Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
orbitalis 2023. 12. 07. 10:03

Óráson van egy 4 pontos ékünk:
https://invst.ly/12kgxz
Ebből valamerre ki fog törni, december 18-20 között valaminek történnie kell.
Atti67 2023. 12. 06. 22:22
Előzmény: #52938  Metis_papa
Kapd le a sapkáját, aztán meglátod.
Metis_papa
Metis_papa 2023. 12. 06. 21:54
Vajon létezik kopasz Mikulás? :)
orbitalis 2023. 12. 06. 19:19
Előzmény: #52931  rice001
de miért a piacon dobálja?
otc-n nem lenne jobb ár megszabadulni tőle nagy tételben?
Metis_papa
Metis_papa 2023. 12. 06. 19:14
Előzmény: #52934  ANTARES
Metis_papa
Metis_papa 2023. 12. 06. 19:14
Előzmény: #52933  rice001
Mondjuk a Vodafone maradékát megvehetnék.
ANTARES 2023. 12. 06. 18:09
A 4iG Nyrt. rendkívüli tájékoztatása a Digital Trust Services projekt IPCEI minősítéséről A 4iG Nyrt. („4iG”) tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy az Európai Bizottság kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló (IPCEI) projektnek minősítette a 4iG vezetésével, az Innovációs Megoldások Igazgatóság közreműködésével zajló, Digital Trust Services (DTS) projektet, ami egy iparágfüggetlen, interoperábilis nyílt adatigazolási megoldás, amelynek célja a megbízható és ellenőrizhető digitális adatok fogalmának megalapozása, biztosítva az adatok integritását és hitelességét az adatforrástól a felhasználásig. Budapest, 2023. december 06
rice001 2023. 12. 06. 17:02
Előzmény: #52932  akgell

Digis eladás után írták ezt, ha jól emlékszem.
Decemberben már fizetik a kötvények kamatait (már tavaly is fizették) ami talán összesen 20milliárd körüli összeg. Az 1Qben pedig fizetniük kell a Vodafon hitel első törlesztőjét ami 30milliárd feletti összeg. ha ezt kifizetik akkor csökken a hitelállomány is.
Ha lesz új akvi akkor tuti vesznek majd fel újabb hitelt, persze csak részben, mert az AHás cégeladásból nagy bevétel jön és ebből a bevételből és a felvett hitelből tudnak nagy céget venni.
Ez persze csak az én véleményem, de ahhoz hogy 1 cég nagyon gyorsan fejlődjön hitelre van szüksége.
Közben 773ig beborították.
790ft és 233milla
akgell 2023. 12. 06. 16:43
Előzmény: #52931  rice001
Az volt a mondás, hogy a 2. körös infrastruktúra értékesítésból adósság csökkentésre is megy majd zsé.
Az átalakulási bejelentesben volt benne.
rice001 2023. 12. 06. 16:39

Egyébként még akár az is lehet, hogy a török dobálja a részvényeit, mert máshova akar befektetni.
Most a jelentésben nem láttam, hogy pontosan mennyi van neki, eddig szokták írni. 
Ha így van akkor a töröktől veszik a baráti kezek és a cég azért nem lép, hogy ne keljen drágábban venni.
790en már eladó van.
790ft és 182milla
.
Telekom 647 is volt. 
Akvikat még a 300ft-os Telekomhoz hasonlították a károgók, hogy duplán vesz a 4IG mindent. 
Most mit mondanának?
.
akgell Én ezért mondom, hogy az AH majd idővel a Vodafon 100%-os tulaja lesz.
 Megveszi az államtól a Voda részesedést, vagy részben megveszi és pluszban az AHból viszont nagyobb tulajdont kap az állam.
Ha 1 név alatt futnak majd, akkor nem lehet külön kimutatni a pénzügyi dolgokat, mert pont az a lényeg, hogy költséget takarítsanak meg.
a cég konkrét hitelállománya 1 ideig nem fog csökkenni, szerintem még növekedni is fog, mert lesznek új akvik is. Az eladósodottság majd a bevételhez és az ebitdához képest fog csökkenni és ez a nagyoknak és a hitelminősítőknek is majd nagyon tetszeni fog.
Most a 4IG az AHban 76,78%ban tulajdonos.
akgell 2023. 12. 06. 16:22
Előzmény: #52929  rice001
Persze hatalmas pénzek jönnek majd a már megvalósult és a jövőben megvalósuló infrastruktúra értékesítésekből, de a nagy kérdés ezek esetében a: Mikor???
Én amúgy, ha majd letisztul a cég struktúra és javul a hatékonyság, esetleg az amortizáció is egy vállalható mederbe terelődik az infrastruktúra értékesítések után, valamint az eladósodottság is csökken valamit. Tehát olyan 2-3 év múlva olyan színtű megtérülést látok profitban, vagy akár osztalékban is a mostani piaci kapitalizációhoz képest, hogy az valami bődületes. Én főként ezért tartom, így a mostani árfolyam, ebből a szempontból kb. mindegy is. Csak idén meglesz a 200 milliárdos EBITDA és ez a jövőben az áremelés, meg az Rheinmetalos terjeszkedés okán csak tovább fog duzzadni, ha a tiszta profit az EBITDA-nak csak a 40%-át éri el, na az is bődületesen nagy szám lesz.
Ami viszont még mostanában eléggé foglalkoztat, hogy 4IG az Antenna Hungáriának csak 79%-os tulajdonosa, vagy ilyesmi, míg maradék az állami tulajdon. A Vodát Antennán keresztül vették meg az Állammal, tehát a Vodában az államnak közvetlen tulajdona és Antennán keresztül közvetett tulajdonrésze is van.
Na most, ha a nagy átalakítás keretében minden telkos cuccot két cégbe pakolnak bele, amik 100%-os 4IG tulajdonúak lesznek feltételezem és az Antennából, Vodából és az összes többiből mindent ezekbe pakolnak át, akkor mi fog történni az állami tulajdonrésszel? Átalakul??? Elveszti a jellegét???
Amúgy Invitach, Digi és társai is Antenna alatt vannak. Kb. minden ami telko Antenna alatt fut.
rice001 2023. 12. 06. 16:01
Előzmény: #52927  akgell

Azért a kereskedés nagyon érdekes.
Mintha azt akarnák elhitetni, hogy rengeteg az eladó és nem fog elfogyni neki.
Cég ha beszállna és venne ilyenkor amikor van forgalom 100e-200edbot és pár nap után újra, nagyot tudnának fordítani a kereskedésen, de valamiért nem akarnak. Nem akarja jászai megnyugtatni a kicsiket.
Nem értem miért nem. Cégnek 400-500milla saját részvényre nem tétel. 
Tartom a véleményem, hogy akár 1-2 milliárdért is vehetnének, mert hatalmas pénzek jönnek majd a céghez
794ft és 172milla
orbitalis 2023. 12. 06. 15:58
Előzmény: #52927  akgell
egyrészt igen, másrészt sztem JG van akkora ego, hogy basztatni fogja ez a szitu.
abban igaza lehet rice-nak, hogy idén minden adóoptimalizálós trükköt (ÉCS, veszteség leírás) megcsinálnak, hogy 2024 fényes legyen. De ne feledjük, hogy Q4 jeli jövőre lesz, úh én nagy emelkedést Q2 utánra tennék, amikor már a tisztább számokat látni.
Addig is mehet fel-le, de szerintem a 2024 Q1 számok fogják eldönteni, hogy 2x 3x vagy sem.
akgell 2023. 12. 06. 15:54
Előzmény: #52925  rice001
Nem számít a valóság alap, sokkal jobb, hogy brainstormingolunk, mint amikor csak a lötyögés megy.
Én is csak találgatok a közkéz megoszlását illetően és valóban most már én is úgy látom, hogy a sok kistulaj és a "nagy halak" is megférhetnek egymás mellett ekkora összegnél.
Bár akik igazán mini tétellel rendelkeznek, teszem azt 1000 darab alatt vagy a körül, ők mondjuk semmi hatást nem gyakorolnak az árfolyam alakulására. Viszont ugyan úgy tulajdonosnak számítanak.
Amúgy azzal én is tisztában vagyok, hogy rengeteg ember pénze parkol a BÉT-en, de nagyon sokáig az itthoni köztudatban a BÉT egyenlő volt az OTP-vel. Mára ez a kép persze sokkal szofisztikáltabb és sok új papír is bejött.
Akárhogy legyen is, akárhányan vagyunk is, úgy tűnik a papír reálisabb beárazására még várnunk kell, de addig is mindenképpen pozitívum a Telekom emelkedése, mert reális értékmérőnek egy szektortárs árazása remek kiinduló pont lesz majd, ha eljön az idő.
orbitalis 2023. 12. 06. 15:53
Előzmény: #52925  rice001
én még ide sorolnám az adóoptimalizálókat  és a parasztsortosokat is.
de egyetértek, brókerek is veszik ügyfélnek és vannak akik játszanak az árfolyamokkal is.
rice001 2023. 12. 06. 15:35

A BÉT oldalán még ez van: Közkézhányad: 18,12%
.
4IG jelentésében a közkézhányad: 13,95% szerepel. 
Ebbe már a cégnél és az MRPnél lévő papírok sem szerepelnek a közkézben, de a törököknél és Blénessynél és Tóthnál lévők igen.
13,95% az 800ft-os árfolyamon 33,3milliárd!!! 
Csak megjegyzem, hogy ez nem kevés mert rengeteg cég ennél sokkal kevesebbet ér a BÉTen.
(Sőt a cégek többsége kevesebbet ér!
Ha feltételezem, hogy a törököknek még 3%ék van és Blénessyt és Tóthot is kivonom a közkézből akkor 10,4% a valódi közkéz, ami még mindig 24,9milliád.
.
A pakk átadást azt én úgy gondolom, hogy valaki-kik vették sokkal lejjebb folyamatosan és próbálták 
tartani-védeni az árfolyamot. 
Nekik volt tőkéjük erre és most eljött az idő, hogy átadják annak aki a megbízó volt. 
pl. Gyűjtötték mondjuk 700ft-os átlaggal és most 810es átlaggal átveszi tőlük valaki, mert eltelt 1-2 év és kamatok is vannak, amit magasabb árfolyammal fizet meg.
Vevőnek most lett pénze, hogy részvényeket vegyen.(Lehet 1-2 miliárdért be akar vásárolni) Közben komoly forgalmat is generálnak és az eldobott papírokat is begyűjtik, mert a kicsik többsége megijed, hogy mi megy itt. (Persze csak azok, akik napi szinten figyelik) Ez csak az én meglátásom, aminek nincs több esélye mint kb.5%  :D
A nagyoknak pontosan hintáztatniuk kell az árfolyamot, mert úgy sokkal több papírt tudnak begyűjteni.
Nem egyszerre veszik meg. szüneteket tartanak és újra vesznek,stb.
Telcsi kitört, már 639ft.
Mi szenvedünk: 794ft és 116milla
orbitalis 2023. 12. 06. 15:26
Előzmény: #52923  akgell
szerintem ettől még valid ez a verzió is.
a "nagy hal" relativ.
akgell 2023. 12. 06. 15:09
Előzmény: #52922  rice001
Akkor a pakk átadós fantazmagóriák, hogy a ner-es nagy halak kedvükre hintáztatják, ebben az olvasatban már kevésbé állják meg a helyüket.
rice001 2023. 12. 06. 15:02
Előzmény: #52920  orbitalis

10milla feletti kicsiből ismerek 6 tulajt.
+1 nagyot akinél sokkal több van és + én :D 
Sokan vannak, hogy befektetnek a BÉTre és ha nem kell nekik sok évig ott parkoltatják a pénzüket.
Érdekes, mert van aki azért tartja, mert bukó és várja, hogy majd feljebb megy és van aki meg azért mert jól hozott neki és hozzon többet. (Nem csak a 4IGre értem. Az összes papírra gondolok.)
Bankba vesznek 1 alapot, arra is évente sokan csak 2X-3X néznek rá, de olyan is van aki eltelik 3 év és beállít kivenni és nem is tudja mennyi van benn :D azt sem, hogy plusz, vagy mínusz :D
Ez a hazai befektetési kultúra sajnos.
Amikor nagy csúcsok vannak és a TVben is ez megy, akkor többen szoktak hívni, hogy mit vegyenek. 
Én meg mondom nekik, miért nem akkor vettél amikor felét érte???
.
akgell Szerintem közgyűléskor pontosan szerepel mindenki a részvénykönyvben. 
Lehet meglepődsz, de én úgy gondolom, hogy 1000 feletti lehet a kicsik száma a 4IGben.
Régebben többen voltunk itt a fórumon akiknek több 100edb részvényük volt, de sajnos a T-Sys akvi meghiúsulása után a többség eladta és nem nagyon maradt más rajtam kívül.
797ft és 87milla
akgell 2023. 12. 06. 14:45
Előzmény: #52919  rice001
Részletkérdés, hogy a nevesítettekkel együtt, vagy nélkülük nézzük a közkezet. Velük együtt kicsi a közkéz, nélkülük pedig még kisebb.
Magam is 2021. augusztus óta gyűjtögetem és eladni még nem adtam el semmit belőle, de már max-on vagyok sajna.
Amúgy a nem nevesített közkéz most mennyi lehet 25 milliárd?
Szerintem simán lehetnek olyanok, akik benne ülnek 5 milliárddal is akár. Lehet rajtunk kívül vannak akár 50-en is akkor, de több százan, hát nem tudom.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók