Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nyereg
nyereg 2025. 10. 17. 19:42
Akkor mit mondjak én 2040nél eladtam és atültem Telekomba, ahol elbuktam a 4ig nyerő harmadát és még be is vagyok ott ragadva ki tudja meddig, de azokat már tudom tartani. És nincs több pénzem venni 4iget,meg itt már nem is nagyon mernék. Durván megtévesztett, hogy 1700-1900 között ennyit szarakodott, ha nem teszi tartom. Illetve jászai, fekete párosnak nem tudom elfelejteni az opus ezer, konzum 10ezer mondatát, aki érti érti, kb ennyin múlt. Sajnálom nagyon, el is kapott az influenza. Viszont próbálok örülni s nyerőnek itt, legalább ennyi jutott, nem kevés, de ugye duplája juthatott volna, ha kitartok. Az okokat leirtam, hogy miért nem. 
1791akipoV 2025. 10. 17. 19:39
Előzmény: #70677  Dinameat
Jó úton járunk és már edzettebb vagy mint én.
Kawaszabi77 2025. 10. 17. 19:36
Előzmény: #70673  Zno
1 szabály:otthon semmit soha!Abból csak baj lesz!Ha bukta van azért,de ha nyerő,annak se lesz jó vége!Az asszony folyton wellnesszelni akar,azt mindig jobb kocsit,utána dolgozni se,azt fogadjatok házvezetőnőt,de azt lesi majd hova mentek egész nap,stb!Végén majd mondja elválik,de a fele lóvét viszi,mert neki az jár!Tovább nem mondom,láttam már olyat,amikor ez lett a nagy szerelem vége!🤣
Dinameat 2025. 10. 17. 19:28
Előzmény: #70675  1791akipoV
KÖSZÖNÖM!
Királyok vagytok.
Próbálok megedződni:)),Két-három év múlva biztosan egyszerűbb lesz dönteni.Majd bele jövök.Én is csatlakoztam fb hoz....
Több befektetések is van ,keresem az utamat...De jó ,hogy vannak ilyen csoportok mint ez.jó lehetőség tanulni a tapasztaltabbaktól.
Zno 2025. 10. 17. 19:27
Előzmény: #70674  mandoo
Így igaz, amúgyis 2-3 éves tartásra tervezek addig szerintem kitart a lendület még ha nem ilyen tempóval akkor is. A tavaszi parában persze nem kívánok részt venni.
1791akipoV 2025. 10. 17. 19:21
Előzmény: #70666  Dinameat
De 60%-a megvan! Biztos nehéz döntés lehet/lehetett, a 4IG esetében ez még előttem áll. Ezt nem tudni. Nem mondanám gyengeségnek, értékeled a munkádat, hogy mit veszíthetsz ha..., ekkora összegnél azért számít a biztos, és már mindkettőnknek a B oldal forog. Hozamban némileg előttem vagy és hogy nem igazán örülsz hát "megértem". Ez a része is teher és ezt elsősként meg kell tanulnunk. Ezen az árfolyamon gondolom mindkettőnk feje össze vissza forgot/forog már de a lényeg a vonat megy tovább és csak az egyik lábadat tetted le. ;-) Nagy Gratula Neked Padtárs!
mandoo 2025. 10. 17. 19:14
Előzmény: #70670  Zno
Szerintem most fordulunk rá a célra, szorít az idő, jön a szerződés, és utolsó hajrá van betankolni, ezért van ez a nagy kapkodás. Ráadásul itt már többen lehetnek jelen, akik akarnak a tortából, és egymásra licitálnak, egy nagyon beszűkült közkéz piacán. Láttunk már ilyet, akik régóta nyomják hazai piacon. A zárszó a szerződés megjelenése lesz, ami még ad egy kis löketet, és utána lassíthatunk, és mindenki emésztheti majd, hogy milyen bevételek reálisak a piaci partner adatai alapján, mert jelenleg a partner könyvéből tud majd infót szerezni bármilyen elemző. Szvsz, a tánc még tart, soha nem látott gyorsulás van, de ha úgy nézzük, még mindig CSAK 4,5x körüli a szorzó, az MTel 5x hez képest, van még mozgástér telecom árazás kapcsán is, nemhogy védelmi, drón, hadi, űripar. 
Zno 2025. 10. 17. 19:11
Előzmény: #70672  Kawaszabi77
Szólhattál volna előbb is mert erre látod nem gondoltam :D
Kawaszabi77 2025. 10. 17. 19:05
Előzmény: #70670  Zno
Csak az asszonynak ne mond meg!Lehet a felét elkéri!
Kawaszabi77 2025. 10. 17. 19:03
Ilyenkor én úgy szoktam csinálni,mint a karib tenger kalózaiba,hogy ne csábuljanak el a szirének énekétöl,beülök a fotelomba,azt a gyerek lekötöz,mondom dugja el a telómat,azt én csak TXT-n nézhetem a kereskedést,nem is élesbe!Vagy elmegyek motorozni,mint ma!
Zno 2025. 10. 17. 19:00
Szerintem túl korán cselekedtél de ettől még semmi okod szégyelni magad. Így láttad jónak ennyi. Nekem is közeli darab számom van mint amennyi neked volt 20 000db így kereken. Mai nyerő 6,1 misi ami nálam rekord. Valaki ezt mondja nekem pár hónapja kiröhögöm. Tényleg olyan mint a mesében. Nem látom okát eladni akik ekkora összegekkel szállnak be mostanság nem 10-20%-ért jöttek.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Kawaszabi77 2025. 10. 17. 18:55
Amióta én itt vagyok,de szerintem előtte sem volt napi 305ft/db emelkedés a papirban,úgyhogy ez is rekord!!!!(%-ban volt már 10% feletti emelkedés is,de szerintem 270ft volt akkor is a legtöbb kábé forintban,ezt most fejből mondom!Plussz ennyi papírral is amennyi most van nekem,ma megdöntöttem az 1nap alatt keresett legtöbb pénz rekordomat is!Úgyhogy annyi rekord dőlt meg mai,én nem is tudom mennyi!Legmagasabb záróár az biztos!szerintem napi forgalom sem volt ekkora soha fejből,3 milliárd feletti volt,de 4 felett szerintem még nem!🚀👍🍾🥂4IG🐂!Nagyon durva nap/hét zárás volt ez!Ésszel,nem ám annyit idegeskedtek egész nap,agyvérzést kaptok!Várom a holnapot,aki jön,azzal elvileg találkozunk majd!Pancsi is igy megindult?Nem is néztem napközbe!Forgalom is volt ott is!Nagyon jó!én 800-on idejöttem onnan is,fejből 1650 körül adtam el!Úgyhogy azt nem bántam meg.
Bigkt 2025. 10. 17. 18:50
Előzmény: #70667  Bagi
Megvolt 
Bagi
Bagi 2025. 10. 17. 18:35
Előzmény: #70617  Bagi
Aki csatlakozni szeretne a 4 ig fb zárt csoporthoz annak itt a link  https://www.facebook.com/groups/1145568414368363
Dinameat 2025. 10. 17. 18:33
Előzmény: #70662  1791akipoV
Szia!
Kicsit szégyenlem magam!!!
Ma elgyengültem kicsit.Kb 40%-ot eladtam belőle.630-720 között.Nem tudom jól tettem-e??márciusban vettem az első 4ig-t máig van 32M plusszom...Keményen melózom a pénzért..féltettem:)
Tudod mi az érdekes?
Nincs jó kedvem.
Pedig örülnöm kellene.Életemben ennyi "ajándékpénzt" nem kaptam. CSAK AMIÉRT DOLGOZTAM.
Ez van..De azért maradt kb10e db azzal szurkolok tovább!!!
Sok sikert mindenkinek!@!
Tujafa 2025. 10. 17. 18:23
Előzmény: #70663  Bigkt
Szóval igenis figyelik a fórumot!
Törölt felhasználó 2025. 10. 17. 18:19
Előzmény: #70654  Marika113
Hát, a megjegyzésemre és az ahhoz kapcsolódó hsz-ra adott lájkok számát tekintve úgy tünik igazam van...., persze szigorúan fundásan gondolkozva. ;) 
Bigkt 2025. 10. 17. 18:04
Tegnap:
Profitrealizálás: brutális forgalommal szórták a 4iG-t - Világgazdaság https://share.google/KV91GxfbrueeEPKPE
1791akipoV 2025. 10. 17. 17:53
Előzmény: #69997  Dinameat
Üdv Padtárs!
Jól tetted! Tegnap kiszámoltam, hogy mennyit "buknék" ha eladnám azt a maradék kis DKJ-mat és a folyamatos vétel majd az all-in után betolnám azt is. Végül megmaradt. Újként az átlagomhoz képest olyan magasan vagyunk és a papír is hasít, így nincs min gondolkoznom. Majd eladáskor de az NEM most lesz az biztos. Brutál volt ma is!
KKR13
KKR13 2025. 10. 17. 17:52

Az elmúlt időszakot látva, feltételezem komolyabb tőke bevonás lesz, amelyhez a részvények árát olyan szintre kívánták/kívánják helyezni, amely a jövőbeli üzleti volumenből eredő nyereség potenciált kifejezi, még ha az a jelenlegi jövedelmezőséggel egyelőre köszönő viszonyban sincs. 
Hónapokkal ezelőtt írtam, reálisnak érzem, hogy elérje majd egyszer a 10.000,-Ft körüli tartományt, de én ezt évtizedes távlatra saccoltam.
Sajnos eltaktikáztam, mert azt hittem, hogy az emelkedés lassabb folyamat lesz és ráérek majd még máshonnan áthelyezni ide tőkét, mert más részvényeknél több mint fél évtizedet vártam, hogy végre realizálódjon egy normális érték, de az elmaradt, ez pedig hamarabb indult. 
Persze - látva a potenciált - "veszegettem" az elmúlt két évben a részvényt, de azzal már nem fogom megváltani a világot.
Mindegy, legalább nem leszek érdemtelenül hirtelen "gazdag", de már nem hiszem, hogy az aktív éveimben még egyszer ilyen lehetőség adódik, max. úgy, ha az általános (világ méretű) tőzsdei zuhanással jár, de azt meg nem kívánom senkinek sem, volt már belőle részem.
Szóval úgy gondolom, hogy ez egy nagyon ritka lehetőség volt, hogy az ember ideje korán beszálljon valami olyan induló magyar tőke, vállalat építésbe, amelynek globális hatása lesz, nem hinném, hogy a következő évtizedben lesz ehhez hasonló.
Sajnos ehhez is nagyon spekulatív lélek kellet volna hozzá, mert pár évvel ezelőtt az ember nem gondolta, hogy idáig jut ez a folyamat.
2018. év végén - az előtte ősszel közel 600,-Ft-ért vett Opus részvényeimből egy kisebb részt eladtam - és így kb. 400.000,-Ft-ért vásároltam akkor 4ig részvényt, amelyet akkor sem adtam el, amikor csak ez tartotta bennem a reményt az első nagy "felmenetelnél" (akkor közel 3x-ott az árfolyam, majd később - Covid, háború - visszament kb. addig, ahol vásároltam ezt a csomagot). 
Sajnos azóta megvan az Opus csomagom (persze később évekig "hígítottam"), de még mindig nem értem el azt a szintet, hogy legalább az inflációt (hivatalos 70-80 %) ledolgozzam teljes egészében. Közben elbuktam úgy 5 év megtakarítást az Ott-One kapcsán, illetve van még pár besült befektetésem (pld.: Autowallis), de szerencsére kezdtem felismerni a lehetőségeket, hogy hova érdemes hosszabb távra beszállni, amiből egy-két esetében már egész jó a jelenlegi helyzet.
Nem vagyok képes spekulatív módon hozzáállni a dolgokhoz, pedig, ha csak a megérzéseim felét véghez viszem, most nagyon könnyedén venném a napjaimat, de természetesen, ha nem vagyok kitartó, befektető alkat, akkor viszont sok mindent lehet, hogy meg sem léptem volna, ami később jó stratégiának bizonyult. 
Talán a legnagyobb hibám az volt, hogy lassan 20 éve volt, hogy először ilyen jellegű befektetésre adtam a fejem és túl hamar felhagytam vele az első kudarcoknál, mert akkor még volt annyi időm hátra, hogy nyugodtabban kivárjak (volt pld-ul OTP részvényem 5.000,-Ft alattról és már a Lehman Brothers ügyből induló tőzsdei zakó után 2.000 környékén szemeztem vele, csak sajnos később vettem, de végül hullámzások után az inflációt is számolva 0 környékén szálltam ki belőle) .
Szóval, akinek van még ideje és türelme és folyamatos jövedelme, azoknak javaslom, hogy diverzifikálva, de ha van bátorságuk, próbáljanak meg ilyen történeteknél a start vonal környékén helyezkedve jó sokáig tagságot vásárolni olyan "csak azért is alapon". Persze semmire sincs garancia és egész biztos lesznek még olyan tőzsdei összeomlások, amiből egy párat már végignéztem, de például a 4ig esetében a 2018-as "mini" csomagomat eladni nem fogom, max. megöröklik majd tőlem, mert egyszerűen ezzel végig szeretnék már menni :)

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek