 4iG!
Miner
Miner ma, 17:27
Előzmény: #105789  Rellim
Kitartás! Már látszik valami halvány fény az alagút végén, reméljük ha erősebb lesz, nem fog dudálni.
Barbika ma, 17:26
Előzmény: #105788  Hondatti
Midkolci tőzsde..... ezen jót nevettem.
sprint53 ma, 17:17
Szeretem a józan hangú hsz-eket.  Főleg, hogy te se ma kezdted, velem együtt... !
Rellim
Rellim ma, 17:02
Az enyém sajnos itt nem ekkora siker story. 
Régóta tőzsdézek, de eddig csak bluechip papírjaim voltak. 
MOL/Teló elsősorban, néha OTP.
4IG az első, a nagyobb kockázatú papírok közül. 
Gondoltam, annyit csak hoz, mint egy állampapír. 
Nos, nem. Pár nap múlva lesz 1 éve, hogy megvettem az első packom. 
Összességében, a jelen árfolyamon a befektetett tőkém több mint fele elveszett. 
Van olyan csomagom is, ahol ~68% körüli a bukó. 
Kitartást mindenkinek, aki még tartja. 
Ez a mai zakó nem túl jó előjel a holnapi napra sem...
Hondatti
Hondatti ma, 16:44
Előzmény: #105785  rice001
Emlékeztetsz egy kicsit önmagamra.
Engem még a 90-es évek eleje, közepe táján vitt el egy haverom a miskolci tőzsdére.
Ha jól emlékszem a Széchenyi-téren volt valahol.
Az még a bekiabálós korszak volt amit egy fellógatott csöves tévén néztünk.
Borzalmas hangzavar volt. Akkor még lövésem sem volt mi a fenét csinálnak. A haver próbálta elmagyarázni.
Aztán sokkal később egy pesti tőzsdés tanfolyam után elkezdtem 2006-ban a tőzsdézést.
Jött a válság megijedtem mindent eladtam a bezuhanás előtt. (OTP részvényeim voltak csak)
Úgy bezuhant, hogy nem hittem el. Bevásároltam dögivel, aztán jött a még mélyebb szakadék még lejjebb!
Gatya teli lett hamar és a legroszsabb forgatókönyveket halucináltam.
Bent ragadtam. Aztán jött a fellélegzés megindult! (várhattam volna még) de így is egy családiházat építettem belőle berendezve. Akkoriban az nem volt rossz.
Aztán mindennel is próbálkoztam.
A 4IG nálam csak 2,5-éve jött a képbe.
De úgy van ahogy mondtad. A cég jövöjébe fektetek én is.
Atomjaira veséztem ki kivel van ki mit miért csinál, merre tovább. 
Voltak cidris napok itt is de összességében bizakodó vagyok a jövőképben.
Muszáj mert tengeteget pakoltam bele és nem szeretném pont itt abbahagyni.
Így utólag meg én is már okosabb vagyok hogyha akkor ezt és ezt tettem volna akkor most mim lenne....
De nem úgy lett és most itt vagyok. 
Kitartást magunknak.
TomJerry86 ma, 16:13
Gratulalok, jol felepitetted magad es okosan nyulhattal bele a reszvenyekbe. Nekem nagyon vegyes tapasztalataim vannak, de egyetertunk az ugralassal kapcsolatban! Amit viszont mar nagyon varok, hogy ez a nyuves dagonyazas veget erjen es tunjenek el a fekeink!
rice001 ma, 15:56
2008-2009es válságot akartam írni.
rice001 ma, 15:55
Előzmény: #105783  tomspice

Én kb. 95-96ban kezdtem tőzsdézni. Huszonévesen 1 kis apróval.
98-99-es válságban nagy veszteségeket szenvedtem. 
Azon kívül viszont nagyon jól választottam a részvényeim, mert több papírban is sikerült nagyot nyernem. 
Komoly nyereségeim voltak több részvénnyel. Még teletexen néztem az árfolyam alakulását 15perces késéssel. Telefonon adtam le az eladást, amit utána alá kellett írnom. (ismerős csinálta a bankban és továbbította  a banki brókernek) majd banki bróker és online combo. 
Most régóta csak neten keresztül kereskedem.
Én minden ismerősömnek ajánlottam, hogy érdemes megpróbálni. Többen nekiálltak és azok akik ugrándoztak minden hírbe, emelkedésbe belevettek el is bukták a pénzüket.
Én is csináltam az elején és volt év amikor az áttételek miatt 3X-4Xeztem 1 év alatt a tőkém.
Majd a 98as válság áttételei felpofoztak és kijózanítottak.
Rájöttem, hogy érdemes hosszabb távra berendezkedni, áttételeket minimalizálni és megpróbálni kitalálni, hogy a jövőben melyik cég lehet a legsikeresebb hosszabb távon. 
Ezért kezdetem az informatika felé koncentrálódni és jött a Freesoft. (4IG elődje)
Amikor Mészárosék belevettek és emelkedett az árfolyam én nem eladtam, mint itt sokan tanácsolták, hanem a többi részvényeim, csökkentettem, adogattam, itt meg vettem, mert hittem abban, hogy nagy cég építése a terv.
Én most nem azt nézem, hogy 1 éve 2900ft volt és a csúcs 4965ft volt még tavaly novemberben, hanem azt, hogy komoly nyereségem van a papírokon és 2 éve még ilyenkor 800ft alatt volt az árfolyam.
A cég felépítése, üzletágai, jövőképe alapján akár 2 hét alatt is 3000 fölé szárnyalhat majd az árfolyam, ha 1 kicsit rendeződik a helyzete. Tartom a véleményem, hogy a kormány a cégtől komoly hadiipari megrendeléseket fog rendelni és lesz majd 1 megegyezés is. Persze 1-2 ügyben elmarasztalják a céget.
Én tényleg úgy gondolom, hogy a telekommunikáció simán részvényenként 2500ft-nál többet ér.
1581ft és 106milla na azért innét már tényleg feljebb kéne menni
1 érdekesség: Az OTP-ét 95ben vezették be a tőzsdére és abban az évben még 100ft alatt is volt.
Idén 47eft fölött is volt! :D és közben rengeteg osztalékot fizetett, amit ha valaki kamatoztatott, befektetett, azon is szép haszna jött. Tehát az árfolyam a min. értékről 500Xorozott, de ha osztalékokat is kamatostul néznénk, lehet kb 700-800X-orozott!
95ben az átlag lakás négyzetméter ára az MI szerint 33eft, most 1,5milla. Tehát 45X-ös.
Ha valaki akkor eladja a 70m2-es lakását és OTPét vesz és albérletbe költözik, vagy a szüleihez, stb., jövőre fizethetné a vagyonadót, mert jóval több pénze lenne mint 1milliárd!
tomspice ma, 14:11
Előzmény: #105781  Kata726
bár már 16 éve tőzsdézem, némely kihagyásokkal, senkiinek sem javaslom. Egyszerűen nem éri meg a stresszt, állandó aggodalmat, stb. 
asztika ma, 14:11
Előzmény: #105781  Kata726
kurvára unalmas ez a kutya-macska harc
Kata726
Kata726 ma, 14:08
R 1584... Vissza a startmezőre. De unom már.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek