Minden jövőbeli növekedés nélkül 400-420 most teljesen reális igen. És akkor ehhez jön pozitív oldalon, hogy a teljes biztosítási piac is növekedik és az MBH miatt a CIG talán picit tud gyorsabban növekedni (plusz állomány átruházások). Jövőre ha nem lesz meglepetés az árfolyamnak célba kell vennie a 450-500-as sávot. És mindenhez a kiscsillag, hogy változatlan különadó szabályok mellett, amin ott van egy politikai kockázat a kormányváltás miatt.
Jogilag nem lezárt, mert még folyamatban vannak az ügyek, de betartalékoltak rá. Ilyenkor ilyen esetben általában le szokták nyelni egyben a fekete pirulát, egyszeri negatív sokk és akkor utána még tud pozitív hír lenne, ha a tartalékból végül valamennyit fel lehet oldani ami eredményjavító hatású. Nem látjuk a részleteket, a szokásos CIG-es amatőrizmus sem segít, de azért az csúnya lenne, ha a nagy durran bejelentett céltartalék után még pluszban vinni pénzt. Én arra számítok, hogy valamennyit még végül fel lehet oldani a tartalékból, ilyenkor minden normális cég kicsit óvatosan tartalékol, jobb üzenet a piacoknak egyszer túllenni a sokkon mint újra és újra elővenni.
Nagyon rég láttam már az elmúlt napokban ilyen sok like-dislikeot a cig topikban... remélem ez látszódni a holnapi forgalomban is, akik itt nyomkodnak azok ugyanilyen bátran fognak a netbroker felületein is...
Beteges vagyok, mostanság, nehezen írok. Amiről írtam az ilyen maradványteher életszerű és reális. Maradék kockázat mindig van a biztosítóknál. Az ilyen lezáratlan ügyeknél főleg. De ez csak fikció amit írtam. De életszerű ha számolunk vele.
Egyelőre az én értelmezésem szerint az olasz ügyből most már, ha nincs újabb meglepetés, upside lehetőség van, ha végül kevesebbet kell kifizetni, mint a konzervatív módon megállapított tartalék.
Leírnád mi ez a 750 millió amit az olasz ügyre írtál többször? Az én értelmezésem szerint Q1-ben betartalékoltak konzervatívan rá, és azóta ami kijött közlemény, hogy októberben volt a követelés kb 50%-ra megállapodás peren kivül a tőkeérték 70%-ával, amire elég volt a tartalék (arányosan). Mire számítassz, miért kell még pluszban pénzt betolniuk?
CIGPANNONIA kitartók