Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Melyik szolgáltatónál van a számlád ? Ezek a "non-stop" kereskedéi lehetőségek azért is jók, főleg ezekben a volatilis időkben, mert tudsz reagálni a mozágsokra....
Tippre: a nagykutyák ezt már tudták, és ezért zúzták be az indiket február elején. A hirtelen nagy zuhanásoknál sejtem, hogy egy-egy nagyobb pakkot adhatott el egy nyugdíjalap, haveri hedge fund vagy hasonló. . Nem mondom, hogy nem lehet további esés, de ilyen mélységeknél egy 50/50-t meg mernék kockáztatni, épeszű ember uis nem áll neki katonai szövetségen belül kereskedelmi háborút indítani kiélezett időkben.
Kis szünetek vannak éjszaka ahogy írod, meg hétvégén nincs kereskedési lehetőség daxra, de egyébként non-stop a dolog... viszont éjszakára megemelkedik a spread a normál 1 EUR-ról 5-10 EUR-ra... tehát nem érdemes nagyon kereskedni, csak a lehetőség adott inkább... este 10-ig minden ok, meg reggel 7-től már megint sima ügy... Viszont amire figyelni kell még, hogy pénteken este az 1:500-hoz fedezetet bekérik 1:50-hez alapon... Tehát 10 CFD letétje nem 76k lesz, hanem 760k, 30 cfd pedig már lefoglalja közel az alap 3 millára számolt tőkét, és nem marad margin, tehát azonnal zárnak is pozit... ezt el kell kerülni... valszeg ez okozza a pénteki zárás előtti felköröket...
kezdem kapizsgálni.... de egész nap tudsz a Cfd -vel kereskedni...nem csak ameddig az itthoni tőzsde nyitva van ? gondolom éjfélig megy...aztán éjjel 1 -kor újraindul... nem úgy van mint a SAxo bank -os forex trader ?
Trump mindenképpen az Európai autógáyrtókat és az Európai ipar ellen van.. ezzel kampányolt is...most valóra váltja. - USA -ban rengeteg német autót adnak el, mert az Usákok is rájöttek hogy a német autó presztízs értékű, és nem 5 évre készítik mint az USA autókat, hanem kibírnak 15-20 évet is simán. - Nyersanyag cégeket akik viszik az alapanyagokat USA -ba, lásd alumínium ipar meg akarja adóztatni. - A kereskedelmi háború elkezdődött...és még csak az elején vagyunk Szóval a DAX nagy nyomás alatt maradhat továbbra is... és még az SPD szavazást nem is tudjuk...ha leszavazzáka kormányt, akkor padlót fog a DAX.
Kis pozim van, szóval ahelyett, hogy bosszankodnék, megpróbálom úgy felfogni, hogy tanulópénz, és legközelebb a saját money managementemet szigorúan veszem. Sikerült, azért visszahozni a veszteséget? Bár biztos sikerült :) mennyi időbe telt?
Cfd teljesen más mint egy certi... itt 1 cfd-re 7600 Huf körüli letét kell... ha megynyílt a pozi akkor 1 eur elmozduláson 1 eurt nyersz vagy buksz, amivel rendelkezned kell margin oldalon! Tehát 10 eur dax elmozdulásnál cca 3000 forint a margin oldalon az elmozdulás, 100 eurnál 30.000 huf. 3 m tőkével 10 cfd nyitással 76k a bekért fedezet, tehát 2.5%-a a tőkének... de ez itt lényegtelen, az elmozdulás ami számít, mert itt már 100 eur dax elmozdulás 300k huf a nyerő vagy bukó oldalon! Ami már 10% a teljes tőkére, a befektetettre mérten viszon brutál... 30 cfd-vel 100 eur rossz irány közel egy misi, azaz a teljes tőke 30%-a...
kamikáze tréd nekem is volt nagyon sok... de meglepő módon ezekkel kerestem egyben a legtöbb pénzt is : például 3 hete a nagy eséses hétfőn, mikor 1500 pontot esett a DOW jones. nap közben kamikáze nyitottam SP shortot és Dax shortot....mikor láttam hogy felhúztak mindent nap közben...de mintha fordulna már lefele... másnap az SP short +83 % -on nyitott ki .-)) ---------------------- vagy nem kell olyan messzire menni, a héten a DAX amikor nekiállt esni 12.380 -on benyitottam egy jó nagy shortot...aztán még húzták onnan felfelé..30 percig...utána indult meg nagyon lefele... ------------ na meg bukó is elég sok...arra nem szívesen emlékszek vissza...
a tőkéd hány százaléka az amit egy üzletre te felteszel ? volt már olyan hogy százalékosan nagyon sokat feltettél egy üzletre ? én még ősszel felmentem ilyen...30 % -ra egy üzletnél...volt olyan hogy 20-30 perc alatt már zártam is le nyerőben, mert veszélyes volt... de amikor ilyen forgások vannak nap közben...5-10 % -bőven elég szerintem... Ahogy látom mindenkinek át kellett gondolni a meglévő stratégiáját, mert a piac megváltozott, és a régi taktika nem működik....vagy elbuksz vele elég sok pénzt..vagy egyfolytában csak buksz vele..
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!