Még egy lehetőség. HVG tegnap már arról cikkezett, hogy egyes Mészáros cégek átkerülhetnek a Csányi birodalom alá , pl a Keszthelyi Érik féle Hungarikum Alkusz. Én nem tartom elképzelhetetlennek hogy itt is születhet ilyen vagyonátadás. Ez is egy megoldás.
Szerintem egyszerűen is megoldhatják. Gyakorlatilag lehet 1 alku. Már írtam, hogy én így képzelem el. Most írok 1 példát is: 4IG SDTből Jászai alapjának átveszik a 25%-át és így a 4IG SDTben az állam 12,25%-os tulajdonos lesz. Jászai pedig marad 36,75%-os tulaj. 4IG marad 51%-os tulajdonos. Jászait nem éri kár, mert az átkerült magántőkealapra majd a kormány fizeti a kötelezettségeket. Jászainak kevesebb kötelezettséget kell majd fizetnie és kevesebb nyereséget tud majd kivenni a cégből. Kormánynak nem kerül pénzébe, mert kötelezettségeket vállal át, amit majd később kell fizetnie. Valószínű a cégből kivett nyereségből. Így a kormány a hadiipari megrendelések nyereségéből kivehetné az N7-en keresztül 25%-ot, a 4IG SDTén keresztül pedig a 12,5%-ot. Tehát gyakorlatilag komoly %os nyereségben részesülne. Mindenki tapsolhatna mert megkárosította Jászait és a NERt, pedig csak Jászainak a 4IG SDTből kivett nyeresége lett kevesebb 25%-al, de a kötelezettsége is. Kormány kapna 1 vezető-felügyelő pozíciót a 4IG SDT vezérei közt és RSZR is megnyugodhatna, hogy nem NATOs tulaj nem látja a cég ügyeit :D Persze ez csak az én elképzelésen és lehet megvalósíthatatlan, de ha így lenne akkor... Az biztos, hogy a kisrészvényeseknek és az országnak is ez lenne a legjobb megoldás. Ennél jobb nincs. Jászai sem járna rosszul. Írom még egyszer, hogy ez csak az én elképzelésem és lehet megvalósíthatatlan. Ha nem így lesz 2 hónap múlva meg többen írogatják, hogy én ezt írtam :D
Hallottuk ezt par eve is a hozzad hasonlo megmondoktol. Aztan par szaz forintrol kozel 5k ig ment az arfolyam. Mi itt leszunk kesobb is de te es a tobbi troll mar sehol.
Ki tudja, lehet, hogy még JG és MP még haverok:) csak megy a nép felé a szájkarate. MP is vastagon keresett a 4iG-n, azért ne legyünk álszentek, a politikus az politikus is marad: szeretik a pénzt, de dolgozni már nem annyira, csak szépeket beszélni.
Ez a vélemenyem. Szerinem lesz valami deal, majd kiderül hogyan. Balásy le(fel)számolására sem tippelt senki aztán tessék. Rogán is megy a bíróságra és Gellértnek is fel lesz ajánlva egy alku. Tessenek majd figyelni.
Ezt írtad csütörtökön: "Felnyomtam 1941-re, az utolsó kőtés az enyém vol. Várom a zárót hátha még elvíszik azt a néhány darabot, ami bentmaradt." Lehet 6%-7% volt, de azt írtad tegnap "vége lesz a cégnek" ha valaki így gondolja akkor miért nem adja el a részvényeit? Számomra ez érdekes. Te írogatsz rendszeresen ellenem. Én nem haragszom senkire, csak az írásodra reagáltam. Egyébként választás előtt talán 1 hétig pont miattad nem írtam a fórumra. 1-2 éve rendszeresen alul lőttem a szinteket. vissza lehet olvasni. Azt is, hogy írtam ősszel, hogy simán mehet 5e-6e közé is. Ez is tény. Ha kiegyezés lesz a kormánnyal és hadiipari nagy megrendelések is jönnek és ezt a befektetők is látják, persze jönnek a nyereséges negyedévek 1 év és újabb csúcsokon lehet az árfolyam szvsz. Ezt írtam 1 hónapja és választás előtt is és most is így látom. egyébként választás előtt írtam, ha a Tisza nyer MP hozhatja a SAFE pénzeket és a zárolt EUs pénzeket is és ez majd sok megrendelést jelenthet a cégnek. Lebarmoltál, hogy Fidesz nyer, meg stb. és csak te egyedül akkor is. Most 2 héten belül a SAFE pénzeken a sor. Kíváncsi leszek...
Nahát! Hiteles viselkedésről ír a kolléga, moderàtor, gazda stb.? 4-3-2 ezer forintos árfolyamnál folyamatosan mantrázva volt, hogy milyen értékes a cég, sokkal többet ér, kis kitartás és emelkedni, repülni fog az árfolyam.. Tényleg nincs rossz érzés bennetek, kedves felbeszélő, támasztó kollégák? Tudtok nyugodtan aludni, annak ellenére, hogy Jászai lufi tevékenysége évtizedekre visszamenőleg dokumentált, kutatható, nem utolsó sorban 4ig erkölcsös, nem igazán versenyben fogant kis gömböc tevékenysége lekövethető? És még mindig pörgetitek az imamalmot, hogy ez mekkora, milyen strukturált, mélyen beágyazott és értéket előállító cég? Ezt elhiszitek magatoknak is, hogy tudtok aludni?? Bocs!
Elfelejted, hogy a 4iG SDT alatt a cégek egy jelentős része nem az államtól származik... Már emiatt is butaság amit írsz (bocs). Max, ami állami volt, azt viheti az állam. De mit csinál a Czechoslovak Grouppal?
Rendkívűl tájékozatlan vagy, mert rágalmazol! Honnan is tudnád a dolgaimat? Nem adtam el a részvényeimet, max 6-7%-át csütörtökön, tehát ostabaságot feltételezel - a harag rossz tanácsadó, nem tudtad? Nem érdekel a választás, de nálad ez nagyon beégett, én nem foglakozom vele úgysem lehet változtatni rajta. Egy dolgot azonban szögezzünk le, a választáson ami és ahogy történt az nem azért lett úgy, mert TE ÚGY AKARTAD! Szóval a válaszástól függetlenül élem az életem és próbálom megoldani az anyagi ügyemet, nem a választáson lógok, mint te! Úgy látom te még mindig rágódsz rajta, jó étvágyat hozzá! Egyébként tényleg ostobaságokat írsz, mert rendszerint naponta többször leírod a 4IG üzlet felállását és fűzöd hozzá állandóan, hogy egy hónap, kéthónap múlva, tavaszra, nyárra, őszre 4-5-6 ezer lesz és ezt csinálod az elmúlt év szeptembere, októbere óta. Novemberben már 5 ezret, évvégére 6 ezret irogattál naponta. Nézz utána ezeknek! A 4iG szétdarabolása nekem nem öröm, ha tőlem kérdezik nem járulok hozzá, de nem rajtam múlik: Én várom, hogy kibontakozzon a jól összerakott cég (ezt is irtam a napokban, de ez elkerülte a figyelmedet) kedvedre szelektálsz abban a kevésben, amit én ideírok, lehetnél pontosabb! Szóval Rice! Hátrébb az arccal és hagyd abba az örökös sültbgalamb röptetést, maradj a valóság talaján!
Miért lenne érdeke szétszedni? Talan Ő csinálna céget cégeket akkor mintha az előző brigád működése köszönne vissza, lenne ( mindjárt a nép kiakadna) bár sok rájuk szavazó is egy igazi ostoba ember. Meg ez a bemutatjuk hogy éltek az elődeink stb visszatetsző , ki más nem így tett volna?! Na ki? Eltelt egy hónap és semmi csak a bosszú a pökhendi a lejárató dolgok ahelyett hogy pl jönnének az általuk ígért megmentő SZJA progresszív stb bejelentés szerintem ezek még annyit sem fognak tenni érteni az országért mint a Viktorék tettek. Vmi azt súgja, lehet a pénteki forgalom is segíti ez volt az alja vagy max lesz egy hirtelen 1500 leszúrás. Ezek a blabla szerződés vizsgálatok is mire jók? Arab török amcsi cégek befektetők persze hagyni fogjak meg korruptak a nagy pali fakincáját!
"Ostobaságokat" írok. Te voltál egyedül aki támadott azért mert választás előtt 2-3 héttel leírtam, hogy szerintem a Tisza fog nyerni. Te írtad, hogy a Fidesz. Engem már Tisza szavazóként próbáltál láttatni itt a fórumon is. Akkor ki ír ostobaságokat? Régóta írsz ide és szép jövőt láttál a cégnek, de csütörtökön eladtad a 4IGdet és azóta már odáig mentél, hogy azt írod: "választások óta napvilágra került nyilatkozatokból én úgy látom (szvsz) vége lesz a 4iG-nek" Ezt péntek délelőtt írtad. Ahogy eladtad, abban a pillanatban már másképp látod a cég jövőjét és mindjárt osztod is az észt másik irányba :D :D :D Ez hiteles szerinted és nem ostoba viselkedés??? Csak kérdem.
plusz ezek aláírt szerződések, hiába mondja magyar, ha mondja ebből nem lehet csak úgy kihátrálni vagy valahogy megegyezés lesz vagy hosszú pereskedés és addig is fizetni kell a 4ig felé, az nem úgy van h tekintsék semmisnek, ilyen nincs.....
Az ilyen bejegyzések a fórum “minőségét” rontják. Ha orbitalis igényesebb lenne, utánanézne a dolgok hátterének, ami az AI segítségével már bárki számára elérhető, egyszerű! Majd aztán úgy fogalmazná meg gondolatait, hogy nem ír le ilyeneket, hogy “cserébe” így, meg úgy lesz!Ha bárki egy pillanatig úgy gondolja, hogy ez így működik akkor inkább mással kellene foglalkoznia. A 4iG vagyonelemeinek közvetlen elcseréléseként ír le egy olyan folyamatot, ami valójában egy szigorúan szabályozott tőkepiaci strukturális holding-átalakítás!!! Mégis, ezt hogy, mikor a Tisza pont a tisztaság, átláthatóság (transzparencia) mellett kardoskodik! Persze, megvizsgálják a 4iG tevékenységét és biztos lesz, ami No Go, de sok minden zöld utat fog kapni! Ez rendben is van! A hadiiparban a 4iG a többségi tulajdonos az állammal szemben, a távközlési ág pedig a tőzsdei Nyrt. mérlegét és hitelfedezetét biztosító legfőbb cash-flow termelő egység, aminek a magánkézbe történő kiszervezése azonnali csődeseményt vagy tőkepiaci szankciókat vonna maga után. Törekedjünk az igényesség, objektivitás, realitás talaján maradni! Biztos lesz, amit kifogásolnak, ami nem fog megmaradni jelenlegi formájában, de a főbb irányok nem változnak, legalább is annak nincs értelme! Szakmai szemmel próbáljunk gondolkozni! Magyarországnak mi az érdeke, előnye! Versenyképes vállalatcsoport, ami nemzetközi szinten is jól teljesít!
Tegnap 15:00 után tudatosan nem engedték 1800 HUF felé. Már éppen higult és mentünk volna 1800 HUF fölé, de mindig megjelent 200-300 eladó pack 1784-1796 HUF között. Aztán a végén ezt felszívták és lett egy majdnem 1800 HUF értékű a záró. Mi a cél? Tudatos 1700-1800 HUF közötti ár? Kinek és miért? Miért csorgatják lefele? Amit ennyi idő alatt már nem a kisbüfik műve. Valóban az lehet a cél, h olcsón tudjanak vissza vagy átvenni részvényeket?? Kinek van erre épkézláb ötlete? A darabolós hentesekre nem vagyok kiváncsi.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.