Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sonos kedd, 11:07
Előzmény: #105631  Hondatti
Szia! 
nagyon bízom benne hogy így lesz ahogy írtad, de az elmúlt hónapban is volt már hasonló próbálkozás az emelkedésre (starlink együttműködés) de a "shortosok" mindig visszarakták ide az árfolyamot! ezt a fórumon többen azzal magyaráztuk hogy mindenképpen kell a kormánytól 1-2 pozitiv mondat a 4ig felé, de legalábbis nem negativ amivel igencsak befolyásolják a kereskedés menetét!
szóval szerinted elég lehet ha ismételten csak a cég áll ki a tervek közlésére?  a kereskedés volumenéből arra lehetett következtetni hogy a bizalom vesztés a kis részvényesek között van. A kisrészvényesek többsége pedig még nem tudja elképzelni azt, hogy a 4ig már nem  hazai hanem nemzetközi cég, Ezzel magyaráztuk azt hogy az emelkedéshez mindenképpen kell egy pár jó szó miniszterelnöktől.
Tudom hogy egy hír értéke és egy stratégiai terv között külöbség van, de ezt sokan nem látják, nem tudják, és többnyire ezért sincs vételi erő a kereskedésben.
Akik a fórumon vannak és tartják a részvényt ők sajnos már fullra tankolták magukat, igy ők vételi erőt nem tudnak képezni az emelkedéshet. Mindenesetre "jó lenne" ha a cég a stratégiai terv közlése mellett a akár  bele bele tudni kapni  vásárlásba, hogy a megfelelő vételi erő meglegyen a támasz szintek lekezdüse miatt, nehogy mégegy bikacsapdása essen az árfolyam!
dunyha kedd, 10:58
Előzmény: #105638  bub
Ez igaz!
Én azt sem bánom, ha nem lesz nagy terülj-terülj asztalkám...vegyenek inkább saját részvényt belőle :)
bub kedd, 10:53
Előzmény: #105635  dunyha
A közgyűlés már-már mindegy. 9.-ig kiderülnek a javaslatok, azt meg a többség úgyis elfogadja. Oda már csak beszélgetni megyünk. Rice, most csatlakozol 3 percnél hosszabb távra is? :)
Nemtommilesz
Nemtommilesz kedd, 10:53
Előzmény: #105632  Rellim
Akkor a cég fogja kimondani az átvizsgálás eredményét. Nem csak az átvizsgáló nyilatkozhat, az eredménnyel a hírzárlatnak vége kell legyen.
Audax1 kedd, 10:52
Előzmény: #105634  Audax1
Ismét csak tájékoztatásul:
A 4iG Nyrt. legfelsőbb döntéshozó és ellenőrző testületeiből távozhatnak személyek az október végére összehívott rendkívüli közgyűlés határozatai alapján. A hivatalos tőzsdei bejelentések és az aktuális vállalati folyamatok szerint az alábbi beosztású vezetők érintettek a változásokban: 
Igazgatósági tagok: A vállalat hivatalos BÉT-bejelentése szerint az Igazgatóság összetétele biztosan változik. Október 1-jén Blénessy László már be is nyújtotta a lemondását a 4iG Nyrt. igazgatósági tagságáról. Az ő helyére, valamint az igazgatótanács esetleges további átalakítására a rendkívüli közgyűlésen tesznek javaslatot 
Felügyelőbizottsági tagok: A közgyűlés hivatalos napirendje kifejezetten nevesíti a felügyelőbizottsági tagok jogviszonyának megszüntetését és új tagok megválasztását 

Auditbizottsági tagok: Mivel a felügyelőbizottság struktúrája átalakul, ez automatikusan érinti a társaság pénzügyi ellenőrzéséért felelős Auditbizottság összetételét is, így az itt pozíciót betöltő szakemberek mandátuma is megszűnhet.   
A cégcsoport korábban (2026 januárjában) bevezetett új irányítási modellje alapján a stratégiai holding élén az elnök-vezérigazgató mellett 6 alelnök koordinálja a különböző üzletágakat (Távközlés, Informatika, Űr- és Védelem, Nemzetközi Digitális Infrastruktúra). Azt, hogy az igazgatósági és felügyelőbizottsági pozíciók cseréje pontosan melyik alelnököt vagy leányvállalati felsővezetőt érinti még Blénessy Lászlón kívül, a vállalat az október 9-én megjelenő részletes közgyűlési előterjesztésekben fogja nevesíteni
dunyha kedd, 10:39
Közgyűlés 10-től lesz:)
Audax1 kedd, 10:38

Csak ismételt tájékoztatásul.
A 4iG Nyrt. esetében az október 9-i dátumnak kulcsfontosságú szerepe van, mivel a vállalat ekkor teszi nyilvánossá a 2026. október 30-ra összehívott rendkívüli közgyűlésének részletes írásos előterjesztéseit és határozati javaslatait. Ez a közzététel a következő okokból kiemelten jelentős a cég és a befektetők számára: 
Személyi változások transzparenciája: A 4iG hivatalos tőzsdei bejelentése szerint a rendkívüli közgyűlés napirendjén új vezető tisztségviselők és felügyelőbizottsági tagok megválasztása, valamint a meglévők jogviszonyának megszüntetése szerepel. Ebből a dokumentumból derül ki pontosan, hogy kik távoznak a vállalat felsővezetéséből, és kik veszik át a helyüket. 
Kormányzati átvilágítás és stratégiai irány: Mivel az állam korábban elrendelte a 4iG és a magyar állam közötti kapcsolatok, valamint a korábbi szerződések teljes körű felülvizsgálatát, a piac feszülten figyeli a cég belső átalakulását. Az október 9-én megjelenő részletes előterjesztések világosabb képet adnak majd arról, hogy a menedzsmentváltás hogyan érinti a vállalat jövőbeli stratégiáját és piaccal való viszonyát.
Rellim
Rellim kedd, 10:35
Előzmény: #105629  sonos
Én is emelkedésben vagyok érdekelt, ülök egy szép kerek pakkon egy ideje.
Annyiban különbözik a nézetünk, hogy szerintem, az emelkedés kicsit hosszabb idő alatt fog bekövetkezni., nem pár hét, vagy 1-2 hónap.
Rellim
Rellim kedd, 10:31
Előzmény: #105627  Kata726
@Kata
Itt még sokáig türelmesnek kell lenni.
Nekem a legvalószínűbb forgatókönyv az, amit már egyszer beszéltünk. Lesz majd emelkedés, ha az már a cég jelentéseiben is látszik. 
Szerintem, most fontos lenne a sikeres kötvény kibocsátás, ami elvileg ebben a hónapban megtörténik. Kérdés, hogy ha valóban az állami hitelt akarja kiváltani vele, anyagilag is nyerünk-e az üzleten,
vagy csak annyit, hogy szabadul a 4IG az Állami béklyótól...
Aztán, ott van ugye a vizsgálat. Melyről immár nagyon-nagy a csend.
Valószínűsítem, hogy a cég körül minden rendben, csupán olyan dolgokat találtak, melyek "nem tetszek". De ettől még nem törvénytelenek.
Ami szerintem a rosszabb, hogy ezt így kimondani sosem fogják! Marad a csend, a bizonytalanság, ami idővel elhal...
Hogy a jövőben a kormányzati megrendelésekkel mi lesz, szintén bizonytalan. Valószínűleg, nullára nem csökken, de jóval kevesebb lesz. Ennek ellenére, nemzetközi piacokon szépen építkezik a cég, de számszerűen kimutatható eredménye még ezeknek nincs. A FOMO-t  már nem veszi meg a piac...
Talán, épp ezt látjuk a forgalmon.
Szóval, jó lesz ez, de az év végi 3000 szerintem felejtős. De talán még a 2000 is.
R: 1604 forgalom a nulla, és a semmi között valahol.
Szóval, kitartás! :)
Hondatti
Hondatti kedd, 10:29

Ha az október 9-i nyilatkozat pozitív lecsengésű lesz, függetlenűl attól, hogy az átvilágítások még tartanak akkor a piac nem fogja megvárni az október 30-i közgyűlést szerintem.
A konkrét tervek láttán a shortosok elkezdhetik zárni a pozícióikat, ami a jelenlegi  1580-1600 forintos szintről azonnal 1680–1740 HUF közé lökheti fel az árfolyamot napokon belül.
Az október 9-i nyilatkozat az első komoly lépés lehet ahhoz, hogy a 4iG visszaszerezze a szigorú intézményi befektetők bizalmát. 
Ha a program meggyőző lesz, az árfolyam már a hónap közepén megkezdheti a felemelkedést, előkészítve a terepet az október 30-i közgyűlés döntéseinek.
Már csak azt lenne jó tudni, hogy hány órakkor lesz?
Remélem még a tőzsde nyitása előtt lesznek infók.
Matti
Matti kedd, 10:28
Előzmény: #105628  feel
Engem ez a hír bizakodással tölt el...talán nem is a konkrét hír, hanem ami mögötte van :) 
Legyen szép napotok!
R: 1605
sonos kedd, 10:19
Előzmény: #105626  Rellim
végre ezt a mondatot tőled is lehet hallani!
Hajrá 4ig!
Kata726
Kata726 kedd, 09:58
Igyekszem türelmes lenni, de azért megosztanék veletek két gondolatot. 
Az egyik: amikor múlt héten beesett az Otp 40k alá, azonnal venni akartam (volna). Mivel most fullon be van fektetve a pénzem, így gondoltam arra, hogy pár napra kiugrok 4igből, ùgyse maradok le semmiről, és veszek Otpt. Csakhogy szinte eladhatatlan jelenleg nagyobb tétel 4igben, annyira elfordultak tőle a spekik. Szòval tartja magát 1600 körül, de rendkívül törékeny a szitu.
A másik: azért egy befektetés sikerének egyik objektív mérőszáma hogy inflációhoz és kockázatmentes hozamhoz képest miként teljesített. Hát 2026ban ez nagyon gatya. Tudom kiragadott időtáv, de néhány éve volt 1000 felett is stabilan(covid előtt?), onnan nézve se rózsás a helyzet. Szóval van mit behozni, hajrá!
Rellim
Rellim kedd, 09:54
Előzmény: #105622  tomspice
Türelem...
A jó dolgok lassan érkeznek!
dunyha kedd, 09:07
https://lnkd.in/p/dQN3KH3j
Továbbra is hajrá 4iG!
Kata726
Kata726 kedd, 09:01
Ny 1590
DrWatson kedd, 08:49
Előzmény: #105622  tomspice
Az utóbbi másfél két hónapban szinte kisimult az árfolyam. Szerintem ez jó jel. 
tomspice kedd, 07:55
Előzmény: #105621  BigD21
jó, csak mikor???
BigD21 kedd, 06:56
https://www.portfolio.hu/uzlet/20261006/muholdas-technologia-fenyegetes-vagy-elony-az-europai-telekom-szektor-szamara-867458
A 4iG lépései pontosan azt igazolják, amit a Portfolio elemzése is sugall: a fejlett távközlési cégek számára a műholdas technológia nem a végzetet jelenti, hanem egy új, kiegészítő bevételi forrást és technológiai ugrást, amellyel a hagyományos hálózatok korlátai (lefedettségi lyukak, katasztrófahelyzetek) teljesen áthidalhatók.
A 4iG Csoport nemhogy ebbe az irányba halad, de regionális szinten az egyik legaktívabb úttörőjévé vált a cikkben vázolt folyamatoknak. A vállalat stratégiája tökéletesen leképezi a műholdas technológia és a hagyományos távközlés összefonódását: ahelyett, hogy fenyegetésként tekintene rá, partnerségekkel és saját infrastruktúra kiépítésével integrálja azt a szolgáltatásaiba.
Hirtelen, váratlanul és hatalmasat fog szólni a 4iG rakéta! Kicsit én is türelmetlen vagyok, se kárpótolni fog minket mindenért! Szép napot!

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek