Én azt azért nem :D de már nagykövet és eddig ilyen sem volt. Az is fontos, hogy Jászainak minden oldallal jó kapcsolata van. Rendkívülien, jól tárgyal és nagyon jó kapcsolatépítő.
Én meglepődnék ha lenne 1 konkrét szerződés. Most szerintem egyeztetések folynak. Keresik a közös lehetőségeket, ahol mindegyik fél jól járhat. Jászainak el kell adni a jövőt, hogy érdekelje a nagyokat a 4IG projektje. Sok cégvezető van az országba, de ennyi és ilyen nagyokkal nem paroláztak, talán még Csányi sem. USA milliárdosokkal tárgyal és milliárdos cégekkel. Nekik szinte 1 porszem a jelenlegi 4IG. Kicsit meg is lepődtem, hogy ilyen tárgyalások vannak. Valami van, lesz a háttérben, amiről nem tudunk. Miért lett ennyire fontos 1 kis ország, külföldi léptékben kis cége??? Biztos kell majd még 2-3 év, hogy ezt pontosan megtudjuk és szép lassan kicsomagolják majd mindenkinek. Az látszik, hogy Orbán szabad kezet adott Jászainak. Most a kormány legnagyobb gazdasági cégvezetője és valószínű, hogy a jövőben majd lehet hivatkozni rá, hogy hazai cég, hazai munkaerő, hazai fejlesztés, hatalmas növekedés és világszínvonal. Úgy gondolom, hogy jelenleg nincs gazdasági szereplő, vagy konkurens cég aki újat merne húzni Jászaival. Egyébként Magyar Péter sem fog szvsz. Az elején nem értettük, hogy a 4IGnek miért van szüksége tanácsadói testületre. Hát most már világosodik... Napi min. 1828ft Napi átlag: 1852ft 1828ft és 425milla
Sokan szerintem nagyon egyszerűen mérik fel a jelenlegi helyzetet, de a mostani rendszer az egy rendszer, mindegy milyen hatékonyságban, működésben, eredményességben, eredménytelenségben, de egy működő rendszer. Kérek józanságot mindenkinek, hogy ezt mérje fel és próbáljon számolni a következményekkel.
Szerintem a zárás előtt lesz még egy meghúzás,hiszen holnap találkozik Gellért a Trump fiával. Ha sikerül valamilyen üzletet nyélbe ütni,akkor nincs az a dugó,ami 2000-ig megállítsa.
Persze, hogy Magyar Péter is örül, hogy a 4IG nagy cég lesz. Talán 1 hónapja nyilatkozott, hogy csak 4IG részvénye volt akkor. Nálam ez azt jelenti, hogy az összes pénzén 4IG-ét vett. Most a befektetők Magyar Péterrel együtt gazdagodnak :D Persze csak azok akiknek van 4IG részvénye :D Napi átlag 1852ft!!! 1832ft és 413milla A nagy kérdés, hogy vajon holnap is lesz fék 1838on, vagy majd csak 1900on?
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása
nem kötelező érvényű szándéknyilatkozat aláírásáról
A 4iG Nyrt. (a továbbiakban: „4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a mai napon a 4iG Űr és
Védelmi Technológiák Zrt. (a továbbiakban 4iG SDT) – mint a 4iG Cégcsoport tagja – és az Azerbajdzsáni
Köztársaság Űrügynöksége (a továbbiakban AZERCOSMOS) nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot
írt alá az űripari terület együttműködési lehetőségeinek feltárására az azerbajdzsáni Bakuban.
A nem kötelező érvényű szándéknyilatkozat tükrözi a 4iG SDT és az AZERCOSMOS közös érdeklődését az
alacsony földkörüli pályás földmegfigyelés (LEO) területén, a földmegfigyelési adatok kölcsönös
megosztása és hasznosítása, a geostacionárius pályán keringő műholdak kommunikációja, valamint a
műholdak földi szegmensének kiépítése és üzemeltetése iránt. A felek továbbá kifejezik együttműködési
szándékukat a kis műholdak gyártására, összeszerelésére és tesztelésére vonatkozó technológiai (MAIT)
szinergiák kialakításában, közös kutatás-fejlesztési és innovációs projektek elindításában, valamint
oktatási és gyakornoki programok megvalósításában.
A felek célja, hogy közösen azonosítsák azokat a konkrét űripari együttműködési lehetőségeket, amelyek
alapot teremthetnek a hosszú távú partnerséghez.
Közös szándékuk megerősítéseként a jelenleg is tartó bakui Közép-Eurázsiai Űrtechnológiai Konferencia
(STC 2025 Central Eurasia) kiemelt főtámogatója (title sponsor) a 4iG SDT .
Azercosmos, az Azerbajdzsáni Köztársaság űrügynöksége elkötelezett amellett, hogy fejlett
technológiákon alapuló, egyedi igényekre szabott megoldásokat kínáljon a globális kapcsolatok
elősegítése, a tehetséggondozás, a térségi űripari központ szerepének betöltése, valamint az
azerbajdzsáni űripar fejlődéséhez való hozzájárulás érdekében.
A 4iG Űr- és Védelmi Zrt. a 4iG Csoport űr- és védelmi ipari érdekeltségeit összefogó önálló
holdingvállalat, melynek célja a globális piacra lépés többek között a műholdfejlesztés, -gyártás, -
üzemeltetés, műholdas szolgáltatás, a dróngyártás, a drónvédelem, valamint a védelmi ipari digitalizációs
szolgáltatások területén.
Budapest, 2025. április 24.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.