Én abból indultam ki, hogy módosították a magántőkealapoknál a befektetési alap kezelésével kapcsolatos döntéseknél a küszöböt a befektetési jegy tulajdonosok 75%-áról levitték 60%-ra. Nyilván az államnak nem volt 75%-a, valahol 60% és 75% között lehet tulajdonos a magántőkealapokban mindenhol.
Egyébként a kormányzati hírzárlatnak pont az is a lényege, hogy a kormány nem akarja "rombolni" a céget. Eddig mindent megtettek, hogy a 4Igvel hergeljék a szavazóikat, most valószínű a cég külföldi szövetséges országai és világcégei miatt ezt már megakadályozzák. Nem akarnak elesni a Jászai által lebeszélt hazai fejlesztésekről. Ez már teljesen más kommunikáció, mint amit a választás után csináltak. Én eddig is azt mondtam, hogy komoly megegyezés lesz, de most még pozitívabb vagyok. 1831ft és 94milla Ha ma milliárdos nap lenne, lehet emelkednénk is 1900ig. Rába ma is megy +10% pedig a Rába a 4IG nélkül nem tudna menni, mert Jászai kapcsolata a csehekkel az kell a Rábának. Aknavető cégbe is beszálltak a csehek, mert közös jövőt képzelnek el. kormány meg csak figyelt eddig tátott szájjal, de valószínű legkésőbb októberben színre lépnek és hadiipari fejlesztéseket jelentenek be közösen + a SAFE hitelt is. 1791ft és 99milla
Azt se felejtsétek, hogy kb. 1 éve jelentették be az N7 felvásárlását, mire a mostani főni bejelentette, hogy megválik a részvényeitől, csak 1-et hagy meg. Ez majdnem kereken 1 éve volt. Az árfolyam akkor 1800 , ennyiért adta el a 60 ezer részvényét. Véletlenül időzünk itt már vagy 2 hónapja? "Nem hinném..."
Szerintem nagyon komolyan fogják majd sározni a régi kormányt. 4IGét is elmarasztalják, de megegyezésre törekednek, mert "a közpénz felhasználása nem magánügy. Az államnak pedig jó gazdának kell lennie." nyilatkozták. Mivel rengeteg állami pénz van a 4IGben ezért nem mindegy, hogy működik a cég. 1800ft az árfolyam, vagy 4000ft. A kormány érdeke is az, hogy majd 4000 legyen, mert így a befektetése többet ér. Szerintem jöhet majd 1-2 kormányzati ember a cégbe. Ha a kicsik pánikolásának vége lesz ma még emelkedhet is az árfolyam. Pénteken 1milliárd feletti forgalom volt és napi átlag 1952,5ft volt. 1809ft
Elképzelhető, hogy az első nagy emelkedés majd annak lesz a jele, hogy valaki a vizsgálati eredményt már hamarabb megtudja? Nem hiszem, hogy a pozitív tények tudatában kihagyna pár ember ilyen lehetőséget...
Eddig az volt, hogy semmisek a szerzúdések, stb. most vizsgálják és hírzárlat. ez igenis pozitív. Megegyezés lesz. Rájöttek, hogy gyakorlatilag a 4IG a mindenkori kormány cége.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.