Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
rice2 kedd, 12:02
Előzmény: #87793  Nemtommilesz

Nem db-ra mérik szerintem.
Ha 1 cégben valaki 2%-os tulaj az már nagynak számít ott szvsz. 
Ha 1% alatt van az mind nagyon kicsi.
A 4IGben ha valakinek van 1 milliárdja itt befektetve az is kicsi, (mert csak 0,1%-os tulaj!!!) de ha olyan részvényt vesz valaki aminek 3milliárd a kapitalizációja és 60millióért vett bele abba a részvénybe, akkor abban a papírban 2%-os tulaj és az nem mondható ott kicsinek, tehát abban a részvényben nagy.
Ha befektetett összegre nézzük, akkor szerintem 500millió alattiak mind kicsik, 500milla és 2 milliárd a közepes és 2 milliárd felett már itt egymás közt nagynak mondhatjuk, de a 4IGben még ők is nagyon kicsinek számítanak. Ez persze csak az én véleményem.
.
BT55 Szerintem sincs lefutva és jöhet 1 FIDESZ-KDNP-MH kormány.
TISZAsok nem azért szavaznak oda, mert nagyon azt szeretnék. Ők Orbán ellen szavaznak.
Ha nyernek majd 1-2 év és jönnek ott a törésvonalak amiből komoly káosz is lehet.
Azt viszont tutira veszem, hogy Orbán ellenzékben nagyon megerősödne megint.
Bármi lesz a választáson én a FIDESZt nem temetném.
A következő ciklusban a 4IG csúcscég lesz itthon és bárki kormányoz, majd jó 
kapcsolatot fog ápolni vele szvsz.
Sajnos Orbánék túltolták a korrupciót és a hazudozást, de azt sokan elfelejtik, hogy a másik oldal is korrupt volt és ugye Gyurcsány be is vallotta:
 "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal"    Ezt már sokan elfelejtették.
szerencsére Jászainak mind a 2 oldallal jó kapcsolatai vannak.
Nem hiába volt MP is itt részvényes és csak 4IG részvénye volt!!!
3070ft és 205milla
BT55
BT55 kedd, 12:00
Előzmény: #87796  paprikasjano
A legtöbb embernek önmagából van elege és a legtöbb ember önmagáért képtelen tenni. Könnyebb mást hibáztatni. Az, hogy Debrecenben a kézfej műtétedet elrontotta az orvos már arról is Orbán tehet és véletlenül sem az orvos a hibás. Nekem ebből van elegem, hogy itt egyénileg csak a Fidesz és a politikusok lopnak, de az, hogy az egyéni vállalkozók és egyéb vállalkozók évi szinten 22-30 ezer milliárd áfát lopnak el, mert nekik ezt lehet, amikor megkérdezed, akkor jön a válasz, hogy különben nem élne meg :) és a más is ezt csinálja. :D Oké. Porsche-t szeretnék, de nincs pénzem így kirabolok valakit, mert akkor nem lesz. Hagyjuk. Vásárra visszük a bőrünket a tőzsdén és kockáztatunk, hogy legyen több pénzünk, dolgozunk, munka mellett is, tanulsz is, azok akik a könnyebb utat válasszák, azok osszák az észt, mert annyiban sem mert kritizálni mindig könnyebb mint cselekedni. Nekem a mostani Kormány biztosítja a biztonságos teret amiben élhetek, de ez nagyon nem egy tökéletes tér, elég a bétet nézni mi folyik itt néha, de ezt tudom, elfogadtam és így is vállalom. Jelenleg mozizhatunk európa közepén és nézhetjük ahogy országok és világok ölik egymást mi meg kimaradunk belőle. El van bagatelizálva ez a sztori, de ahogy a 4IG lement 4950-ről a mai árfolyamra vagy ahogy egy iráni konfliktus így eshet szét a mostani kis békés világunk. Orbán 2022-óta euval-ukránokkal szemben és minden mással szemben is az országunk békés volt, egészen 2024ig. Amikor gyűlöletről beszélnek, mert a szegény migránsok a plakátokon vannak, akkor meg lehet nézni mi lett a nyugatból. Erre kiderült, hogy mégis igaz lett az elmúlt 10 évben! Nagyon nem láttam senkit sem migránsokat befogadni és arról posztolni, de azt viszont igen, hogy ez a rétek köpködve sajnálkozott. Itt is megvannak a gondok, de fasorban sem vagyunk Hála Isten hozzájuk képest. Itt ha nem dolgozol nem eszel, ennyi. És ha sokat dolgozol még akkor is éhezhetsz. Én elfogadtam ezt, mint ahogy az is szomorú amit írtál, hogy egyes emberek tönkrementek. Attól mert buktam a tőzsdén akkor már mindenért mást hibáztassak és hol a saját felelősség? Itt a saját felelősség amit az emberek elfelejtenek, mindenért is. 
BT55
BT55 kedd, 11:45
Előzmény: #87795  SilentMode
Köszi! Mi vagyunk a csendes többség és legyünk is még többen! 
net91 kedd, 11:43
Előzmény: #87794  BT55
Így vernek át téged:
Mi rejlik Orbán oroszpártisága mögött? Pogi videója. Ez egy érdekes videó

https://www.youtube.com/watch?v=8o99f2W6LpA&t=8s

„Olaj, gáz, Normeston, MET, MVM, MOL. Mi Orbánnak és gazdasági holdudvarának az érdekeltsége az orosz olaj- és gázfüggés fenntartásában? Ezt beszéli át Bucsky Péter gazdasági szakújságíróval (G7) a műsorvezető, Pogátsa Zoltán közgazdász.”
 Az első komment:
„Summa summarum, korrupt módon közpénzmilliárdokat juttatnak korrupt magyar "ingyenélő" stroman magánzsebekbe Putyinhoz bekötött korrupt oligarchák segítségével... Kvázi mind a MOL, mind az MCC, mind az egész Orbán-rezsim alapítványostul, álkurátorustul és összes az összes úrifiú sleppjével együtt talicskázza ki a köz/nép/állam/nemzet/haza pénzét off-shore számlákon keresztül az orosz olaj- és gázbizniszen keresztül️ Az úm. 'ócsóér' adott orosz olajon és gázon egy egész mocskos, korrupt orosz-magyar multimilliárdos elit gazdagszik a mai napig”
paprikasjano kedd, 11:43
Szerintem szoros lesz azt hallom látom a diplomás értelmiségi vállalkozó de még a katonák rendőrök jó része is hiába a fegyverpenz elegük van! Ez nem jobboldal ez már bal és komcsi stílus !
Igazságtalan h gyerek ingyen kapja a könyveket a milliárdosé is ,menza pár Ft , nincs progresszív adó ( kell) ottone nyrt mennyi család ment abba is tönkre !
SilentMode
SilentMode kedd, 11:42
Ezzel itt nem leszel népszerű, de tőlem ment egy like :)
BT55
BT55 kedd, 11:34
Előzmény: #87790  rice2
Szerintem a választások nagyon nyitottak. A tisza rajongó tábora az a generáció akik közösségi médián szocializálódtak, egy modernebb társaság. Béke menetén vidékről jöttek az emberek, akiknek nincsen ideje a közösségi médiában baromkodni és éjjel nappal bújni a telefont és posztolgatni meg kommentelni, mert dolgozó emberek, családdal és minden mással. Ezzel szemben a másik oldal aki elhiszi, hogy azzal, hogy következmények nélkül posztolgatunk és bármit is írhatunk elég lesz. Nagyon leegyszerűsítve ezek a különbségek. A tisza a budapesti rajongóit akik szocializódva vannak a pesti élethet rohadtul nem nehéz megmozgatni és pár bkv járatot utazni 30 prceket és máris kint vagy a tisza tüntin és fenszizhetsz meg minden más cukiskodhatsz, a másik tömeg autóba ült  és feljött a Fővárosban és végig vonult családostul és az eddigi legnagyobb tömeget képviselte. Számban többen voltak a tiszán a pestieket oda hordta a szél, de lélekben és munkában amit beletettél, hogy részt vegyél egy Békemeneten a vidék győzött és vidéken még mindig többen élnek mint Budapesten. Rengetegen nem posztolnak és nem érdekli őket ami a kamu virtuális térben folyik, de dolgoznak és a bizonytalanság helyett a biztosra szavaznak. Óriási különbségek, mint ahogy magyar péterre 120 ezer lájkot adtak egy posztjára :D :D és C. Ronaldóra meg 40 ezret, hagyjuk. Persze ezt el is hiszik a szaristák. Nagyon nyitott a verseny és senki sem tudja megbecsülni, kamu az egész közvéleménykutatási rendszer, mérhetetlen a mostani választásnál. Orbán most 30 napig kampányol vidéken , akik elmennek a beszédére többségük azaz több mint 70 százalékuk soha nem lájkol vagy bármi ilyen baromság... ez lesz a döntő + bizonytalanok és az Mkkp + Dk + MH szavazói. Összellenzéki összefogással sem tudod leváltani a Fidesz-Kdnp-MH hármast, mert ahogy a baloldaliak összeállnak Orbán ellen, úgy a MH is össze fog remélem a Fidesszel. És még így is bármi lehet. Orbán győzni akar és amit tol 60+san azt a sok proli nem érti, értelmezni sem tudják ezt a teljesítményt, akár jó vagy rossz de ugyanez Szijjártóónál vagy Lázárnál. Életükért küzdenek és nyerni akarnak a másik oldal nem ennyire éles, nekik az is jó, hogy bejutnak majd úgyis ez lesz a kommunikáció ha nem nyernek. Szoros ki-ki meccs ez, szerintem jobb oldal fog győzni és remélem a projekt pártot csodálhatom majd,  hogy mire is képesek 4 évig ellenzékben, mert amit a fővárosi közgyűlésen művelnek az minden csak nem politika, hanem minden is szar. Hajrá Orbán Viktor! 
Nemtommilesz
Nemtommilesz kedd, 11:32
Hány db számít kicsinek?
tschi- kedd, 10:58
Előzmény: #87791  tschi-
Egyébként most, hogy ráfordultunk a kampány hajrájára, szerintem még nagyon csúnya véghajrának nézünk elébe. 
tschi- kedd, 10:50
"Valószínű, hogy a Tisza megnyeri a választásokat."
Én is így gondoltam, de az elmúlt 1-2 hét elbizonytalanított ebben. Szerintem egyáltalán nem lefutott a történet, bármit mondanak a közvéleménykutatók. Láttunk már karón varjút. Például Amerikában is Kamala Harris vezetett a közvéleménykutatóknál és Trump elég jelentősen megverte. A hazai közvéleménykutatóknál most ugyanezt a jelenséget látom. Ahogyan 2022-ben is.
rice2 kedd, 10:31
Előzmény: #87787  Nemtommilesz

Azóta 4500 feletti szintekről lejött 3000es szintekre. 
Valószínű, hogy a Tisza megnyeri a választásokat. 
Az én véleményem az, hogy a 4IG simán működik és megy tovább ennek ellenére. Jelenleg viszont sokan a választás miatt adják szerintem. Ami biztos, hogy a Tiszának nem lesz kétharmada, tehát igazából nagy változtatások nem is lesznek. Ezt ők is nyilatkozták, hogy kétharmad kéne nekik.
SAFE pénzek is csúsznak.
Mivel ennyi minden történt ezért miért gond, ha most azt mondom, hogy 2 éven belül??? Az lehet akár 2-3 hónap is :D Egyébként akkor sem azt mondtam, hogy ennyi, meg annyi lesz, csak leírtam, hogy elképzelhető, ha ez, meg az megvalósul.
Írtam, hogy várom, hogy lesz 1 nagy telekommunikációs akvi is külföldön. Ez eddig elmaradt!
Írtam, hogy a 2Connect részbeni eladásából is nagy lóvé jöhet. Ez is lemaradt és csak 11!-át adják el valószínű, de később a Yettellel való összebútorozás miatt nagyobb lóvé marad a cégnél évente!!!
Kicsik az eladásból származó bevételt jobban értékelték volna rövidre, pedig ez valószínű hosszabb távon sokkal jobb. és még sok más kisebb, stb.
Tartom, hogy ennyit a telekommunikáció is ér, amennyi a mostani árfolyam.
Hadiipar még csak ezután termel. Majd szépen beárazza a piac.
Most a választások miatt adják a kicsik, de pár befektető próbálja olcsón, sumákba gyűjteni.
Az, hogy te csak a jelenlegi árfolyamot nézed és napi szinten próbálod adni-venni, ezt a kicsik csinálják.
A nagyok gyűjtik és egyre több van nekik a jövő papírjából és egyre kisebb a közkéz.
3040ft és 128milla
orbitalis kedd, 10:29
Előzmény: #87784  rice2
sőt CET papírok eladásával is adnak el bux-ot amivel megy le minden.
BigD21 kedd, 10:24
Előzmény: #87787  Nemtommilesz
A 2026. február 28-án indult amerikai–izraeli katonai művelet Irán ellen (amely a hírek szerint az iráni legfelsőbb vezető halálához is vezetett) súlyos megrázkódtatást okozott a világgazdaságnak, elsősorban az energiaárakon és a szállítási útvonalak bizonytalanságán keresztül. J.P. Morgan +1A helyzet főbb gazdasági hatásai a következők:1. Az olajár drasztikus emelkedéseA konfliktus kitörése után az olaj világpiaci ára azonnal megugrott a kínálat kiesésétől való félelem miatt. Al Jazeera +1
  • Brent kőolaj: Az árak átlépték a 100–105 dolláros hordónkénti szintet, ami több mint 40-50%-os emelkedést jelent a háború előtti szintekhez képest.
  • WTI kőolaj: Hasonlóan magas, 95–100 dollár feletti szinten mozog.
  • Gázárak: A cseppfolyósított földgáz (LNG) ára még drasztikusabban, közel 60%-kal emelkedett, miután Katar felfüggesztette egyes szállításait az iráni dróntámadások miatt. CNBC +2
2. A Hormuzi-szoros blokádjaA legnagyobb "keresztbe tétel" a Hormuzi-szoros részleges vagy teljes lezárása, illetve veszélyessé válása. CNBC +1
  • Itt halad át a világ tengeri olajszállításának mintegy egyharmada és a földgázszállítmányok 20%-a.
  • Irán válaszul amerikai bázisokat és olajszállító tartályhajókat támadott a térségben, ami miatt a tengeri biztosítási költségek egekbe szöktek, sok hajó pedig elkerüli a régiót. Al Jazeera +2
3. Világgazdasági kockázatok és inflációElemzők (pl. J.P. Morgan, IMF) arra figyelmeztetnek, hogy a konfliktus elhúzódása esetén globális recessziófenyeget. International Monetary Fund | IMF +1
  • Infláció: Az energiaárak emelkedése miatt újra felerősödött az inflációs nyomás, ami drágítja a fűtést, az üzemanyagot és az élelmiszereket világszerte.
  • GDP-csökkenés: Becslések szerint, ha az olajár tartósan 100 dollár felett marad, az a 2026-os globális GDP-növekedést akár 0,6%-kal is visszavetheti.
  • Tőzsdék: A bizonytalanság miatt a globális részvénypiacok értéke napok alatt több billió dollárral csökkent. SpecialEurasia +3
Összegezve: A támadás "megütötte" a világkereskedelmet és az energiaellátást, a bizonytalanság pedig jelenleg is magas, mivel a piacok a konfliktus időtartamától és az iráni megtorlás további mértékétől tartanak.
Nemtommilesz
Nemtommilesz kedd, 10:11
Előzmény: #87785  rice2
Hűha...novemberben tavaszra vartad a 6k-t...már 2 év?
nyereg
nyereg kedd, 09:49
ez a 750-es darabszám folyamatosan egy éve napi szinten van
rice2 kedd, 09:41

Most nézem az MBH az 5. mi a 6.-kak vagyunk.
Remélem 2 éven belül duplázzuk az árfolyamot és az MBH-át is simán előzzük.
3035ft
rice2 kedd, 09:32

Írtam, hogy a 4IG hamarosan blue chip lehet :D
https://bet.hu/newkibdata/129416807/Kozlemeny_BUXBUMIX_260316.pdf
Megelőztök az OPUST a BUX indexben! Már hivatalosan is a 4IG a BÉT 5. legnagyobb papírja!!!
BUXban közel +40%-ot növekedett a 4IG és most 2,116%! BUMIXból pedig kikerült.
Remélem majd más külföldi indexben is növekedni fog.
Választás után 1-2 hét ingadozás, majd jöhet a kilövés. 
3010ft
Nem akarjátok megérteni, ha valaki BUXot ad el, vagy vesz, azt a kosár leköveti minden részvénynél.
Tehát eladnak, vagy vesznek minden részvényt amit tartalmaz. 
Ezért vannak több hasonló eladások, vagy vételek szerintem.
felixx75 kedd, 09:29
Előzmény: #87779  pamutt
Valaki shortolja a papírt, ugyanezek a 750-es tételek megjelenek 40-50 ft -al lejjebb a vételi oldalon is.
Rellim
Rellim kedd, 09:28
Előzmény: #87777  rice2
Lassan?
Siralmas szinten vagyunk.
3000, és környékén vergődik...
pamutt kedd, 09:24
Előzmény: #87780  Getup
ez valami jel a brokiknak?

Topik gazda

feel
feel