Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Igazad van. Van a value alapú "jóslás" és a TA alapú "jóslás" Azért írtam "" be a jóslást, mert van alapja, de nem biztos. És biza néha mind a kettőben lehetnek komoly félreárazások. Tökéletes példa a Tesla. Úgyhogy igaz, tőzsdén nincs olyan hogy soha. Vagyis azzal egészítem ki amit leírtam, hogy ha technikai kereskedésnek hála a value szint alá kerülünk, el lehet gondolkozni esetleg hosszú távon vételen.
Ha már jóslás, nem tudom, hogy itt a fórumon 10-ből hány ember tartotta reálisnak annak idején a #82200-ban lévő másodlagos C-t a 38600-34300 közötti esést követően. Persze lehet mondani, hogy üveggömb, meg millióból egyszer mindenkinek bejön, de egész kicsi tévedéssel 36800-as szintig jutott az index, majd pedig onnan fordult. Számomra ez inkább statisztikai valószínűség (egy régóta működő modellen és emberi pszichológián alapulva), mint egyszerű jóslás. Persze nem 100% pontosságú (ezt már korábban is írtam), folyamatos utánkövetést igényel és persze alkalmazkodni is kell a piachoz. Hsz-ből a link: http://keptarhely.eu/view.php?file=20200806v00ss6k58.jpeg
Hát én az ilyen jóslásokban semmit nem hiszek. Ha tudnánk merre megy az árfolyam, már kő gazdagok lennénk. És az hogy még milyen sokat fog esni. Háááát, abban sem hiszek. És nem azért mert a világ a gazdaság mekkorát szárnyal. Hanem mert az a pénz amiben az értéke mérve van nagy sokat gyengült. Logikám szerint (direkt írtam le, hogy az én logikám szerint) A BUX 4 fő komponensből áll. Ebből a MOL nem szexy, a telkó esésének határt szab az osztalék. A ricsi akár eshet akár emelkedhet, a de az Oti sokkal nagyobb és erősebb lett. Na most így számomra a Bux értékeltsége legalább 20%-al magasabban van mint pl. 2010-13-ban. Közben a forint amiben számoljuk az euróhoz képes közel 25-30%-ot gyengült. De még az euró is értékét vesztette, de ezt nem is számolom bele a modellembe. Tegyük fel 20.000 volt a BUx alapja, akkor kb. 20% erősödés az 24.000 pont, ehhez jön a devizahatás, az 24.000*1,3=31.200. Na itt a világvége rossz hangulat. Ez kb. 10%-al van lentebb mint most. Ha ez alá esik az hosszú távra inkább nyerő, semmint vesztő. Persze, lehet rossz éve mindegyik BUX komponensnek, meg a világban is lehet rossz hangulat, de 30.000 pont a buxba, ami alatt szerintem nyerő vásárolni.
Múlt héten a Financial Forcastben és OTP-ben rakott fel pomperj BUX kitekintést. Úgy emlékszek, hogy az idei mozgást talán ABC-nek számozta és ugyan nem Elliott, de van egy olyan projekciója is, hogy a BUX elmúlt évek teljesítményei buborékfújás volt és minden buborék a kipukkanást követően visszatér a kiindulási ponthoz. Ha ez teljesül, akkor még igen hosszú út lehet lefelé. Ha valóban a több éves bull-t korrekciózzuk jelenleg (jó esély van rá), akkor tényleg messze még a vége.
Hat ahogy elnézzem, az SNP hatidő közel 1%-os minuszba. Komoly nyomás van rajta, lehet hogy mi is megtapasztaljuk ezt. Mindenesetre az amcsik utolértek minket esésben.
Jaja nagy pánik esetén kicsit meredekebb lesz. Na meg minden csúcs kialakulása új forgatókönyvet eredményez. Ezért esélytelen hosszú távon pontosan meghatározni a piacot.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!