Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
értem amiket írtok, megígértem ezerszer hogy befejezem és max sima részvénnyel próbálkozom, csak kerüljek ki ebből pozitívan... inkább konkrétan abban segítsetek, pl. most Mol-ban mi ez a nagy forgalom, mégis inkább lekonyulás?
17x-es tőkeáttét, azaz a teljes tőkés 6.8-szorosával ülsz most egy papírban. Nem csodálom, hogy izgulsz, hiszen a 2% bukóval máris ott csücsülsz 13-14% körüli teljes tőkére mért veszteségben. Ha továbbra is ekkora túlméretezett pozíciókkal dobálózol két vége lehet. 1: Infarktust kapsz 2. Lenullázod a tőkéd és utána kapsz infarktust.
Figyelj, möszjő, kérlek tényleg ne rugózz már ezen, tipikus csőlátásban szenvedsz, egy beragadt pozícióval. DAX -0,84 %, FTSE -0,68 %, CAC -0,63 %, ilyen a nemzetközi környezet. Az OTP -0,5 %-on áll, a MOL -0,3 %-on. Kezeld a pozidat, leírtuk, hogy mire figyelj.
Szerintem minden körülményre van stratégia. Én pl. a héten minden nap nyertem, és minden nap bejött amire spekuláltam, és ez azért azt jelzi, hogy van működő rendszer ilyen környezetre is. Nem szabad beleszokni semmilyen, akár sok éves trendbe se, főleg ha már érződik a vége, akkor lélekben már arra kell készülni. Én pl. 2800 felett már nyitogattam az SP shortokat, aztán rendre zártam is kis bukóval, de aztán elkaptam majdnem a csúcsról (igaz azt meg "relatív" kis nyerőben zártam).
nyilván nem tudták, hogy mostanában egyirányú út volt felfelé, ami miatt a befektetök egyre biztosabbak lettek, és egyre nagyobb kockázatot vállaltak nyíltak a tökeáttétes pozik, stoppokkal, kiütési árakkal össze kellett egy pár nagynak fogni az akcióhoz, és megbeszélni, hogy valaki nehogy nekiálljon idö elött venni, mert akkor nem tudják annyira lenyomni az árakat
Azért kivi lennék, ha egy nagy alap egy nagy esés miatt veszteséget könyvel el, mit csinál, hogy újra nyereséges legyen... 1. Shortolni kezd, hogy lenyomja az árat, miközben a saját pozijai értékét is csökkenti? 2. Venni kezdi a jóárasított papírokat, hogy nyereséget érjen el, miközben emeli az árat is? Nem történt itt semmi nagy gebasz kérem, csak tulajdonosváltás a papírokban.
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!