na széttörte szóval 1880-ban 4,2 százalék volt a magyar burgenlandban 1910-ben kemény 9 százalék :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) szerinted fiume is magyar igaz?
nem is értem, miért nem magyarul beszéltek tudod kis barátom, azért, mert valaki megszáll egy területet az még nem lesz a nemzet része gondolom, ha erdélyről magyarázol, akkor az ugye magyar, hiába szállták meg a románok na ja akkor íme burgenland, ez azért kínos, nem?
Év Összes népesség Magyarok Németek Horvátok
1880
265 772
11 162
4,2% 209 322
78,8% 42 789
16,1%
1910 291 800 26 225 9,0% 217 072 74,4% 43 633 15,0 elvitázhatunk azon, hogy ezek a németek, mennyire osztrákok, de az biztos, hogy nem magyarok tehát, a te/ti analógiátok ebben az esetben legalizál egy szimpla megszállást sopronról is nulla az információd, lököd a hülyeséged. sopronban elcsalták a népszavazást, minden igazi soproni tudja, hogy nyíregyről többek között buszokkal hozták a népet, akik többször is leszavaztak az igaz, hogy sopron úgy általában volksbunder volt, de magyarázd el nekem, te iskolázott ember, hogy miért akarták volna a burgenlandi földjeiket, a szőlőket veszni hagyni? miért akartak volna nem németül beszélni, amikor a többség nem tudott magyarul? miért akartak volna 230 km-re kerülni a fővárostól és nem 70-re? miért adták volna fel a gazdasági kapcsolataikat? jaja, tudom, hazafiak na persze 1910-es népszámláláskor többen vallották németnek magukat, a vegyesházasságokból születetteket, ha nem nyilatkoztak, automatikusan magyarnak vették, aztán 1920-ig volt egy erős betelepítés, de még így sem volt 50 százalék a magyar (akiknek mint írtam jó része vegyesházasságból született). végezetül, az igazi soproniak, már akik nem menekültek el 56-ban egyszerűen a hülyeség városának nevezik magukat ennyit erről tanulj
Burgenland 900-tól trianonig -rövid és részleges habsburg birtoklást
leszámítva- a Magyar Királyság része volt, Moson, Sopron és Vas
vármegyék része volt, nem önálló tartomány. Ausztria a nagy Háborúban
szerzett "érdemei" jutalmául kapta meg az 1919-es Saint-Germain-i
békeszerződésben, amit a Rongyos Gárda hazaszeretetének és a soproniak
hűségének következtében módosítottak 1921-ben a velencei egyezményben. Nagy butaság nem magyar/osztrák területnek nevezni, hiszen csak 1922-ben
kapta a Burgenland nevet is és csak akkortól osztrák tartomány.
hát persze burgenland össze vissza volt magyar uralom alatt vagy éppen nem marhaság magyar területnek nevezni már csak azért is mert magyarul elég kevesen beszéltek én négyszeresre emlékszem a helyhatóságin, de nem néztem meg és a párt sem áll mögöttem
Megnégyszerezte, mi!? Az fpö 25,26%-ot kapott az ex-magyarországi Burgenlandban, ami +7,9%. Esetleg rájöhetnél, hogy a normális matematika jelenlegi állása szerint ez nem négyszerezés!
Még ha Lajtabánságot, Őrvidéket vagy Gyepüt írtál volna, az viccesebb lett volna, de Bécs?? Lehet hogy neked ez szokatlan, de Wient a magyarok Bécsnek nevezik, akárcsak a horvátok - tanuld hát meg, andersenke, ha már magyarul tanulsz!
Nagy szerencse, hogy itt vagy te nekünk, aki mindenkinél jobban tudja, hogy melyik osztrák szavazó miért szavazott arra, akire, hiszen te ott voltál minden szavazófülkében és a fejükbe láttál, hogy miattad, a magyar miatt szavaztak az fpö-re - vagy nem...:-)))
Igazad van: "Azért egy versenyszférában tapasztalatot szerzett 40-50-s emberről feltételezhető, hogy ért valamihez." Viszont nagy valószínűséggel vannak már "elköteleződései" bizonyos irányokba és könnyen lehet, hogy nem csupán az elvei vezérlik a hatalomgyakorlását. Viszont az is igaz, hogy élet- és munkatapasztalat nélküli fiatalok kezébe túl nagy hatalmat adni szintén nem biztos hogy szerencsés. Aki már megért egysmást, az tudja, hogy fiatalon bizony követett el a tapasztalatlanságából eredő szarvashibákat, amit mai fejjel már másként tenne. Ugyanakkor a fiatalos lendület és kreativitás a politikában is hasznos lehet. Valószínűleg egyfajta mix adhatja a legoptimálisabb eredményt, amely a tapasztalat és a fiatalos lendület mellérendelésén alapszik. Majd a hollandus elnök nyeseget ha kell...:-)
Vörös-fekete koala volt, spö-s kancellárral, akinek a politikáját már a koalíciós partnere sem tudta tovább felvállalni, ezért lépett ki és lett előrehozott választás, ami aztán vissza is igazolta, a választói akarat megfordította az erőviszonyokat és a néppártnak már nagyobb a támogatottsága mint a leszerepelt szociknak.
szerintem nem erről van szó egyrészt ausztriában 16 éves kortól választanak a szocik miatt másrészt ezek a "titánok" gátlástalanul kimondják azokat a szólamokat, amiket az egyszeriek hallani akarnak lesz, ami lesz alapon
Azért egy versenyszférában tapasztalatot szerzett 40-50-s emberről feltételezhető, hogy ért valamihez. Egy húszon végi , harminc elejiről (aki szinte az iskolapadból katapultál a politikába), meg nagy biztonsággal lehet tudni hogy semmihez nem ért. Én azt sem értem ő miért akar azonnal közügyekkel foglalkozni, de hogy a választók mire számítanak azt meg végképp nem. Tartok tőle ez újabb jele a választók debilizálódásának.
"Az viszont érdekes jelenség, hogy világszerte egyre több alsó harmincas
ifjú titán tűnik fel a politika színpadán. Persze mindegyik élképesztő
üzleti és élettapasztalat birtokában tolja a passzát szelet." Ez valóban érdekes jelenség. Bár kérdés, hogy mennyivel voltak jobbak azok a régi nagyöregek, akik előtte -vagy mint mostanában divat utána- egy nagyon komoly nemzetközi cégnél vagy banknál voltak zsíros "tanácsadói" állásban... Pl. Schröder - Rotschild, Gazprom; Barroso - Goldman Sachs
"jaja pl a családi pótlék magyar biznisz aztán segélyezett is van bőven" - és az persze mind kizárólag magyar - szerinted legalábbis. Nem is értem, miért nem tagadod le az olaszok, osztrákok előtt, hogy magyar vagy...?
Keletausztria nincs náluk azt úgy nevezik, hogy BURGENLAND, ami magyarul VÁRVIDÉK! Persze mind (volt)magyar várakkal tele! Olyan Monarchiás jutalom várak!
Erre nem vennék azért mérget, csak az igazság vállalhatatlan lenne ugyebár. Majdnem hogy fordított a helyzet, apuci vasútépítő cégét tolta/tolja az ifjú miniszter. Érdekes hogy annak sem nagyon járt utána senki, anno a Questor tündöklése idején, a kis Petyka hogy lehetett olyan sikeres tőzsdés... Az viszont érdekes jelenség, hogy világszerte egyre több alsó harmincas ifjú titán tűnik fel a politika színpadán. Persze mindegyik élképesztő üzleti és élettapasztalat birtokában tolja a passzát szelet.
A jobboldal nyerte az osztrák választást a szigorúbb migránspolitikája miatt