Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Fenntarthatóság szempontjából az. Engem az érdekel h az MSCI átsúlyozások előre be vannak ütemezve dátum szerint? Ez a cég közvetett módon több mint 20trillió $-t kezel, ami többszöröse a BlackRock és a Vanguard által kezelt alapoknak, rengeteg hedge fund ügyfelük is van, és persze BlackRock - Vanguard mellett State Street, Fidelity stb. Ezt kéne vhogy előrejelezni, mert a valóban nagy tőkét az MSCI mozgatja meg, hatalmas Quantitative finance tudás van ott, nem vagyok benne biztos, de lehet h az indexek súlyozása, képzése Pythonban folyik, elég sok saját indexük is van.
Itthon nem tudom. inkább a külföldiekre vonatkozik. Hazaiakról annyit hallottam. Persze lehet, hogy nem igaz, miszerint lassú a döntéshozatali mechanizmus.
Ez a magyar alapkezelők sajátja, vagy kint is ennyire hülyék? Amúgy durva, az ember azt hinné, hogy hozzáértők, stb, bár eddig belelattam az autoiparba, ott is találni olyan szintű dilettantizmust, amit nem is felteteleznel szakemberektől.
Nem feltétlenül igaz amit leírtál. Az alapkezelők birkák. Nem gondolkoznak ennyire szofisztikáltan. Ők ha kell adnak 10%kal lejjebb is. Nem támasztják a piacot rossz hangulatban. Mennek a flowval. Ostoba szarok mind. Szakmai pályafutásom során Mindössze EGY befektetési alappal találkoztam, aki akkor vett amikor mindenki más adott! Értsd ezt úgy, hogy komoly mennyiséget vett. Nem 100k Molt...hanem milliókat.
Nem primpthoz kepest!! A vetel es eladas kozott kell annyinak lennie. Prompthoz nem igazodnak. Hati szereplokhoz aktualizalnak, es 0.75%kal, hanem 0.50%kal
Értem amit mondasz de én meg ezt figyeltem meg már többször. Simán el tudom képzelni higy az otp megindul jövő héten 15 felé az meg húzza a hatit is. De lehet neked van igazad
Hát én ebben nem vagyok annyira biztos, ha pl. én szórnám a magyar papírokat. Akkor inkább jó hangulatú napon szórnám akkor talán még lesz vevő is. Rossz hangulatnál inkább támaszként funkcionálnék, nehogy gyorsan essen és én rosszabb szinten tudnám csak kiszórni. De én ehhez nem értek, nem dolgoztam ilyen helyen, csak ilyen logikával működök. De aki ismeri az alapkezelők (és tényleg, nem csak olyan amatőr mint én) működését az megerősíthet, vagy mondhatja hogy hülyeség amit le írtam, azzal is tanulnánk.
Inkább piacot csinálnak, mint árat jegyeznek. Ha jó a hangulat akkor a bidre állnak folyamatosan, mikor rossz akkor meg az offert tömik meg. Nem kiegyensúlyozott ahogy csinálják
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!